LASTİK İŞ

MÜFTÜLÜKTE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Gündem 18.11.2019 - 17:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MÜFTÜLÜKTE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Gölcük İlçe Müftülük binasında GESOTİM tarafından afet bilinci eğitimi verilirken olası bir depremde veya doğal afetlerden nasıl korunur GESOTİM tim komutanı Necmi Kocaman Tarafından anlatıldı.

Gölcük Müftülüğünde çalışan tüm personeline Afet bilinci eğitimini için Müftülük  binasında program düzenlendi. Düzenlenen programa Gölcük Müftüsü  İğlyas Öztel, GESOTİM tim komutanı Necmi Kocaman ve yönetimi, Gölcük müftülükte görev yapan tüm memurlar katılım sağlad.  Programda ilk olarak kon uşmayı yapan Gölcük Müftüsü İlyas Öztel; “ilçe müftülüğü olarak ar4ama Göcük kurtarma Dernmeği ile sayın başkanı Necmi Kocaman asfetle alakalı bir toplantı yapmak istedi. Daha doğrusu bizleri Afetle ilgili bilgilendirmesini istedi. Biliyoruz ki malesef Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Özellikle bölgemiz bu konuda çok daha has has bir bölgedir. Geçmişte yaşanan depremde çok ağır kayıplar verdik o kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Değerli arkadaşlar ecelin önüne geçemiyoruz. Ancak her türlü tedbiri almak, hazırlığı yapmak bizin dini bir görevimizdir. Aynı zamanda bir ibadettir. Elimizden geleni yaptık artık Allaha kalmıştır. Bütün tedbirlerimizi alacağız ondan sonra tevvekül  edeceğiz. Bu konuda mütahitlerimiz ve inşaat mühebdislerimize çok büyük görevler düşüyor. Biz insanlar olarak eğitimizimi alalım olası bir afet olayına karşı biraz daha bilinçli olalım” dedi. GESOTİM Tim komutanı Necmi Kocaman; “sosyal sorumluluk projesi kapsamında afetle ilgili bizler ne yapmalıyız. Eksiklerimiz ne pozisyonda bu olaya önem vermesi münasebetiyle başta Müftümü,z ilyas Öztel ile birlikte sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmesinde katkı sağlayan arkadaşımıza teşekkür ederim. De”ğerliarkadaşlar öncelikle bizler sıradan bir vatandaş olarak 20 yıl önce yaşadığımız asrın felaketinde yıkılan evlerde aramızda bir metre mesafe olmasına rağmem biri birimize el uzatamadık. O dönermde Gölcük tamamıyla yıkılmış her taraf enkazlarla doluyduç binlerce kişi kurtarılmayı bekliyor. Ama biz ülke olarak bu depremde eğitimsizdik. Tabele konumunda bir sivil savunma, tabele konumunda bir kızılay vardı. O felakette enkaz altından insan kurtarmak için bir çekiç ve bir levye yoktu. Biz bu enkazları çok net gördük ve yaşadık. Üz<erinden tam 20 yıl gerçti. Eğer bilinçli olmuş olsaydık bu Hayatı daha aza indirmiş olurduk” şeklinde konuştu. Bu konuşmanın nardından 8 dakikalık slayt gösterisi yapıldı. Fahri Haner 
Gölcük İlçe Müftülük binasında GESOTİM tarafından afet bilinci eğitimi verilirken olası bir depremde veya doğal afetlerden nasıl korunur GESOTİM tim komutanı Necmi Kocaman Tarafından anlatıldı.

Gölcük Müftülüğünde çalışan tüm personeline Afet bilinci eğitimini için Müftülük  binasında program düzenlendi. Düzenlenen programa Gölcük Müftüsü  İğlyas Öztel, GESOTİM tim komutanı Necmi Kocaman ve yönetimi, Gölcük müftülükte görev yapan tüm memurlar katılım sağlad. 
Programda ilk olarak kon uşmayı yapan Gölcük Müftüsü İlyas Öztel; “ilçe müftülüğü olarak ar4ama Göcük kurtarma Dernmeği ile sayın başkanı Necmi Kocaman asfetle alakalı bir toplantı yapmak istedi. Daha doğrusu bizleri Afetle ilgili bilgilendirmesini istedi. Biliyoruz ki malesef Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Özellikle bölgemiz bu konuda çok daha has has bir bölgedir. Geçmişte yaşanan depremde çok ağır kayıplar verdik o kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Değerli arkadaşlar ecelin önüne geçemiyoruz. Ancak her türlü tedbiri almak, hazırlığı yapmak bizin dini bir görevimizdir. Aynı zamanda bir ibadettir. Elimizden geleni yaptık artık Allaha kalmıştır. Bütün tedbirlerimizi alacağız ondan sonra tevvekül  edeceğiz. Bu konuda mütahitlerimiz ve inşaat mühebdislerimize çok büyük görevler düşüyor. Biz insanlar olarak eğitimizimi alalım olası bir afet olayına karşı biraz daha bilinçli olalım” dedi.
GESOTİM Tim komutanı Necmi Kocaman; “sosyal sorumluluk projesi kapsamında afetle ilgili bizler ne yapmalıyız. Eksiklerimiz ne pozisyonda bu olaya önem vermesi münasebetiyle başta Müftümü,z ilyas Öztel ile birlikte sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmesinde katkı sağlayan arkadaşımıza teşekkür ederim. De”ğerliarkadaşlar öncelikle bizler sıradan bir vatandaş olarak 20 yıl önce yaşadığımız asrın felaketinde yıkılan evlerde aramızda bir metre mesafe olmasına rağmem biri birimize el uzatamadık. O dönermde Gölcük tamamıyla yıkılmış her taraf enkazlarla doluyduç binlerce kişi kurtarılmayı bekliyor. Ama biz ülke olarak bu depremde eğitimsizdik. Tabele konumunda bir sivil savunma, tabele konumunda bir kızılay vardı. O felakette enkaz altından insan kurtarmak için bir çekiç ve bir levye yoktu. Biz bu enkazları çok net gördük ve yaşadık. Üz<erinden tam 20 yıl gerçti. Eğer bilinçli olmuş olsaydık bu Hayatı daha aza indirmiş olurduk” şeklinde konuştu. Bu konuşmanın nardından 8 dakikalık slayt gösterisi yapıldı.
Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.