LASTİK İŞ
ismail

MHP'li Türkkan'dan Soru Önergesi

Asayiş 17.07.2013 - 14:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

MHP'li Türkkan'dan Soru Önergesi

Kocaeli'de Gebze ve Dilovası ilçelerinden geçip İzmit Körfezi'ne dökülen, rengi sanayi kuruluşlarının boşalttığı atıklara göre kırmızı, kahverengi ve siyah renklere büründüğü gibi belirli noktalarda da köpük yığınları oluşan Dilderesi, TBMM'de soru önergesi oldu. MHP Kocaeli Millletvekili Lütfü Türkkan, suyundan içen hayvanların ölümüne de yol açan Dilderesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Türkkan yazılı soru önergesinde, Gebze'nin içinden geçip, Dilovası'nda İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi'nin, çevresindeki sanayi kuruluşlarının atıklarına göre renk değiştirdiği, derede zaman zaman da köpük yığınları oluştuğu belirtilerek suyunun da büyükbaş hayvanların telef olmasına yol açtığı hatırlatılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesi şöyle: "Gebze'nin içinden geçip, Dilovası'nda İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi, çevresindeki sanayi kuruluşlarının atıklarına göre renk değiştirmekte, derede zaman zaman da köpük yığınları oluşmaktadır. Yakın çevresinde demir-çelik, kimya, boya ve petrol tesisleri başta olmak üzere onlarca sanayi kuruluşu bulunan Dilderesi, bu kuruluşlardan bazılarının atıklarını boşaltması nedeniyle bazen siyah ve kırmızı renge dönüşmektedir. Geçtiğimiz aylarda çevresinde otlarken suyundan içen onlarca büyükbaş hayvanın ölümüne de yol açan Dilderesi, bu haliyle de Dilovası İlçesi sahilinde denize dökülüyor. Dilderesi'nin Gebze'nin içinden dolaşıp Dilovası sınırlarına girdiği, asıl kirliliğin Gebze İlçesi'ndeki atıklardan kaynaklandığı öne sürülmektedir. Bu nedenle; 1-Dilderesi'nin doğal yapısının bozulmasının neden kaynaklandığı konusunda gerekli inceleme ve araştırma yapılmış mıdır, yapıldıysa bunun sonuçları nelerdir, yapılmadıysa bu çalışmanın ne zaman yapılması düşünülmektedir? 2-Özellikle yakın çevresinde bulunan demir-çelik, kimya, boya ve petrol tesisleri nedeniyle doğal yapısı bozulduğu ileri sürülen Dilderesi'ni bu olumsuzluklardan korumak konusunda herhangi bir tedbir alınması ve çalışma yapılması düşünülmekte midir? 3-Geçtiğimiz aylarda çevresinde otlarken suyundan içen onlarca büyükbaş hayvanın ölümüne de yol açan Dilderesi'nde bu ölümlerin önüne geçmek ve hayvanları telef olmaktan kurtarmak için ne gibi çalışmalarınız olacaktır?"

Kocaeli'de Gebze ve Dilovası ilçelerinden geçip İzmit Körfezi'ne dökülen, rengi sanayi kuruluşlarının boşalttığı atıklara göre kırmızı, kahverengi ve siyah renklere büründüğü gibi belirli noktalarda da köpük yığınları oluşan Dilderesi, TBMM'de soru önergesi oldu.

MHP Kocaeli Millletvekili Lütfü Türkkan, suyundan içen hayvanların ölümüne de yol açan Dilderesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Türkkan yazılı soru önergesinde, Gebze'nin içinden geçip, Dilovası'nda İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi'nin, çevresindeki sanayi kuruluşlarının atıklarına göre renk değiştirdiği, derede zaman zaman da köpük yığınları oluştuğu belirtilerek suyunun da büyükbaş hayvanların telef olmasına yol açtığı hatırlatılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesi şöyle:

"Gebze'nin içinden geçip, Dilovası'nda İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi, çevresindeki sanayi kuruluşlarının atıklarına göre renk değiştirmekte, derede zaman zaman da köpük yığınları oluşmaktadır. Yakın çevresinde demir-çelik, kimya, boya ve petrol tesisleri başta olmak üzere onlarca sanayi kuruluşu bulunan Dilderesi, bu kuruluşlardan bazılarının atıklarını boşaltması nedeniyle bazen siyah ve kırmızı renge dönüşmektedir. Geçtiğimiz aylarda çevresinde otlarken suyundan içen onlarca büyükbaş hayvanın ölümüne de yol açan Dilderesi, bu haliyle de Dilovası İlçesi sahilinde denize dökülüyor. Dilderesi'nin Gebze'nin içinden dolaşıp Dilovası sınırlarına girdiği, asıl kirliliğin Gebze İlçesi'ndeki atıklardan kaynaklandığı öne sürülmektedir.

Bu nedenle;

1-Dilderesi'nin doğal yapısının bozulmasının neden kaynaklandığı konusunda gerekli inceleme ve araştırma yapılmış mıdır, yapıldıysa bunun sonuçları nelerdir, yapılmadıysa bu çalışmanın ne zaman yapılması düşünülmektedir?

2-Özellikle yakın çevresinde bulunan demir-çelik, kimya, boya ve petrol tesisleri nedeniyle doğal yapısı bozulduğu ileri sürülen Dilderesi'ni bu olumsuzluklardan korumak konusunda herhangi bir tedbir alınması ve çalışma yapılması düşünülmekte midir?

3-Geçtiğimiz aylarda çevresinde otlarken suyundan içen onlarca büyükbaş hayvanın ölümüne de yol açan Dilderesi'nde bu ölümlerin önüne geçmek ve hayvanları telef olmaktan kurtarmak için ne gibi çalışmalarınız olacaktır?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.