MUHTEŞEM NEVRUZ KONSERİ

23.03.2019 - 11:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MUHTEŞEM NEVRUZ KONSERİ

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneği’nin birlikte düzenlediği “Nevruz” konseri önceki akşam gerçekleşti.

 Sabancı Kültür Merkezi’ndeki konser öncesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “Körfez’in Uyanışı” konulu fotoğraf sergisi açıldı.   VALİ AKSOY’DAN TEBRİK İl Kültür ve Turizm Müdürü Ercan Yamen’in ev sahipliği yaptığı Nevruz konserine, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Volkan Aydemir, Kocaeli Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mahmut Budak, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık ile türkü sever davetliler katıldı. Ayrıca Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy,  hem fotoğraf sergisi hem de Nevruz konserine gönderdiği özel mesajıyla tebriklerini iletti. TEŞEKKÜR ETTİ Nevruz konserine katılan davetlilere, etkinliğe zaman ayırarak anlam katmaları ve bağları güçlendirmeleri nedeniyle ayrı ayrı teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Yamen, Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan coğrafyada yaşayan toplumların birçoğu tarafından yaygın olarak kutlanan mevsimlik bayramlarından olduğunu söyledi. Nevruz’un yüzyıllardır süren bir geleneğimiz olduğunu belirten Yamen: “Türkçe tam karşılığı ‘Yenigün’ olan Nevruz; bolluğun ve bereketin, yeninin ve umudun, sevginin ve saygının, birliğin ve beraberliğin, tabiatın uyanışının, ağacın dalında dirilen tomurcuğun, tarlada boy atan ekinin, bereket dolu yağmurun içinde saklıdır. Nevruz, dostluk demek, umut demek, sevgi demektir.” dedi. AYAKTA ALKIŞLANDI Nevruz’un hoşgörü ve barış demek olduğunu vurgulayan Yamen: “Ve biline ki; bunlar Anadolu topraklarının derinliklerindedir. Mevlana’dır, Hacı Bektaşı Veli’dir, Koca Yunus Emre’dir. Karacaoğlan’dır, Dadaloğlu’dur, Köroğlu’dur. ‘Yurtta Barış Dünyada barış” diyen Mustafa Kemal’dir.” diye konuştu. Şef Perihan Karakurt yönetimindeki Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneği korosu, konserin ilk bölümünde Aşık Veysel’in ölümsüz eserlerini koro ve solo halinde seslendirdi. Feyza Güven’in başarılı sunum yaptığı konserin İkinci bölümünde de ilimizdeki müzik öğretmenlerinden oluşan muhteşem koro ülkemizin çeşitli yörelerine ait sevilen türküleri başarıyla seslendirdi.  Solist öğretmenlerin başarılı yorumları ise ayakta alkışlandı. Konserin sonunda İl Müdür vekili Ercan Yamen, emeği geçenlere teşekkür edip çiçek takdim etti.
Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneği’nin birlikte düzenlediği “Nevruz” konseri önceki akşam gerçekleşti.

 Sabancı Kültür Merkezi’ndeki konser öncesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “Körfez’in Uyanışı” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

 

VALİ AKSOY’DAN TEBRİK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ercan Yamen’in ev sahipliği yaptığı Nevruz konserine, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Volkan Aydemir, Kocaeli Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mahmut Budak, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık ile türkü sever davetliler katıldı. Ayrıca Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy,  hem fotoğraf sergisi hem de Nevruz konserine gönderdiği özel mesajıyla tebriklerini iletti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Nevruz konserine katılan davetlilere, etkinliğe zaman ayırarak anlam katmaları ve bağları güçlendirmeleri nedeniyle ayrı ayrı teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Yamen, Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan coğrafyada yaşayan toplumların birçoğu tarafından yaygın olarak kutlanan mevsimlik bayramlarından olduğunu söyledi. Nevruz’un yüzyıllardır süren bir geleneğimiz olduğunu belirten Yamen: “Türkçe tam karşılığı ‘Yenigün’ olan Nevruz; bolluğun ve bereketin, yeninin ve umudun, sevginin ve saygının, birliğin ve beraberliğin, tabiatın uyanışının, ağacın dalında dirilen tomurcuğun, tarlada boy atan ekinin, bereket dolu yağmurun içinde saklıdır. Nevruz, dostluk demek, umut demek, sevgi demektir.” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Nevruz’un hoşgörü ve barış demek olduğunu vurgulayan Yamen: “Ve biline ki; bunlar Anadolu topraklarının derinliklerindedir. Mevlana’dır, Hacı Bektaşı Veli’dir, Koca Yunus Emre’dir. Karacaoğlan’dır, Dadaloğlu’dur, Köroğlu’dur. ‘Yurtta Barış Dünyada barış” diyen Mustafa Kemal’dir.” diye konuştu. Şef Perihan Karakurt yönetimindeki Kocaeli Anadolu Halk Türkülerini Yaşatma ve Tanıtma Derneği korosu, konserin ilk bölümünde Aşık Veysel’in ölümsüz eserlerini koro ve solo halinde seslendirdi. Feyza Güven’in başarılı sunum yaptığı konserin İkinci bölümünde de ilimizdeki müzik öğretmenlerinden oluşan muhteşem koro ülkemizin çeşitli yörelerine ait sevilen türküleri başarıyla seslendirdi.  Solist öğretmenlerin başarılı yorumları ise ayakta alkışlandı. Konserin sonunda İl Müdür vekili Ercan Yamen, emeği geçenlere teşekkür edip çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.