LASTİK İŞ
ismail

Ne Çektin Be Balıkçı !

16.07.2013 - 07:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Ne Çektin Be Balıkçı !

Vatandaş Rıza’nın uğradığı haksızlıklara Değirmendereliler böyle tepki gösteriyor

Değirmendereli amatör balıkçıların Rıza Amcası, Rıza Pala’nın(67) başına gelenler bu kadarda olmaz dedirtiyor. İktidar partisine yakın Değirmendereli bir esnafın sürekli şikayetiyle çaresiz kalan Rıza Amca çareyi beddua etmekte buldu. Rıza Pala(67) Gölcük’ün yerlisi. Tersaneden emekli. Değirmendere’de ikamet ediyor. Balıkçı Rıza, Usta, Rıza Amca, Rıza Abi, Oltacı Rıza olarak biliniyor.  Hobi olarak deniz ve balık tutkunu. Birbirinden ilginç çapariler yapar, amatör balıkçılardan kimin başı sıkışsa ona yardım eder. Gerektiğinde cüzi el emeğinin karşılığı olta tamiratı yapar. Değirmendere Yalı sahilinde balıkla ilgili kim varsa Rıza Pala’yı tanıyor. Yardımsever birisi olarak biliniyor. ÖNCE DEPREM VURDU   Deprem öncesi hobi olarak amatör balıkçılara Avcılar Kulübünde hizmet eden Rıza Pala, Avcılar Kulubü binasının yıkılması üzerine Kuruçeşme Petrol Yanında küçük bir barakada Olta tamiratı, misine sarma, çapari yapımı gibi  işler yapıyordu. Yaklaşık on sene petrol ofisinin yanında amatörlere hizmet verdi. ŞİKAYETLER BAŞLADI Rıza Pala’nın anlatımına göre Değirmendereli iktidar partisine yakın bir esnaf kendisini belediyeye şikayet edince petrol Ofisindeki yerinden  ayrıldı. Daha sonra Balıkçılar Derneği müracaat ederek, Yalı camisinin yanındaki dernek binasının önünde küçük bir tezgahta yeniden ufak tefek olta işleri yapmaya başladı. Kendisini kaldırmaya gelen görevliler sürekli hakkında şikayet olduğunu söyledi. Dernek yetkililerinde müracaatına rağmen Rıza Pala burada da barınamadı. RAHAT YOK Bir süre olta işlerine ara verse de amatör balıkçıların sık sık kendisine müracaat etmesi üzerine onları kıramayarak, sandalında çapari ve olta tamiratına tekrar başladı.  Bu seferde belediye zabıtaları uyardı. Sonra maliyeciler kontrola geldi. Mükellef olacaksın dediler. Pasif kazanç üzerinden mükellef kartı çıkardı. Kendisi emekli olduğundan üç kuruşluk emekli maaaşından da kesinti yapılacağı öğrenince  oğlunun ismine vergi karnesini aldı. ESNAF ODASINA KAYIT Bununla biter mi Rıza Pala, fatura ve fiş kesebilmesi için Esnaf Odasına kayıt gerektiğini öğrendi.  Esnaf Odası kaydının 650 lira, senelik üyelik bedelinin 150 lira ve ayrıca muhasebeci masrafı olduğu duyunca ne yapacağını şaşırdı. Bu işi bırakmak üzere ama oltası kopanlar onu yine rahat bırakmıyor. BİZ VATANDAŞ DEĞİL MİYİZ? Amatör Balıkçı Rıza’nın başına gelmedik kalmadığından bunu bilen Değirmendereliler “Ne çektin be balıkçı” diye yaşananlara sitem ediyor. Balıkçı amcaları için yer gösterilmesini istiyor.  Rıza Pala ise  kendisini şikayet edenlere, dünyada ve öbür dünyada hakkımı helal etmeyeceğim diyerek yaşadıklarına isyan ve beddua ediyor.
Vatandaş Rıza’nın uğradığı haksızlıklara Değirmendereliler böyle tepki gösteriyor

Değirmendereli amatör balıkçıların Rıza Amcası, Rıza Pala’nın(67) başına gelenler bu kadarda olmaz dedirtiyor. İktidar partisine yakın Değirmendereli bir esnafın sürekli şikayetiyle çaresiz kalan Rıza Amca çareyi beddua etmekte buldu.

Rıza Pala(67) Gölcük’ün yerlisi. Tersaneden emekli. Değirmendere’de ikamet ediyor. Balıkçı Rıza, Usta, Rıza Amca, Rıza Abi, Oltacı Rıza olarak biliniyor.  Hobi olarak deniz ve balık tutkunu. Birbirinden ilginç çapariler yapar, amatör balıkçılardan kimin başı sıkışsa ona yardım eder. Gerektiğinde cüzi el emeğinin karşılığı olta tamiratı yapar. Değirmendere Yalı sahilinde balıkla ilgili kim varsa Rıza Pala’yı tanıyor. Yardımsever birisi olarak biliniyor.

ÖNCE DEPREM VURDU  

Deprem öncesi hobi olarak amatör balıkçılara Avcılar Kulübünde hizmet eden Rıza Pala, Avcılar Kulubü binasının yıkılması üzerine Kuruçeşme Petrol Yanında küçük bir barakada

Olta tamiratı, misine sarma, çapari yapımı gibi  işler yapıyordu. Yaklaşık on sene petrol ofisinin yanında amatörlere hizmet verdi.


ŞİKAYETLER BAŞLADI


Rıza Pala’nın anlatımına göre Değirmendereli iktidar partisine yakın bir esnaf kendisini belediyeye şikayet edince petrol Ofisindeki yerinden  ayrıldı. Daha sonra Balıkçılar Derneği müracaat ederek, Yalı camisinin yanındaki dernek binasının önünde küçük bir tezgahta yeniden ufak tefek olta işleri yapmaya başladı. Kendisini kaldırmaya gelen görevliler sürekli hakkında şikayet olduğunu söyledi. Dernek yetkililerinde müracaatına rağmen Rıza Pala burada da barınamadı.


RAHAT YOK


Bir süre olta işlerine ara verse de amatör balıkçıların sık sık kendisine müracaat etmesi üzerine onları kıramayarak, sandalında çapari ve olta tamiratına tekrar başladı.  Bu seferde belediye zabıtaları uyardı. Sonra maliyeciler kontrola geldi. Mükellef olacaksın dediler. Pasif kazanç üzerinden mükellef kartı çıkardı. Kendisi emekli olduğundan üç kuruşluk emekli maaaşından da kesinti yapılacağı öğrenince  oğlunun ismine vergi karnesini aldı.


ESNAF ODASINA KAYIT


Bununla biter mi Rıza Pala, fatura ve fiş kesebilmesi için Esnaf Odasına kayıt gerektiğini öğrendi.  Esnaf Odası kaydının 650 lira, senelik üyelik bedelinin 150 lira ve ayrıca muhasebeci masrafı olduğu duyunca ne yapacağını şaşırdı. Bu işi bırakmak üzere ama oltası kopanlar onu yine rahat bırakmıyor.


BİZ VATANDAŞ DEĞİL MİYİZ?


Amatör Balıkçı Rıza’nın başına gelmedik kalmadığından bunu bilen Değirmendereliler “Ne çektin be balıkçı” diye yaşananlara sitem ediyor. Balıkçı amcaları için yer gösterilmesini istiyor.  Rıza Pala ise  kendisini şikayet edenlere, dünyada ve öbür dünyada hakkımı helal etmeyeceğim diyerek yaşadıklarına isyan ve beddua ediyor.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.