LASTİK İŞ

NÜFUS MÜDÜRÜ AYDIN'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI...

Gündem 09.10.2017 - 09:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

NÜFUS MÜDÜRÜ AYDIN'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI...

Biliyosunuzdur, ülkemizde 02 Ocak 2017 tarihi itbari ile eski nüfus cüzdanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirilmeye başlandı. Ancak, halen bu işin ne kadar ciddi olduğunu kavrayamayan vatandaşlarımız var. İşte bu nedenle Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, bazı vatandaşların akıllarında yeni kimlik kartları konusunda hala soru işaretleri olduğunu dile getirerek, yeni kimlik kartları hakkında yeni bilgiler vererek, işin önemini şu cümlelerle anlattı.  “Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına, ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlandı. Bu çalışmanın 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.  Genel Müdürlüğümüze ve nüfus müdürlüklerine intikal eden bilgilerden, “mevcut nüfus cüzdanı” nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfuz cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Telefonunuzdan 199 numarasını tuşlayarak kimlik kartı randevu alabilirsiniz. Randevu alarak yaptığınız başvurular, size belirtilen saatte alınmaktadır. T.C kimlik kartına ilk başvuru ücreti 2017 yılı 16 TL olarak belirlenmiştir.  Nüfus cüzdanınızın kaybolması durumunda başvuru esnasında sizden pasaport, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı gibi kimliğinizi ispatlayıcı belgeleri ibraz etmeniz istenmektedir. Bunların bulunmaması durumunda anne, baba, ergin kardeş veya ergin çocuğunuzla birlikte nüfus müdürlüğüne başvurunuz gerekmektedir.” Siz siz olun, Nüfus Müdürü Sevgili Ersin Aydın'ın bu çağrısını ve isteğini kulak arkası etmeyin. Her işte olduğu gibi, işinizi yine son dakikaya bırakmayın...

Biliyosunuzdur, ülkemizde 02 Ocak 2017 tarihi itbari ile eski nüfus cüzdanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirilmeye başlandı. Ancak, halen bu işin ne kadar ciddi olduğunu kavrayamayan vatandaşlarımız var.
İşte bu nedenle Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, bazı vatandaşların akıllarında yeni kimlik kartları konusunda hala soru işaretleri olduğunu dile getirerek, yeni kimlik kartları hakkında yeni bilgiler vererek, işin önemini şu cümlelerle anlattı. 
“Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına, ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlandı. Bu çalışmanın 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. 
Genel Müdürlüğümüze ve nüfus müdürlüklerine intikal eden bilgilerden, “mevcut nüfus cüzdanı” nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfuz cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.
Telefonunuzdan 199 numarasını tuşlayarak kimlik kartı randevu alabilirsiniz. Randevu alarak yaptığınız başvurular, size belirtilen saatte alınmaktadır. T.C kimlik kartına ilk başvuru ücreti 2017 yılı 16 TL olarak belirlenmiştir. 
Nüfus cüzdanınızın kaybolması durumunda başvuru esnasında sizden pasaport, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı gibi kimliğinizi ispatlayıcı belgeleri ibraz etmeniz istenmektedir. Bunların bulunmaması durumunda anne, baba, ergin kardeş veya ergin çocuğunuzla birlikte nüfus müdürlüğüne başvurunuz gerekmektedir.”
Siz siz olun, Nüfus Müdürü Sevgili Ersin Aydın'ın bu çağrısını ve isteğini kulak arkası etmeyin. Her işte olduğu gibi, işinizi yine son dakikaya bırakmayın...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.