MUŞ DAĞARASI DERNEĞİ KONGREYE GİDİYOR

27.12.2018 - 17:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MUŞ DAĞARASI DERNEĞİ KONGREYE GİDİYOR

9 yıldır Gölcük'te faaliyet gösteren Muş Dağarası Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 13 Ocak 2019 da 4. Olağan kongresini yeni yaptıkları kültür hizmet binasında yapacaklar.

2009 yılında Kavaklı mahallesinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği birçok etkinlikler yaparak çalışmalarını sürdürdüler.  9 YIL ÖNCE KURULDU Bu etkinlikler kapsamında derneğe ait Kültür Hizmet Binasını yaparak görkemli bir açılışla hizmete soktular. 4. Olağan kongresini yapmak için çalışmaları başlattığını açıklayan Dernek Başkanı Yusuf Kara; “Derneğimiz 2009 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kuruldu. Dernek olarak 9 yıl içerisinde birçok faaliyetler yaparak kaynaşmayı tanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamayı en iyi şekilde gerçekleştirdik. Bu birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile Derneğimize ait kültür hizmet binasını yaparak hizmete soktuk. Başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu bina tüm Gölcük'e hizmet vermeği amaçlanmıştır.  KONGRE YAPILACAK Derneğimizin Olağan Genel Kongremiz yaklaştı. Bu güne kadar 3 dönem Olağan Kongremizi en iyi şekilde gerçekleştirdik. 4. Olağan Genel Kongremiz 13 Ocak 2019 tarihinde yeni yapılan kültür hizmet binamızda yapılacaktır. Kongre için hazırlık çalışmaları yaparken ikinci çalışmalarımızda Kongre günü akşamı 2019 yılık ilk etkinliğimiz olacaktır. Bu etkinliğimiz ise yöresel yemeklerimizin tanıtımı, Çiğköfte şöleni gibi etkinliklerimiz yapılacaktır. 20 19 yılı içerisinde derneğimizdeki yapılacak olan etkinlikler için projelerimizi hazırlayacağız. Hazırlayacağımız projeler doğrultusunda etkinlik çalışmalarımız yapılacaktır” dedi. ÜYELER İÇİN BİNA YAPTILAR Dernek kuruluşun ardından dernek yönetimi ile üyelerinin birlik ve beraberliğinin sağlanması sonucunda 2013 yılında dernek için Kültür merkezi binası yapımı için Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde arsa aldılar. Alınan arsanın ardından sonra 2014 yılında dernek binasının yapımı için inşaat çalışmalarına başladılar. İnşaat çalışmalarında Dernek üyeleri İMC usulü ile çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Dernek Başkanı Yusuf Kara derneğin yapımı için 2016 yılında kurbanlık hayvanları satarak kurbandan gelen gelir ile dernek yapımında kullandı. Yaklaşık 4 yıl süren dernek binasının yapımı tamamlandı. Fahri Haner   
9 yıldır Gölcük'te faaliyet gösteren Muş Dağarası Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 13 Ocak 2019 da 4. Olağan kongresini yeni yaptıkları kültür hizmet binasında yapacaklar.

2009 yılında Kavaklı mahallesinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği birçok etkinlikler yaparak çalışmalarını sürdürdüler. 

9 YIL ÖNCE KURULDU
Bu etkinlikler kapsamında derneğe ait Kültür Hizmet Binasını yaparak görkemli bir açılışla hizmete soktular. 4. Olağan kongresini yapmak için çalışmaları başlattığını açıklayan Dernek Başkanı Yusuf Kara; “Derneğimiz 2009 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesinde kuruldu. Dernek olarak 9 yıl içerisinde birçok faaliyetler yaparak kaynaşmayı tanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamayı en iyi şekilde gerçekleştirdik. Bu birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile Derneğimize ait kültür hizmet binasını yaparak hizmete soktuk. Başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu bina tüm Gölcük'e hizmet vermeği amaçlanmıştır. 

KONGRE YAPILACAK
Derneğimizin Olağan Genel Kongremiz yaklaştı. Bu güne kadar 3 dönem Olağan Kongremizi en iyi şekilde gerçekleştirdik. 4. Olağan Genel Kongremiz 13 Ocak 2019 tarihinde yeni yapılan kültür hizmet binamızda yapılacaktır. Kongre için hazırlık çalışmaları yaparken ikinci çalışmalarımızda Kongre günü akşamı 2019 yılık ilk etkinliğimiz olacaktır. Bu etkinliğimiz ise yöresel yemeklerimizin tanıtımı, Çiğköfte şöleni gibi etkinliklerimiz yapılacaktır. 20 19 yılı içerisinde derneğimizdeki yapılacak olan etkinlikler için projelerimizi hazırlayacağız. Hazırlayacağımız projeler doğrultusunda etkinlik çalışmalarımız yapılacaktır” dedi.

ÜYELER İÇİN BİNA YAPTILAR
Dernek kuruluşun ardından dernek yönetimi ile üyelerinin birlik ve beraberliğinin sağlanması sonucunda 2013 yılında dernek için Kültür merkezi binası yapımı için Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde arsa aldılar. Alınan arsanın ardından sonra 2014 yılında dernek binasının yapımı için inşaat çalışmalarına başladılar. İnşaat çalışmalarında Dernek üyeleri İMC usulü ile çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Dernek Başkanı Yusuf Kara derneğin yapımı için 2016 yılında kurbanlık hayvanları satarak kurbandan gelen gelir ile dernek yapımında kullandı. Yaklaşık 4 yıl süren dernek binasının yapımı tamamlandı.

Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.