MuŞ DAĞARASI ÖĞRENCİLERE BURS VERECEK

Gölcük 04.04.2019 - 17:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MuŞ DAĞARASI ÖĞRENCİLERE BURS VERECEK

Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği eğitime destek olarak öğrencilere burs veriyordu. Dernek yönetimi derneğin kültür binasının yapımı için aldığı karar ile verilen bu bursu dondurdu. Dernek kültür binasının yapımından sonra dernek yönetimi tekrar eğitime katkı amaçlı destek için kolları sıvadı.

Dernek yapımından dolayı öğrencilere verilen bursun kesildi. Dernek yapımı tamamlandı. Fakat binanın yapımından dolayı borçlanan dernek, borcu biter bitmez öğrencilere tekrar burs vermeye başlanacak. ÖĞRENCİLERE BURS VERECEKLER Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği eğitime destek olarak öğrencilere burs veriyordu. Dernek yönetimi derneğin kültür binasının yapımı için aldığı karar ile verilen bu bursu dondurdu. Dernek kültür binasının yapımından sonra dernek yönetimi tekrar eğitime katkı amaçlı destek için kolları sıvadı. Derneğin eğitime destek ve yapılacak olan etkinliklerle bilgi veren Dernek Başkanı Yusuf Kara; “derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çeşitli etkinlikler yanı sıra eğitime katkı olarak öğrencilerimize burs veriyorduk. O dönemlerde dernek binamızın olmadığı için bizler kiralık bir binada hizmet veriyorduk.  DERNEĞİN BORÇLARI ÖDENİYOR Biz yönetim olarak bir araya geldik derneğimize ait kültür binasını yapmaya karar verdik. Verdiğimiz bu kararın ardından masrafları kısmak için öğrencilere verdiğimiz bursu dondurduk. Bu süreçte kültür binamızı yaparak görkemli bir şekilde açılışımızı yaptık. Tabi ki bu süreç içerisinde borçlandık. Şimdi derneğimizin borçlarını ödüyoruz. Açılıştan hemen sonra yeni kültür binamızda yöresel kültürel etkinliklerimizi yaptık. Gençlerimizin boş vaktini sporla değerlendirmesi için derneğimizin alt katını spor salonu olarak ayırdık. Bu salonumuza çeşitli spor aletlerini yerine koyduk. Gençlerimiz önümüzdeki günlerde gençlerimiz burada spor yapabilirler.  GEREKLİ YARDIMLAR YAPILACAK 2019 da sıralı etkinliklerimiz devam edecektir. Bizim en büyük hedefimiz ise derneğimizin borçlarını kısa zamanda ödeyerek ve ardından 2019 – 2020 eğitim ve öğretim döneminde eğitime katkı olarak başarılı öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs sağlamaktır. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi dernek üyelerimize gerekli yardımlarda bulunmak. Bunun içinde derneğimizin kadın kolları ve gençlik kollarının oluşumu için çalışmalarımızı aralıksız devam ediyor” dedi. Fahri Haner    
Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği eğitime destek olarak öğrencilere burs veriyordu. Dernek yönetimi derneğin kültür binasının yapımı için aldığı karar ile verilen bu bursu dondurdu. Dernek kültür binasının yapımından sonra dernek yönetimi tekrar eğitime katkı amaçlı destek için kolları sıvadı.

Dernek yapımından dolayı öğrencilere verilen bursun kesildi. Dernek yapımı tamamlandı. Fakat binanın yapımından dolayı borçlanan dernek, borcu biter bitmez öğrencilere tekrar burs vermeye başlanacak.

ÖĞRENCİLERE BURS VERECEKLER
Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde kurulan Gölcük Muş Dağarası Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği eğitime destek olarak öğrencilere burs veriyordu. Dernek yönetimi derneğin kültür binasının yapımı için aldığı karar ile verilen bu bursu dondurdu. Dernek kültür binasının yapımından sonra dernek yönetimi tekrar eğitime katkı amaçlı destek için kolları sıvadı. Derneğin eğitime destek ve yapılacak olan etkinliklerle bilgi veren Dernek Başkanı Yusuf Kara; “derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çeşitli etkinlikler yanı sıra eğitime katkı olarak öğrencilerimize burs veriyorduk. O dönemlerde dernek binamızın olmadığı için bizler kiralık bir binada hizmet veriyorduk. 

DERNEĞİN BORÇLARI ÖDENİYOR
Biz yönetim olarak bir araya geldik derneğimize ait kültür binasını yapmaya karar verdik. Verdiğimiz bu kararın ardından masrafları kısmak için öğrencilere verdiğimiz bursu dondurduk. Bu süreçte kültür binamızı yaparak görkemli bir şekilde açılışımızı yaptık. Tabi ki bu süreç içerisinde borçlandık. Şimdi derneğimizin borçlarını ödüyoruz. Açılıştan hemen sonra yeni kültür binamızda yöresel kültürel etkinliklerimizi yaptık. Gençlerimizin boş vaktini sporla değerlendirmesi için derneğimizin alt katını spor salonu olarak ayırdık. Bu salonumuza çeşitli spor aletlerini yerine koyduk. Gençlerimiz önümüzdeki günlerde gençlerimiz burada spor yapabilirler. 

GEREKLİ YARDIMLAR YAPILACAK
2019 da sıralı etkinliklerimiz devam edecektir. Bizim en büyük hedefimiz ise derneğimizin borçlarını kısa zamanda ödeyerek ve ardından 2019 – 2020 eğitim ve öğretim döneminde eğitime katkı olarak başarılı öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs sağlamaktır. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi dernek üyelerimize gerekli yardımlarda bulunmak. Bunun içinde derneğimizin kadın kolları ve gençlik kollarının oluşumu için çalışmalarımızı aralıksız devam ediyor” dedi.

Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.