LASTİK İŞ
ismail

NE İSTEDİNİZ ŞAKİR'İN KOLUNDAN?

Değirmendere 16.10.2017 - 10:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

NE İSTEDİNİZ ŞAKİR'İN KOLUNDAN?

Türk Milleti olarak çok garip bir yapımız ve egolarımız var. Örneğin yasaklara karşı olan Kafımız, iyi ve güzel yapılan eserlere ve yapılara verdiğimiz zararlar, yasak olan yerlere arabamızı park etmek gibi, uçuk kaçık fantazilerimiz var.

Ama şimdi sizlerle paylaşacağımız haber, değişik bir fantazi. Biliyorsunuz Gölcük Belediyesi her yıl yaz aylarında, Değirmendere Sahilinde, Uluslararası Zühtü Müridoğlu Heykel Sempozyumu düzenliyor ve yurt dışınında, yurt içinden pek çok sanatçı geliyor.  Ve bu sanatçılar, adeta ahşap ağaçları oya işler gibi işleyerek ortaya muhteşem eserler çıkarıyorlar. Ve bu eserleri ilçemize armağan ediyorlar. Hepsinin ellerine sağlık.  Buraya kadar her şey çok normal. Ama normal olmayan anormal şey, bu heykellere verilen zararlar. Örneğin, Değirmendere Çınarlık Meydanı Parkına konan ve halk arasında Şakir diye tanımlanan, Ahşap heykelden yapılmış Şakir'in sağ kolunu kesmek, kime ne kazandırır işte onu bilemiyoruz ve anlamıyoruz.  Bir yıldan bu yana sağ kolu olan Şakir, kendini bilmez hadsizlerin verdiği zarar sonucu sağ kolunu kaybetti.  Peki bizde Mantar Pano ekibi olarak, soruyoruz, “Ne istediniz Şakir'in sağ kolundan, ne kazandığınız, mangal yakmak için mi kullandınız?”. Yazıklar olsun, gerçekten yazıklar olsun.  Hele bu tür heykellere ve sanata gıcığınız varsa, bin kere yazıklar olsun. İnşallah Şakir'in sağ kolu biran önce yerine yenisi monte edilir... 
Türk Milleti olarak çok garip bir yapımız ve egolarımız var. Örneğin yasaklara karşı olan Kafımız, iyi ve güzel yapılan eserlere ve yapılara verdiğimiz zararlar, yasak olan yerlere arabamızı park etmek gibi, uçuk kaçık fantazilerimiz var.

Ama şimdi sizlerle paylaşacağımız haber, değişik bir fantazi. Biliyorsunuz Gölcük Belediyesi her yıl yaz aylarında, Değirmendere Sahilinde, Uluslararası Zühtü Müridoğlu Heykel Sempozyumu düzenliyor ve yurt dışınında, yurt içinden pek çok sanatçı geliyor. 
Ve bu sanatçılar, adeta ahşap ağaçları oya işler gibi işleyerek ortaya muhteşem eserler çıkarıyorlar. Ve bu eserleri ilçemize armağan ediyorlar. Hepsinin ellerine sağlık. 
Buraya kadar her şey çok normal. Ama normal olmayan anormal şey, bu heykellere verilen zararlar. Örneğin, Değirmendere Çınarlık Meydanı Parkına konan ve halk arasında Şakir diye tanımlanan, Ahşap heykelden yapılmış Şakir'in sağ kolunu kesmek, kime ne kazandırır işte onu bilemiyoruz ve anlamıyoruz. 
Bir yıldan bu yana sağ kolu olan Şakir, kendini bilmez hadsizlerin verdiği zarar sonucu sağ kolunu kaybetti. 
Peki bizde Mantar Pano ekibi olarak, soruyoruz, “Ne istediniz Şakir'in sağ kolundan, ne kazandığınız, mangal yakmak için mi kullandınız?”. Yazıklar olsun, gerçekten yazıklar olsun. 
Hele bu tür heykellere ve sanata gıcığınız varsa, bin kere yazıklar olsun. İnşallah Şakir'in sağ kolu biran önce yerine yenisi monte edilir... 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.