LASTİK İŞ
ismail

MİNİBÜSÇÜLERDEN ULAŞIMA ZAM İSTEĞİ

Ekonomi 26.08.2019 - 17:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MİNİBÜSÇÜLERDEN ULAŞIMA ZAM İSTEĞİ

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Kocaeli Otobüsçüler Kooperatifi Birliği başkanları geçtiğimiz Haziran ayında oda merkezinde bir araya gelmişti. Bu toplantıda minibüsçü ve otobüsçüler, ‘zam’ taleplerini gündeme getirmişti. Kocaeli’de ulaşım kooperatiflerinin zam talebi onaylanırsa ulaşım 3 TL’ye, tramvay ise 2 TL’ye yükselecek.

Haziran ayında yapılan toplantıya 39 No’lu Değirmendere Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar, Kullar 71 No’lu Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Fikret Kaya, 55 No’lu Alikahya Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Selim Canlı, 80 No’lu Birleşik Kartepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mahmut Aktaş, 22 No’lu Hereke Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Nevzat Kurhan, 10 No’lu Körfez Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç ve 5 No’lu Şehirçi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız’ın hazır bulunduğu toplantıda, Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, başta mazot olmak üzere işletme giderlerinin çok arttığını, ücretlere zam yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. 29 AĞUSTOS’DA BELLİ OLACAK Akaryakıttaki artış nedeniyle uzun süredir zam talebinde bulunan ulaşım kooperatiflerinin beklendiği toplantı, 29 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek. SEKA Park Otel’de gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin toplantısının ana gündem maddesi zam talebi olacak. Ulaşım kooperatifleri artan maliyetleri gerekçe göstererek yüzde 15-18 arasında zam talebini masaya yatıracak. UKOME BELİRLEYECEK İzmit Gölcük Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Kemal Köseoğlu “Bayramdan önce Büyükşehirden zam talebimiz oldu. Zammın biz ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Kocaeli Ulaşım dairesi belirleyecek”dedi. KABUL EDİLİRSE 3 TL OLACAK UKOME toplantısından zam talebine olumlu yanıt verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre; İzmit şehir içi tam ücreti 2.75’den 3 TL’ye, tramvay 1.75’ten 2 TL’ye yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca öğrenci ücretleri de 1.5 TL’den 2 TL’ye yükselecek. Ancak öğrenci ücretlerine gelen farkın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi bekleniyor. Perşembe günü yapılacak toplantıda zam oranları da netleşmiş olacak.
Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Kocaeli Otobüsçüler Kooperatifi Birliği başkanları geçtiğimiz Haziran ayında oda merkezinde bir araya gelmişti. Bu toplantıda minibüsçü ve otobüsçüler, ‘zam’ taleplerini gündeme getirmişti. Kocaeli’de ulaşım kooperatiflerinin zam talebi onaylanırsa ulaşım 3 TL’ye, tramvay ise 2 TL’ye yükselecek.

Haziran ayında yapılan toplantıya 39 No’lu Değirmendere Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar, Kullar 71 No’lu Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Fikret Kaya, 55 No’lu Alikahya Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Selim Canlı, 80 No’lu Birleşik Kartepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mahmut Aktaş, 22 No’lu Hereke Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Nevzat Kurhan, 10 No’lu Körfez Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç ve 5 No’lu Şehirçi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız’ın hazır bulunduğu toplantıda, Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, başta mazot olmak üzere işletme giderlerinin çok arttığını, ücretlere zam yapılmasının gerektiğinin altını çizdi.

29 AĞUSTOS’DA BELLİ OLACAK
Akaryakıttaki artış nedeniyle uzun süredir zam talebinde bulunan ulaşım kooperatiflerinin beklendiği toplantı, 29 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek. SEKA Park Otel’de gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin toplantısının ana gündem maddesi zam talebi olacak. Ulaşım kooperatifleri artan maliyetleri gerekçe göstererek yüzde 15-18 arasında zam talebini masaya yatıracak.

UKOME BELİRLEYECEK
İzmit Gölcük Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Kemal Köseoğlu “Bayramdan önce Büyükşehirden zam talebimiz oldu. Zammın biz ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Kocaeli Ulaşım dairesi belirleyecek”dedi.

KABUL EDİLİRSE 3 TL OLACAK
UKOME toplantısından zam talebine olumlu yanıt verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre; İzmit şehir içi tam ücreti 2.75’den 3 TL’ye, tramvay 1.75’ten 2 TL’ye yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca öğrenci ücretleri de 1.5 TL’den 2 TL’ye yükselecek. Ancak öğrenci ücretlerine gelen farkın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi bekleniyor. Perşembe günü yapılacak toplantıda zam oranları da netleşmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.