LASTİK İŞ

Milli Piyango Mekruh Ancak Loto ve Toto Haram!

Gündem 15.07.2013 - 21:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Milli Piyango Mekruh Ancak Loto ve Toto Haram!

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango oynamanın hükmü ile ilgili verdiği cevap şaşırttı.

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programına katılan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango oynamanın hükmü ile ilgili verdiği cevap şaşırttı. Kur'an-ı Kerim'in kumarı yasaklama nedeninin; insanı namazdan eli koyması ve insanları birbirine düşman etmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman Ateş, "Eğer bu şartlar oluşmuş ise bu haramdır" dedi. "LOTO VE TOTO HARAMDIR" Milli Piyango'nun insanları meşgul etmediğini, birbirine düşman etmediğini o yüzden de haram olmadığını ifade eden Ateş "İnsanlar Milli Piyango bileti alır ondan sonra ya unutur yada bileti saklar. Bu insanın vaktini almaz. Sadece bilet almaktan ibarettir. Fakat öteki Loto ve Toto bunlar insanın vaktini alan şeylerdir. Bunlar haramdır. Fakat Milli Piyango haram değil ama çok güzel birşey de değildir. Mekruhtur anca... Yani hoş birşey değildir. Ama öteki gibi haram sayılamaz. Benim kanaatim böyledir." sözlerine yer verdi. Prof. Dr. Süleyman Ateş'in Milli Piyango konusundaki düşüncelerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan nasıl bir cevap geleceği merak konusu oldu. ROTAHABER
Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango oynamanın hükmü ile ilgili verdiği cevap şaşırttı.

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programına katılan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango oynamanın hükmü ile ilgili verdiği cevap şaşırttı. Kur'an-ı Kerim'in kumarı yasaklama nedeninin; insanı namazdan eli koyması ve insanları birbirine düşman etmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman Ateş, "Eğer bu şartlar oluşmuş ise bu haramdır" dedi. 

"LOTO VE TOTO HARAMDIR" 

Milli Piyango'nun insanları meşgul etmediğini, birbirine düşman etmediğini o yüzden de haram olmadığını ifade eden Ateş "İnsanlar Milli Piyango bileti alır ondan sonra ya unutur yada bileti saklar. Bu insanın vaktini almaz. Sadece bilet almaktan ibarettir. Fakat öteki Loto ve Toto bunlar insanın vaktini alan şeylerdir. Bunlar haramdır. Fakat Milli Piyango haram değil ama çok güzel birşey de değildir. Mekruhtur anca... Yani hoş birşey değildir. Ama öteki gibi haram sayılamaz. Benim kanaatim böyledir." sözlerine yer verdi. 

Prof. Dr. Süleyman Ateş'in Milli Piyango konusundaki düşüncelerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan nasıl bir cevap geleceği merak konusu oldu.

ROTAHABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.