LASTİK İŞ

MİNE CAN DOÇENT OLDU

Gündem 14.11.2019 - 15:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MİNE CAN DOÇENT OLDU

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu'nda Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Mine Can, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'ndan Doçentliğini aldı. Başarılı çalışmaları ile tanınan, şehrimizin sevilen ve sayılan isimlerinden olan Mine Can'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Özgeçmişi Kocaeli'nde doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. 1995-1998 yılları arasında Konya ve Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen olarak görev yaptı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimine başlayıp, 2004 yılında mezun oldu. 2009 yılında “Gazi Üniversitesi Prof. Ülker Muncuk Okçuoğlu Müzesi'nde Bulunan Metal İpliklerle İşlenmiş Eserlerin İncelenmesi” adlı tez çalışmasıyla Gazi Üniversitesi'nde Sanatta Yeterlik/Doktorasını tamamladı. Aynı yıl Kocaeli Üniversitesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2011-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Senato Üyeliği ve KOU Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü yaptı. 2009-2018 yılları arasında KOU Değirmendere Ali Özbay MYO Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü.  İlk kişisel sergisini 2014 yılında açan Can, biri yurt dışında olmak üzere dört kişisel sergi gerçekleştirdi. Yurt içinde ve yurt dışında 23 karma sergiye eserleri ile kabul edildi. Geleneksel Türk el sanatlarının tekstil grubuna yönelik yaptığı yöresel araştırma ve tasarımları çalışmaları ile ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda elliden fazla bildiri sundu. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 24 makalesi bulunan Mine Can, 2016 yılında Türk İşleme Sanatında Metal İplikler adlı kitabını yayınladı. Ulusal ve uluslararası kitap ve ansiklopedilerde bölüm yazarlığı yaptı. Çok sayıda projede araştırmacı ve yürütücülük görevlerinde bulundu. Halen Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nda El Sanatları Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Mine Can, evli ve bir çocuk annesidir.
Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu'nda Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Mine Can, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'ndan Doçentliğini aldı. Başarılı çalışmaları ile tanınan, şehrimizin sevilen ve sayılan isimlerinden olan Mine Can'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Özgeçmişi
Kocaeli'nde doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. 1995-1998 yılları arasında Konya ve Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen olarak görev yaptı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimine başlayıp, 2004 yılında mezun oldu. 2009 yılında “Gazi Üniversitesi Prof. Ülker Muncuk Okçuoğlu Müzesi'nde Bulunan Metal İpliklerle İşlenmiş Eserlerin İncelenmesi” adlı tez çalışmasıyla Gazi Üniversitesi'nde Sanatta Yeterlik/Doktorasını tamamladı. Aynı yıl Kocaeli Üniversitesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2011-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Senato Üyeliği ve KOU Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü yaptı. 2009-2018 yılları arasında KOU Değirmendere Ali Özbay MYO Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü.  İlk kişisel sergisini 2014 yılında açan Can, biri yurt dışında olmak üzere dört kişisel sergi gerçekleştirdi. Yurt içinde ve yurt dışında 23 karma sergiye eserleri ile kabul edildi. Geleneksel Türk el sanatlarının tekstil grubuna yönelik yaptığı yöresel araştırma ve tasarımları çalışmaları ile ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda elliden fazla bildiri sundu. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 24 makalesi bulunan Mine Can, 2016 yılında Türk İşleme Sanatında Metal İplikler adlı kitabını yayınladı. Ulusal ve uluslararası kitap ve ansiklopedilerde bölüm yazarlığı yaptı. Çok sayıda projede araştırmacı ve yürütücülük görevlerinde bulundu. Halen Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nda El Sanatları Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Mine Can, evli ve bir çocuk annesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.