ÖĞRENCİLER GÖRME ENGELLİLERLE BULUŞTU

Eğitim 07.12.2019 - 10:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLER GÖRME ENGELLİLERLE BULUŞTU

3 Aralık Engeller Haftası Kapsamında Gölcük Şirinköy Anaokulu idaresi düzenledikleri etkinlikte Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Görme engelli Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay ve engelli görme Dernek üyeleri ile minik öğrencilerle buluştular.

3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısı ile Gölcük Şirinköy anaokulu idaresi tarafından okulda değerler eğitimi projesi kapsamında etkinlikler düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinden gelen Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay ve Dernek görme engelli üyeleri, Gölcük Şirinköy Anaokulu müdürü Fatma Köroğlu ile okul öğretmenleri katılım sağladılar. Program öncesi kısa bir açıklama yapan okul müdürü Fatma Köroğlu şunları dile getirdi. Müdür Köroğlu; “bu gün bizim için çok önemli ve özel misafirlerimiz vardır. Çünkü bu özel misafirlerimiz görme engelli vatandaşlarımızdır. Bu vatandaşlarımız kimi doğuştan görme engelli, kimi de sonrada geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı görme engelli oldular. Bizler her zaman bir engelli adayıyız. Ya bedensel veya görme engelli olabiliriz. Bizler bu engelli abi, amcalara yolda veya her nerede gördüğümüzde yardımcı olmalıyız. Engelsizliğin başı sevgidir. Sevgi oldumu engelde yok olur. Bizim buradaki amacımız bu minik çocuklarımıza engellilerimizin yaşam zorluklarını öğretmek, aynı zamanda bizler hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu hatırlatarak ve bunu unutmamalarını sağlamak. Yine her nerde engeli vatandaşımızı gördüğünde nasıl davranacağını öğretmektir. Bu bizim için en önemli değerlerden biridir” dedi.    Ardımdan Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinden gelen Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay; “öncelikle minik öğrencilerimizle birlikte olmak bizim için bir ayrıcalıktır. Bu gün bizler güneşin doğuşunu ve batışını, aydınlık ile karanlığı görmüyoruz. Sadece hep karanlıktayız. Ama siz her şeyi görebiliyorsunuz. Bu gün teknolojinin gelişmesiyle Braille alfabesi ile okuyup yazabiliriz. Bu alfabe kabartma bir alfabedir diyerek görme engellilerin yaşam zorluklarını minik öğrencilere anlayacak dilde anlattı. Fahri Haner
3 Aralık Engeller Haftası Kapsamında Gölcük Şirinköy Anaokulu idaresi düzenledikleri etkinlikte Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Görme engelli Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay ve engelli görme Dernek üyeleri ile minik öğrencilerle buluştular.

3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısı ile Gölcük Şirinköy anaokulu idaresi tarafından okulda değerler eğitimi projesi kapsamında etkinlikler düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinden gelen Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay ve Dernek görme engelli üyeleri, Gölcük Şirinköy Anaokulu müdürü Fatma Köroğlu ile okul öğretmenleri katılım sağladılar. Program öncesi kısa bir açıklama yapan okul müdürü Fatma Köroğlu şunları dile getirdi.

Müdür Köroğlu; “bu gün bizim için çok önemli ve özel misafirlerimiz vardır. Çünkü bu özel misafirlerimiz görme engelli vatandaşlarımızdır. Bu vatandaşlarımız kimi doğuştan görme engelli, kimi de sonrada geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı görme engelli oldular. Bizler her zaman bir engelli adayıyız. Ya bedensel veya görme engelli olabiliriz. Bizler bu engelli abi, amcalara yolda veya her nerede gördüğümüzde yardımcı olmalıyız. Engelsizliğin başı sevgidir. Sevgi oldumu engelde yok olur. Bizim buradaki amacımız bu minik çocuklarımıza engellilerimizin yaşam zorluklarını öğretmek, aynı zamanda bizler hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu hatırlatarak ve bunu unutmamalarını sağlamak. Yine her nerde engeli vatandaşımızı gördüğünde nasıl davranacağını öğretmektir. Bu bizim için en önemli değerlerden biridir” dedi.   

Ardımdan Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinden gelen Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay; “öncelikle minik öğrencilerimizle birlikte olmak bizim için bir ayrıcalıktır. Bu gün bizler güneşin doğuşunu ve batışını, aydınlık ile karanlığı görmüyoruz. Sadece hep karanlıktayız. Ama siz her şeyi görebiliyorsunuz. Bu gün teknolojinin gelişmesiyle Braille alfabesi ile okuyup yazabiliriz. Bu alfabe kabartma bir alfabedir diyerek görme engellilerin yaşam zorluklarını minik öğrencilere anlayacak dilde anlattı.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.