MHP'MNİ AF ÖNERİSİ BELLİ OLDU

Gündem 22.09.2018 - 16:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MHP'MNİ AF ÖNERİSİ BELLİ OLDU

MHP'nin ittifak ortağı AKP'den destek vermesini istediği 'af teklifi' belli oldu. Raporu MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız açıkladı. Düzenleme yasalaşırsa aftan 163 bin hükümlü faydalanacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından açıklanan ‘af teklif raporu’nda  “19 Mayıs 2018’e kadarki suçlarda cezadan 5 yıl şartlı indirim uygulansın” denildi. MHP’nin teklifinde devlete karşı işlenen suçlar ve terör suçlarının kapsam dışında tutulması istendi. Cinayet, cinsel, kadın-çocuklara yönelik suçlar da kapsam dışında tutuldu. Düzenleme yasalaşırsa bundan 162 bin 989 hükümlü faydalanacak. CİNAYET ÖRNEĞİ İLE ANLATTI Fethi Yıldız’ın verdiği örneğe göre; Cinayet suçundan 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü mevcut yasalara göre; bu cezanın 3’te 2’sini (16 yıl) cezaevinde geçiriyordu. MHP’nin teklifine göre bu cezadan 5 yıl daha düşürülecek. Yani cinayetten 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü, 11 yıl hapis yatacak. 11 yılını dolduran hükümlüler de serbest bırakılacak.
MHP'nin ittifak ortağı AKP'den destek vermesini istediği 'af teklifi' belli oldu. Raporu MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız açıkladı. Düzenleme yasalaşırsa aftan 163 bin hükümlü faydalanacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından açıklanan ‘af teklif raporu’nda  “19 Mayıs 2018’e kadarki suçlarda cezadan 5 yıl şartlı indirim uygulansın” denildi.

MHP’nin teklifinde devlete karşı işlenen suçlar ve terör suçlarının kapsam dışında tutulması istendi.

Cinayet, cinsel, kadın-çocuklara yönelik suçlar da kapsam dışında tutuldu. Düzenleme yasalaşırsa bundan 162 bin 989 hükümlü faydalanacak.

CİNAYET ÖRNEĞİ İLE ANLATTI

Fethi Yıldız’ın verdiği örneğe göre; Cinayet suçundan 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü mevcut yasalara göre; bu cezanın 3’te 2’sini (16 yıl) cezaevinde geçiriyordu.
MHP’nin teklifine göre bu cezadan 5 yıl daha düşürülecek. Yani cinayetten 24 yıl hapis cezası alan bir hükümlü, 11 yıl hapis yatacak. 11 yılını dolduran hükümlüler de serbest bırakılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.