MÜFTÜ YAZICI'DAN MİRAÇ KANDİLİ AÇIKLAMASI

Gölcük 14.05.2015 - 22:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

MÜFTÜ YAZICI'DAN MİRAÇ KANDİLİ AÇIKLAMASI

İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Mevlit Kandili, Mekke'nin Fethi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Müslümanların Mekke'nin fethini ölçülü bir şekilde kutlamaları gerektiğini ifade eden Yazıcı, Başka dinlerin kimliliğine özenmemeliyiz" dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Mevlit Kandili hakkında açıklama yaptı. Bugün İslam coğrafyasının içerisine düştüğü bu ortamda Müslümanların birbirlerine karşı samimi, içten ve güvenilir olmalarının ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatan Yazıcı tüm Gölcük halkının Mevlit Kandilini tebrik etti. Yazıcı "Öncelikle bu kandilin bütün insanlığın hayrına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi dinlerde insanın manevi şahsiyetinin en önemli öğesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verildiğini görürüz. Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber (s.a.s) bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. İlahi mesajlara rağmen insanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Günümüz dünyasında da insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır” dedi.  “MEKKE MEMLEKETLERİN ANASIDIR” MüftüMehmet Yazıcı 1 Ocak Mekke’nin fethinin yıldönümü ve yılbaşı kutlamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Yazıcı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bizim en önde gelen mabedimiz olan Kâbe’nin bulunduğu Mekke şehrinin fethedilmesi biz Müslümanlar açısından oldukça önemli bir gelişmedir. Mekke’nin fethi Vatan-i Asli’nin sahiplerine geri verilmesidir. Mekke, şehri memleketlerin anasıdır. Yer yüzünde ilk mabed yeri olan, ilk insan Hz. Adem tarafından kurulan ve Hz. İbrahim tarafından inşa edilen Kabe’nin bulunduğu şehirdir. Bu nedenle en önde gelen ve en önemli olan vatan toprağımızdır.”   “BAŞKA DİNLERİN KİMLİĞİNE ÖZENMEMELİYİZ” 31 Aralık akşamı Mekke’nin fethinin yıldönümünü kendi ölçülerimiz içerisinde kutlamamız gerektiğini ifade eden Yazıcı "Fakat asla bunu kendimize yılbaşı etkinliklerine karşı alternatif olarak görmemeliyiz. Sırf birileri yılbaşı kutlama etkinliği yapıyor diye bizlerde karşılık olarak Mekke’nin fethini kutlamamalıyız. Fethin yıldönümünü kutlamayı alternatif olarak değil de Müslüman olduğumuz için canı gönülden gerçekleştirmemiz gerekir. Günümüzde maalesef Müslümanlar Hz. Peygamberimizin ‘bir kavme benzeyen ondandır’ hadis-i şerifini unutarak yılbaşı kutlamalarını kabullenmiş durumdadır. Günümüzde bir karikatürde Papa Fransesco’nun ağzından ifade edilen şu cümle durumu ortaya çıkarmaktadır; ‘Müslümanlara benzememek için yılbaşı kutlamayı yasaklıyoruz’. Yani karikatürden de anlaşıldığı gibi Müslümanlar kendi kimliklerini ve kişiliklerini ortaya koymalıdırlar ve başka dinlerin kimliğine özenmemelidir. Bizim dinimiz Allah’ın bize hediye ettiği mükemmel dindir” şeklinde konuştu.   
İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Mevlit Kandili, Mekke'nin Fethi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Müslümanların Mekke'nin fethini ölçülü bir şekilde kutlamaları gerektiğini ifade eden Yazıcı, Başka dinlerin kimliliğine özenmemeliyiz" dedi.
İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Mevlit Kandili hakkında açıklama yaptı. Bugün İslam coğrafyasının içerisine düştüğü bu ortamda Müslümanların birbirlerine karşı samimi, içten ve güvenilir olmalarının ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatan Yazıcı tüm Gölcük halkının Mevlit Kandilini tebrik etti. Yazıcı "Öncelikle bu kandilin bütün insanlığın hayrına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi dinlerde insanın manevi şahsiyetinin en önemli öğesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verildiğini görürüz. Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber (s.a.s) bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. İlahi mesajlara rağmen insanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Günümüz dünyasında da insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır” dedi.
 “MEKKE MEMLEKETLERİN ANASIDIR”
MüftüMehmet Yazıcı 1 Ocak Mekke’nin fethinin yıldönümü ve yılbaşı kutlamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Yazıcı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bizim en önde gelen mabedimiz olan Kâbe’nin bulunduğu Mekke şehrinin fethedilmesi biz Müslümanlar açısından oldukça önemli bir gelişmedir. Mekke’nin fethi Vatan-i Asli’nin sahiplerine geri verilmesidir. Mekke, şehri memleketlerin anasıdır. Yer yüzünde ilk mabed yeri olan, ilk insan Hz. Adem tarafından kurulan ve Hz. İbrahim tarafından inşa edilen Kabe’nin bulunduğu şehirdir. Bu nedenle en önde gelen ve en önemli olan vatan toprağımızdır.”
 
“BAŞKA DİNLERİN KİMLİĞİNE ÖZENMEMELİYİZ”
31 Aralık akşamı Mekke’nin fethinin yıldönümünü kendi ölçülerimiz içerisinde kutlamamız gerektiğini ifade eden Yazıcı "Fakat asla bunu kendimize yılbaşı etkinliklerine karşı alternatif olarak görmemeliyiz. Sırf birileri yılbaşı kutlama etkinliği yapıyor diye bizlerde karşılık olarak Mekke’nin fethini kutlamamalıyız. Fethin yıldönümünü kutlamayı alternatif olarak değil de Müslüman olduğumuz için canı gönülden gerçekleştirmemiz gerekir. Günümüzde maalesef Müslümanlar Hz. Peygamberimizin ‘bir kavme benzeyen ondandır’ hadis-i şerifini unutarak yılbaşı kutlamalarını kabullenmiş durumdadır. Günümüzde bir karikatürde Papa Fransesco’nun ağzından ifade edilen şu cümle durumu ortaya çıkarmaktadır; ‘Müslümanlara benzememek için yılbaşı kutlamayı yasaklıyoruz’. Yani karikatürden de anlaşıldığı gibi Müslümanlar kendi kimliklerini ve kişiliklerini ortaya koymalıdırlar ve başka dinlerin kimliğine özenmemelidir. Bizim dinimiz Allah’ın bize hediye ettiği mükemmel dindir” şeklinde konuştu.   
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.