LASTİK İŞ
ismail

MİNİBÜSÇÜLER PARALARINI ALDI

Ekonomi 13.11.2016 - 16:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MİNİBÜSÇÜLER PARALARINI ALDI

Minibüsçüler, Maliye Bakanlığı’ndan bekledikleri alacaklarına kavuştu. Her araç için 2 bin 100 TL ödeme yapılırken toplam 3 milyon 561 bin TL ödeme yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında 65 yaş üstü, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, vazife malülleri, engelliler ile devlet sporcusu unvanı verilen kişilere ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenleme 2013 yılında hayata geçti. Uygulama kapsamında kent genelinde bulunan özel bin 696 aracın yanı sıra belediye araçlarından bu kapsama giren kişiler yararlanmaya başladılar. ALACAKLAR ÖDENDİ Özel taşımacılık yapan kooperatifler ile Bakanlık arasında yapılan anlaşma gereğince ücretsiz seyahat ücretlerinin Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verildi. Bu anlaşma doğrultusunda ödemelerini bekleyen minibüsçü esnafının alacakları ödendi. İlimizde özel taşımacılık yapan bin 696 aracın her birine 2 bin 100 TL ödeme yapıldı. Buna göre Maliye Bakanlığı tarafından minibüsçü esnafına 3 milyon 561 bin TL ödeme yapıldı. Minibüsçü esnafının alacağı olan haziran, temmuz ve ağustos aylarından doğan alacakları bu şekilde ödenmiş oldu. Minibüsçü esnafının eylül, ekim ayı alacakları dururken kasım ayının dolması ile birlikte aralık ayında ödeme yapılması bekleniyor.   BİRLİKTE İŞLETME Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tramvay Projesi’nin ulaşımda zaman zaman aksaklıklara neden olduğunu belirten Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmaların bitmesi ile ulaşıma katkı vermesini bekliyoruz. Belediye yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Minibüsçü esnafı ile tramvayın birlikte işletilmesi planlanmaktadır. Bu görüşmelerin nihayete ermesi için tramvayın bitmesini bekliyoruz” dedi. 
Minibüsçüler, Maliye Bakanlığı’ndan bekledikleri alacaklarına kavuştu. Her araç için 2 bin 100 TL ödeme yapılırken toplam 3 milyon 561 bin TL ödeme yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında 65 yaş üstü, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, vazife malülleri, engelliler ile devlet sporcusu unvanı verilen kişilere ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenleme 2013 yılında hayata geçti. Uygulama kapsamında kent genelinde bulunan özel bin 696 aracın yanı sıra belediye araçlarından bu kapsama giren kişiler yararlanmaya başladılar.
ALACAKLAR ÖDENDİ
Özel taşımacılık yapan kooperatifler ile Bakanlık arasında yapılan anlaşma gereğince ücretsiz seyahat ücretlerinin Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verildi. Bu anlaşma doğrultusunda ödemelerini bekleyen minibüsçü esnafının alacakları ödendi. İlimizde özel taşımacılık yapan bin 696 aracın her birine 2 bin 100 TL ödeme yapıldı. Buna göre Maliye Bakanlığı tarafından minibüsçü esnafına 3 milyon 561 bin TL ödeme yapıldı. Minibüsçü esnafının alacağı olan haziran, temmuz ve ağustos aylarından doğan alacakları bu şekilde ödenmiş oldu. Minibüsçü esnafının eylül, ekim ayı alacakları dururken kasım ayının dolması ile birlikte aralık ayında ödeme yapılması bekleniyor.  
BİRLİKTE İŞLETME
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tramvay Projesi’nin ulaşımda zaman zaman aksaklıklara neden olduğunu belirten Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmaların bitmesi ile ulaşıma katkı vermesini bekliyoruz. Belediye yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Minibüsçü esnafı ile tramvayın birlikte işletilmesi planlanmaktadır. Bu görüşmelerin nihayete ermesi için tramvayın bitmesini bekliyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.