LASTİK İŞ

MÜFİT SANER'E BÜYÜK VEFASIZLIK !...

Değirmendere 25.12.2014 - 18:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

MÜFİT SANER'E BÜYÜK VEFASIZLIK !...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Değirmendere de konulan otobüs durak levhalarındn birinde Müfit Saner'in soy ismi Sanel olarak yazıldı. Çevre halkı duruma tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , başka  yerleri bilmem ama , Değirmendere’de minibüs duraklarını isimlendirip birer de tabela koydu , iyi de yaptı. Her ne kadar  durakların çoğu açık ve önlerinde yanaşacak cep olmasa da , kapalı duraklar da mahalle gençlerinin gece yarısı şamata mekanı olsa da , yine de şükür. Artık yolcular hem rastgele yerlerde vasıtalara inip binmeyecekler ; hem de müsait bir yerde , yol ağzında gibi anlamsız koordinatlar vermek yerine inecekleri durağın asıl adını söyleyebilecekler. Bu sayede ben de yarım ömürdür kullandığım durağın adını öğrenmiş oldum. Tabi bizde bir şeyler iyi yapılırken , adettendir , mutlaka hak geçmesin diye bazı saçmalıklar da vecibe gibi itinayla yerine getirilir. Bu defa da piyango Yalı Mahallesinin öğretim kurumu Müfit Saner İlkokuluna vurdu. Okulun hemen yakınında caddenin sağına soluna konulan iki adet durak tabelasında , beldenin köklü eğitim kurumunun adı Saner değil de Sanel şeklinde yazıldı. Geçen yaz  konulan durak tabelalarındaki bu yanlışlığı hemen görmeme rağmen , ben de ne yalan söyleyeyim , baştan fazla önemsemedim . Nasıl olsa yakında okullar açılıyor , ilgililer yanlışlığı farkeder ve düzelttirir diye düşündüm. Ama nerdeyse yılbaşına geldiğimiz şu günlerde bu ihmal hala düzeltilmeyince , olayı bu yazımın konusu yapmaya karar verdim. Değirmendere’nin köklü ailelerinin büyüklerinden hayırsever Müfit Saner adına yapılan bu kurum, mahallemizin okulu olmasının yanısıra , üç çocuğumun da tahsil hayatına adımlarını attıkları bir yuva olarak ailemizde özel bir yere sahip. Nejat Şen , Sabri Karakol ve Güney Yılmaz beylerin idaresinde ve Mukaddes , Gülşen , Meral , Burcu , İmer hocahanımlar gibi birçok kıymetli öğretmenin nezaretinde , çocuklarım iyi bir eğitimin temeline burada sahip oldu. Artık çocuklar büyüdüğü için okulla ilgimiz seçimden seçime gidip orada oy verme şekline dönüştü , ama yine de elbette gönül bağımız devam ediyor. Yetkililere buradan sesleniyorum ; sinek küçüktür ama mide bulandırır misali , bu tip ufak hatalar yerel yönetimlerin güzel hizmetlerini de gölgede bırakacak türden saçmalıklardır. Tabelayı hazırlatan merkezi makam artık mahalle statüsüne indirgenmiş büyük bir beldenin bir okulunun tam adını bilemeyebilir ; ama araştırıp soruşturmadan bir işe kalkışması nasıl bir gaf ise , yerel çevrelerin de bu duruma tepkisiz kalması ayrı bir garabet. Bu yazımın hatadan dönülmesine vesile olması ve merhum Müfit Saner’in kemiklerinin daha fazla sızlatılmaması dileklerimle …( www.golcukluler.com)
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Değirmendere de konulan otobüs durak levhalarındn birinde Müfit Saner'in soy ismi Sanel olarak yazıldı. Çevre halkı duruma tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , başka  yerleri bilmem ama , Değirmendere’de minibüs duraklarını isimlendirip birer de tabela koydu , iyi de yaptı. Her ne kadar  durakların çoğu açık ve önlerinde yanaşacak cep olmasa da , kapalı duraklar da mahalle gençlerinin gece yarısı şamata mekanı olsa da , yine de şükür. Artık yolcular hem rastgele yerlerde vasıtalara inip binmeyecekler ; hem de müsait bir yerde , yol ağzında gibi anlamsız koordinatlar vermek yerine inecekleri durağın asıl adını söyleyebilecekler. Bu sayede ben de yarım ömürdür kullandığım durağın adını öğrenmiş oldum.

Tabi bizde bir şeyler iyi yapılırken , adettendir , mutlaka hak geçmesin diye bazı saçmalıklar da vecibe gibi itinayla yerine getirilir. Bu defa da piyango Yalı Mahallesinin öğretim kurumu Müfit Saner İlkokuluna vurdu. Okulun hemen yakınında caddenin sağına soluna konulan iki adet durak tabelasında , beldenin köklü eğitim kurumunun adı Saner değil de Sanel şeklinde yazıldı.

Geçen yaz  konulan durak tabelalarındaki bu yanlışlığı hemen görmeme rağmen , ben de ne yalan söyleyeyim , baştan fazla önemsemedim . Nasıl olsa yakında okullar açılıyor , ilgililer yanlışlığı farkeder ve düzelttirir diye düşündüm. Ama nerdeyse yılbaşına geldiğimiz şu günlerde bu ihmal hala düzeltilmeyince , olayı bu yazımın konusu yapmaya karar verdim.

Değirmendere’nin köklü ailelerinin büyüklerinden hayırsever Müfit Saner adına yapılan bu kurum, mahallemizin okulu olmasının yanısıra , üç çocuğumun da tahsil hayatına adımlarını attıkları bir yuva olarak ailemizde özel bir yere sahip. Nejat Şen , Sabri Karakol ve Güney Yılmaz beylerin idaresinde ve Mukaddes , Gülşen , Meral , Burcu , İmer hocahanımlar gibi birçok kıymetli öğretmenin nezaretinde , çocuklarım iyi bir eğitimin temeline burada sahip oldu. Artık çocuklar büyüdüğü için okulla ilgimiz seçimden seçime gidip orada oy verme şekline dönüştü , ama yine de elbette gönül bağımız devam ediyor.

Yetkililere buradan sesleniyorum ; sinek küçüktür ama mide bulandırır misali , bu tip ufak hatalar yerel yönetimlerin güzel hizmetlerini de gölgede bırakacak türden saçmalıklardır. Tabelayı hazırlatan merkezi makam artık mahalle statüsüne indirgenmiş büyük bir beldenin bir okulunun tam adını bilemeyebilir ; ama araştırıp soruşturmadan bir işe kalkışması nasıl bir gaf ise , yerel çevrelerin de bu duruma tepkisiz kalması ayrı bir garabet. Bu yazımın hatadan dönülmesine vesile olması ve merhum Müfit Saner’in kemiklerinin daha fazla sızlatılmaması dileklerimle …( www.golcukluler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.