LASTİK İŞ
ismail

MİNİBÜSÇÜYE CEZA KESİLDİ

Kocaeli 11.09.2018 - 17:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MİNİBÜSÇÜYE CEZA KESİLDİ

Çıkan tartışma sebebiyle ertelenen Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin kongresi yapıldı. Genel Kurul öncesi Başkan Lokman Aydemir, kongre öncesinde uzlaşı sağladıklarını söylerken gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi

S.S 5 No’lu İzmit Şehir içi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ertelen mali genel kurulu Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Daha önce 30 Haziran tarihinde gerçekleşen mali genel kurulda Niyazi Yağız imza toplayarak seçim yapılmasını istemesi sonucu gerginlik çıkmış, araya çevik kuvvet girmişti. Olaylar yatışmayınca mali genel kurul ileri bir tarihe ertelenmişti. HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM Dün gerçekleştirilen Mali Kurul için gerekli olan 181 imza saat 13:00’da toplanırken, Genel Kurulun Divan Başkanlığını Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasının başında yaptığı açıklamada, “Kongrede istemediğimiz olaylar oldu. Biz Kocaeli’nin en büyük kooperatifiyiz. Bizim örnek olmamız lazım. Kocaeli halkı başta olmak üzere herkese özür borcumuz var ben özür diliyorum” dedi. Gerçekleştirilen kongre sonucunda Gelir-Gider raporları, Faaliyet raporları ve Denetim Kurulu raporları oy birliği ile kabul edildi. 470 üyesi bulunan kooperatifin yapılacak olan mali genel kurulda kooperatif yönetimi, bir yılda yaptığı çalışmaları ve önümüzde ki dönemin hedeflerini üyeleriyle paylaşacak. Ulaşım A.Ş. ve 5 ve 55 No’lu Minibüsçüler Kooperatiflerinin ortak havuz oluşturulması ile ilgili başlanan protokol imzalanması konusu da üyelerin onayına sunuldu.Öte yandan mali genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Lokman Aydemir, “Sadece mali genel kurul olacak. Seçim olmayacak. Niyazi Yağız ile olaylardan sonra oturup konuştuk. Yaşananların camiamıza yakışmadığını söyledik. Bize destek vereceklerini söylediler. Bu mali genel kurulda bir sıkıntı çıkmayacaktır” şeklinde konuştu. KOOPERATİFE 750 BİN TL’LİK DAVA AÇILDI Kooperatif aleyhine açılan davalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Avukatı Ümit Konukçu, “Kooperatifimizin devam etmekte olan davaları var. Öncelikle Yaşar Yıldırım’ın kooperatif aleyhine açmış olduğu iş kazası tazminat davası var. Şoför olarak çalışmaktayken mesai bitiminde Yenikent son durakta dere yatağına düşerek iş kazası geçiriyor. Tazminat davası açtı. Kusur tespiti yapılıyor ama 750 Bin TL gibi talebi var. Önümüzde riskli görünen bir davadır. İlk tespitte kooperatifimiz yüzde 60 kusurlu bulundu. Satılan otobüslerimizden birinde çalışan Nejdet Tan isimli şoförümüz kalp krizi gerip vefat ediyor. Kendisi kooperatifimize bilgi vermiyor. Ailesi dava açtı. SGK nezdinde bu kalp krizi davasının iş kazası mı değil mi konusunda dava var ve devam ediyor” dedi. 
Çıkan tartışma sebebiyle ertelenen Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin kongresi yapıldı. Genel Kurul öncesi Başkan Lokman Aydemir, kongre öncesinde uzlaşı sağladıklarını söylerken gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi

S.S 5 No’lu İzmit Şehir içi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ertelen mali genel kurulu Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Daha önce 30 Haziran tarihinde gerçekleşen mali genel kurulda Niyazi Yağız imza toplayarak seçim yapılmasını istemesi sonucu gerginlik çıkmış, araya çevik kuvvet girmişti. Olaylar yatışmayınca mali genel kurul ileri bir tarihe ertelenmişti.

HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Dün gerçekleştirilen Mali Kurul için gerekli olan 181 imza saat 13:00’da toplanırken, Genel Kurulun Divan Başkanlığını Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasının başında yaptığı açıklamada, “Kongrede istemediğimiz olaylar oldu. Biz Kocaeli’nin en büyük kooperatifiyiz. Bizim örnek olmamız lazım. Kocaeli halkı başta olmak üzere herkese özür borcumuz var ben özür diliyorum” dedi. Gerçekleştirilen kongre sonucunda Gelir-Gider raporları, Faaliyet raporları ve Denetim Kurulu raporları oy birliği ile kabul edildi.
470 üyesi bulunan kooperatifin yapılacak olan mali genel kurulda kooperatif yönetimi, bir yılda yaptığı çalışmaları ve önümüzde ki dönemin hedeflerini üyeleriyle paylaşacak. Ulaşım A.Ş. ve 5 ve 55 No’lu Minibüsçüler Kooperatiflerinin ortak havuz oluşturulması ile ilgili başlanan protokol imzalanması konusu da üyelerin onayına sunuldu.Öte yandan mali genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Lokman Aydemir, “Sadece mali genel kurul olacak. Seçim olmayacak. Niyazi Yağız ile olaylardan sonra oturup konuştuk. Yaşananların camiamıza yakışmadığını söyledik. Bize destek vereceklerini söylediler. Bu mali genel kurulda bir sıkıntı çıkmayacaktır” şeklinde konuştu.

KOOPERATİFE 750 BİN TL’LİK DAVA AÇILDI
Kooperatif aleyhine açılan davalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Avukatı Ümit Konukçu, “Kooperatifimizin devam etmekte olan davaları var. Öncelikle Yaşar Yıldırım’ın kooperatif aleyhine açmış olduğu iş kazası tazminat davası var. Şoför olarak çalışmaktayken mesai bitiminde Yenikent son durakta dere yatağına düşerek iş kazası geçiriyor. Tazminat davası açtı. Kusur tespiti yapılıyor ama 750 Bin TL gibi talebi var. Önümüzde riskli görünen bir davadır. İlk tespitte kooperatifimiz yüzde 60 kusurlu bulundu. Satılan otobüslerimizden birinde çalışan Nejdet Tan isimli şoförümüz kalp krizi gerip vefat ediyor. Kendisi kooperatifimize bilgi vermiyor. Ailesi dava açtı. SGK nezdinde bu kalp krizi davasının iş kazası mı değil mi konusunda dava var ve devam ediyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.