LASTİK İŞ

ÖĞRENCİLER EDİRNE'YE HAYRAN KALDI

02.12.2016 - 10:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLER EDİRNE'YE HAYRAN KALDI

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Edirne gezisine götürüldü. Geziye öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerden Nebiye Yüksel, Fatma Şirinoğlu ve Süheyla İkiz katıldı.

Edirne gezisinde öğrenciler ile birlikte ilk önce Trakya Üniversitesini gezdiler. Üniversitede Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Araştırma Merkezleri olarak bölümlere ayrılıyor. Öğrenciler daha sonra Üç Şerefeli Camii, Eski Camii, Selimiye Camii, Karaağaç vb yerler gezildi. Rehberden bilgiler alan öğrenciler hem Edirne’nin yöresel lezzetlerin tadına bakarak hem de aileleri için hediyelik eşya alışverişi yaptılar. Marmara Bölgesi‘nin Trakya yakasında yaklaşık 400 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Edirne’de Osmanlı Türk sanatını yansıtan 612 tarihi eser bulunuyor.  Selimiye Cami Edirne’de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim’in Mimar Sinan’a yaptırdığı camidir. Sinan’ın 90 yaşında yaptığı ve “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan’ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir.   Eski Cami, Türkiye’nin Edirne ilinin merkezinde yer alan cami. Edirne’de zamanımıza ulaşmış ilk orijinal abidevi yapı olarak da bilinir. Caminin yan kapısı üzerindeki kitâbeye göre mimarı Konyalı Hacı Alâaddin, kalfası ise Ömer ibn-i İbrahim’dir.  Yeni bilgiler sahibi olan öğrenciler geziden memnun olarak evlerine döndüler.   
Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Edirne gezisine götürüldü. Geziye öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerden Nebiye Yüksel, Fatma Şirinoğlu ve Süheyla İkiz katıldı.

Edirne gezisinde öğrenciler ile birlikte ilk önce Trakya Üniversitesini gezdiler. Üniversitede Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Araştırma Merkezleri olarak bölümlere ayrılıyor. Öğrenciler daha sonra Üç Şerefeli Camii, Eski Camii, Selimiye Camii, Karaağaç vb yerler gezildi. Rehberden bilgiler alan öğrenciler hem Edirne’nin yöresel lezzetlerin tadına bakarak hem de aileleri için hediyelik eşya alışverişi yaptılar. Marmara Bölgesi‘nin Trakya yakasında yaklaşık 400 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Edirne’de Osmanlı Türk sanatını yansıtan 612 tarihi eser bulunuyor. 

Selimiye Cami Edirne’de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim’in Mimar Sinan’a yaptırdığı camidir. Sinan’ın 90 yaşında yaptığı ve “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan’ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir. 

 Eski Cami, Türkiye’nin Edirne ilinin merkezinde yer alan cami. Edirne’de zamanımıza ulaşmış ilk orijinal abidevi yapı olarak da bilinir. Caminin yan kapısı üzerindeki kitâbeye göre mimarı Konyalı Hacı Alâaddin, kalfası ise Ömer ibn-i İbrahim’dir. 

Yeni bilgiler sahibi olan öğrenciler geziden memnun olarak evlerine döndüler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.