MUHTAR DERNEK BAŞKANLARI GÖLCÜK'TE YAPILDI

Gündem 12.12.2016 - 06:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MUHTAR DERNEK BAŞKANLARI GÖLCÜK'TE YAPILDI

Kocaeli’de bulunan 12 ilçenin muhtar dernekleri başkanının katıldığı ve her ay farklı ilçede düzenli olarak yapılan toplantının bu ayki durağı Gölcük oldu.

Muhtarlar Derneği toplantısına  Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci,  Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, diğer İlçe Muhtarlar Dernek Başkanları ve GölcükMuhtarlar Derneği Yönetim Kurulu da katıldı.   FONKSİYONLARI ÇOK ÖNEMLİ Kaymakam Adem Yazıcı yaptığı konuşmasında: “İlimizde uygulamaya konulan muhtarlar toplantısı artık ülkemizde her yerde yapılmaktadır. Muhtarlık müessesi bizde çok eskiye dayanmaktadır. Devletimizin idaresinde birinci basamağa sahip olan müessesedir. Muhtarlarımızın fonksiyonu çok önemli ve ülkemizde muhtarların iki şapkası var. Birincisi devletimizin birliği, varlığı, devletin genel uygulamalarını kendi mahallenizde, köyünüzde uygulanması yani genel idarenin temsilcisi olmaktır. İkincisi ise hizmet için mahallenizde, köyünüzde muhtarlık yaptığınız yerde eksiklikleri görmek bunları yetkili mercilere taşımak sorunları sıkıntıları çözmektir” diyerek sözlerini tamamladı.   MUHTARLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK Yapılan toplantıda konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Mahalle muhtarlarımız olarak önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Halkımız ile yerel yönetimler arasındaki köprüyü kuruyor, mahallelerdeki sıkıntı sorun ve ihtiyaçları bizlerle paylaşarak sıkıntıların çözümü noktasında önemli ve kutsal bir görev icra ediyorsunuz. Her ne kadar vatandaşın sorunlarının çözümü için mücadele etseniz de sizlerin de sorunları olduğunu biliyoruz. Onun için zaman zaman sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız şehrin, yaşadığımız mahallenin daha iyi olması için hep birlikte çalışıyoruz. Mahallelerde ki ve kentlerimizdeki sorunların yanısıra yaşadığımız ülkemizin de sorunlarıyla uğraşmak ve çözüm üretebilmek hepimizin görevi. Şimdi ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Zor bir dönem bu süreç de bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım. Kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına müsaade etmeyelim” dedi.   MUHTARLIK AİLE İŞİDİR Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral şu sözleri dile getirdi: “Muhtarlık dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir, Bu gönül işidir. Muhtarlar üzerlerine düşen resmi görevleri yapmakla birlikte, halka faydalı olabilecek, resmi olmayan gönül yardımlarını da yapmalıdırlar. Muhtarlık vefa gerektiriyor. Buna sadece görev olarak bakılmamalı. Muhtarlık biraz da görevlerin gerektirdikleri dışında, yapabileceğinin fazlasını yapıp, en maksimum hizmeti verebilmektir. Bir nevi aile işidir”.dedi. Toplantı sonrası Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, misafirlerine günün anısına birer hediye takdim ederken, program sonunda da hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Kocaeli’de bulunan 12 ilçenin muhtar dernekleri başkanının katıldığı ve her ay farklı ilçede düzenli olarak yapılan toplantının bu ayki durağı Gölcük oldu.

Muhtarlar Derneği toplantısına  Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci,  Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, diğer İlçe Muhtarlar Dernek Başkanları ve GölcükMuhtarlar Derneği Yönetim Kurulu da katıldı.

 

FONKSİYONLARI ÇOK ÖNEMLİ

Kaymakam Adem Yazıcı yaptığı konuşmasında: “İlimizde uygulamaya konulan muhtarlar toplantısı artık ülkemizde her yerde yapılmaktadır. Muhtarlık müessesi bizde çok eskiye dayanmaktadır. Devletimizin idaresinde birinci basamağa sahip olan müessesedir. Muhtarlarımızın fonksiyonu çok önemli ve ülkemizde muhtarların iki şapkası var. Birincisi devletimizin birliği, varlığı, devletin genel uygulamalarını kendi mahallenizde, köyünüzde uygulanması yani genel idarenin temsilcisi olmaktır. İkincisi ise hizmet için mahallenizde, köyünüzde muhtarlık yaptığınız yerde eksiklikleri görmek bunları yetkili mercilere taşımak sorunları sıkıntıları çözmektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

MUHTARLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK

Yapılan toplantıda konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Mahalle muhtarlarımız olarak önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Halkımız ile yerel yönetimler arasındaki köprüyü kuruyor, mahallelerdeki sıkıntı sorun ve ihtiyaçları bizlerle paylaşarak sıkıntıların çözümü noktasında önemli ve kutsal bir görev icra ediyorsunuz. Her ne kadar vatandaşın sorunlarının çözümü için mücadele etseniz de sizlerin de sorunları olduğunu biliyoruz. Onun için zaman zaman sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız şehrin, yaşadığımız mahallenin daha iyi olması için hep birlikte çalışıyoruz. Mahallelerde ki ve kentlerimizdeki sorunların yanısıra yaşadığımız ülkemizin de sorunlarıyla uğraşmak ve çözüm üretebilmek hepimizin görevi. Şimdi ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Zor bir dönem bu süreç de bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım. Kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına müsaade etmeyelim” dedi.

 

MUHTARLIK AİLE İŞİDİR

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral şu sözleri dile getirdi: “Muhtarlık dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir, Bu gönül işidir. Muhtarlar üzerlerine düşen resmi görevleri yapmakla birlikte, halka faydalı olabilecek, resmi olmayan gönül yardımlarını da yapmalıdırlar. Muhtarlık vefa gerektiriyor. Buna sadece görev olarak bakılmamalı. Muhtarlık biraz da görevlerin gerektirdikleri dışında, yapabileceğinin fazlasını yapıp, en maksimum hizmeti verebilmektir. Bir nevi aile işidir”.dedi. Toplantı sonrası Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, misafirlerine günün anısına birer hediye takdim ederken, program sonunda da hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.