LASTİK İŞ

NÜZHETİYE'DE MUHTEŞEM YÜRÜYÜŞ

Spor 06.07.2018 - 12:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

NÜZHETİYE'DE MUHTEŞEM YÜRÜYÜŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde oluşturduğu yürüyüş parkurları hem sağlık hem de keyif sunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Samanlı Dağları başta olmak üzere pek çok yerde oluşturulan doğa yürüyüş parkurları yaz aylarında rağbet görüyor. Bu parkurlar şehir stresi ve bunaltan sıcaktan kurtulabilecek en ideal rotaları sunuyor. Kah ormanların içinde, kah dere yataklarında uzanan doğa yürüyüş parkurları spor yaparken serinlemeye imkan veriyor.   52 PARKUR Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 52 doğa yürüyüş parkurunun her biri ayrı bir macera sunuyor. Bu parkurlardan biri olan Nüzhetiye Serindere Yürüyüş Parkuru geçtiğimiz günlerde yaklaşık 40 kişilik bir grubu ağırladı. Grup Nüzhetiye Köyü’ne araçlarla vardıktan sonra parkur başına kadar yaklaşık bin 500 metrelik bir yürüyüş yapıldı. Gruba parkur hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra doğa yürüyüşüne başlanıldı.   5 KİLOMETRE İlk 500 metresi ormandan ilerleyen parkur daha sonra dereye indi. Serin suların içinden geçen grup üyeleri zaman zaman da şelalelerle karşılaştılar. Temiz havanın ve doğa güzelliklerinin tadını çıkaran ve sık sık fotoğraf çeken yürüyüş severler 5 kilometrelik parkur boyunca güzel anlar yaşadılar.   SERİN BİR YÜRÜYÜŞ Saat 10:00’da başlayan yürüyüşte vadi içinde tamamen güneşsiz ve serin bir hava hakimdi. Güneş ışınları ancak 11:30 sularında vadi içlerine girebildi. Bu özelliği ile Serindere Parkuru adından da anlaşılacağı gibi serin bir yürüyüş vadediyor. Yürüyüşte yaşlılardan gençlere hatta bebek denebilecek kadar küçük çocuklar da yer aldı. Doğa sevdalıları sırtlarındaki taşıma aparatıyla çocuklarını da yürüyüşe dahil ettiler. Yürüyüş Büyükşehir’in uzman ekipleri gözetiminde gerçekleştirildi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde oluşturduğu yürüyüş parkurları hem sağlık hem de keyif sunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Samanlı Dağları başta olmak üzere pek çok yerde oluşturulan doğa yürüyüş parkurları yaz aylarında rağbet görüyor. Bu parkurlar şehir stresi ve bunaltan sıcaktan kurtulabilecek en ideal rotaları sunuyor. Kah ormanların içinde, kah dere yataklarında uzanan doğa yürüyüş parkurları spor yaparken serinlemeye imkan veriyor.

 

52 PARKUR

Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 52 doğa yürüyüş parkurunun her biri ayrı bir macera sunuyor. Bu parkurlardan biri olan Nüzhetiye Serindere Yürüyüş Parkuru geçtiğimiz günlerde yaklaşık 40 kişilik bir grubu ağırladı. Grup Nüzhetiye Köyü’ne araçlarla vardıktan sonra parkur başına kadar yaklaşık bin 500 metrelik bir yürüyüş yapıldı. Gruba parkur hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra doğa yürüyüşüne başlanıldı.

 

5 KİLOMETRE

İlk 500 metresi ormandan ilerleyen parkur daha sonra dereye indi. Serin suların içinden geçen grup üyeleri zaman zaman da şelalelerle karşılaştılar. Temiz havanın ve doğa güzelliklerinin tadını çıkaran ve sık sık fotoğraf çeken yürüyüş severler 5 kilometrelik parkur boyunca güzel anlar yaşadılar.

 

SERİN BİR YÜRÜYÜŞ

Saat 10:00’da başlayan yürüyüşte vadi içinde tamamen güneşsiz ve serin bir hava hakimdi. Güneş ışınları ancak 11:30 sularında vadi içlerine girebildi. Bu özelliği ile Serindere Parkuru adından da anlaşılacağı gibi serin bir yürüyüş vadediyor. Yürüyüşte yaşlılardan gençlere hatta bebek denebilecek kadar küçük çocuklar da yer aldı. Doğa sevdalıları sırtlarındaki taşıma aparatıyla çocuklarını da yürüyüşe dahil ettiler. Yürüyüş Büyükşehir’in uzman ekipleri gözetiminde gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.