LASTİK İŞ
ismail

MUŞ DAĞARASI YEMEK KÜLTÜRÜNÜ TANITACAK

17.12.2019 - 13:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MUŞ DAĞARASI YEMEK KÜLTÜRÜNÜ TANITACAK

Gölcük Muş Dağarası Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği 2020 yöresel Kültürel etkinliklerini Ocak ayında başlayacaklar. Dernek Başkanı Yusuf Kara “2020 yılı etkinliklerimizin ilki Ocak ayında derneğimizde yöresel kültürel yemek tanıtımlarınız geniş kapsamlı bir şekilde yapılacaktır. Tabi ki bu etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir”dedi.

Derneğin Kültür binasında Kültürel tanıtım etkinliklerini yapmaya devam ettiler. Bina yapımından önce eğitime destek amaçlı öğrencilere burs veriyordu. Dernek yapımından dolayı maddi olarak verilen bursu iki dönem ara verdi.  Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Yusuf Kara; “biz ilçemizde Gölcük Muş Dağarası Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneğini kurduk. Uzun bir süre kiralık bir binada hizmet verdik. Etkinliklerimizi yaptık. Fakat daha geniş kapsamlı etkinlikler yapmak için derneğimiz için kendi kültür binasının olması için yönetim olarak karar aldık. Bu karardan sonra Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde aldığımız arsa üzerine üyelerimizin destekleri ile Derneğimizin binasını yaparak hizmete girdi. Bu kapsamda Derneğimizin kadın kollarını oluşturduk. Ardından gençlik kollarını oluşturmasıyla etkinliklerimiz devam etti.  2020 yılı etkinliklerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarımız gerçekten çok ciddi bir çalışmalar yapıyoruz. 2020 yılı etkinliklerimizin ilki Ocak ayında derneğimizde yöresel kültürel yemek tanıtımlarınız geniş kapsamlı bir şekilde yapılacaktır. Tabi ki bu etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir. Biz Derneğimizin Kültür binasını yapınca bayağı borçlandık. Derneğimizin borcu 2020 yılında bitiyor. Biz dernek olarak kuruluşumuzda eğitime destek amaçlı olarak öğrencilerimize burs veriyorduk. Borçtan dolayı bir müddet ara vermek zorunda kaldık. 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılında hedefimiz 10 ve üzeri öğrencilerimize eğitime destek amaçlı olarak burs vereceğiz” şeklinde konuştu. Fahri Haner
Gölcük Muş Dağarası Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği 2020 yöresel Kültürel etkinliklerini Ocak ayında başlayacaklar. Dernek Başkanı Yusuf Kara “2020 yılı etkinliklerimizin ilki Ocak ayında derneğimizde yöresel kültürel yemek tanıtımlarınız geniş kapsamlı bir şekilde yapılacaktır. Tabi ki bu etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir”dedi.

Derneğin Kültür binasında Kültürel tanıtım etkinliklerini yapmaya devam ettiler. Bina yapımından önce eğitime destek amaçlı öğrencilere burs veriyordu. Dernek yapımından dolayı maddi olarak verilen bursu iki dönem ara verdi. 
Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Yusuf Kara; “biz ilçemizde Gölcük Muş Dağarası Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneğini kurduk. Uzun bir süre kiralık bir binada hizmet verdik. Etkinliklerimizi yaptık. Fakat daha geniş kapsamlı etkinlikler yapmak için derneğimiz için kendi kültür binasının olması için yönetim olarak karar aldık. Bu karardan sonra Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde aldığımız arsa üzerine üyelerimizin destekleri ile Derneğimizin binasını yaparak hizmete girdi. Bu kapsamda Derneğimizin kadın kollarını oluşturduk. Ardından gençlik kollarını oluşturmasıyla etkinliklerimiz devam etti. 
2020 yılı etkinliklerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarımız gerçekten çok ciddi bir çalışmalar yapıyoruz. 2020 yılı etkinliklerimizin ilki Ocak ayında derneğimizde yöresel kültürel yemek tanıtımlarınız geniş kapsamlı bir şekilde yapılacaktır. Tabi ki bu etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir. Biz Derneğimizin Kültür binasını yapınca bayağı borçlandık. Derneğimizin borcu 2020 yılında bitiyor. Biz dernek olarak kuruluşumuzda eğitime destek amaçlı olarak öğrencilerimize burs veriyorduk. Borçtan dolayı bir müddet ara vermek zorunda kaldık. 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılında hedefimiz 10 ve üzeri öğrencilerimize eğitime destek amaçlı olarak burs vereceğiz” şeklinde konuştu.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.