ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYİ SEVDİ

Eğitim 19.05.2016 - 16:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYİ SEVDİ

Gölcük Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencilerinin Hz. Muhammedin Hayatı (SİYER) Kitap okuma saati her Perşembe ve Cuma Günleri Halk Kütüphanesine yapıyorlar.

Bir çok genç internet ve televizyondan kafasını kaldırmıyor. Bir çoğu ise halk Kütüphanesinin nerede olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyor. Öğrenciler artık kütüphanelere gidip kitap okumaya ve ders çalışmaya başladı. Gölcük Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencilerinin Hz. Muhammedin Hayatı (SİYER) Kitap okuma saati her Perşembe ve Cuma Günleri Halk Kütüphanesine yapıyorlar. Öğrencilerin yeniden kütüphane alışkanlığı başlaması yetkilileri ve velileri sevindiriyor. KÜTÜPHANEDE SEMİNER Şirinköy Anaokulu Velilerine Yönelik Rehberlik Uzmanı Hülya Celep, Aile Tutumları ve İletişim Konulu Seminerini Kütüphane Konferans Salonunda verdi. Celep "  bazı aileler Çocuklarını çok fazla serbest bırakırlar. Bilinçli olarak sınır koymaktan kaçınırlar. Karışmayın ben çok çektim, o çekmesin.    Bu tip ailelerde çocuk tek hükmedendir. Aile tüm hayatını çocuğun istek ve arzusuna göre belirler. Aile çocuğa aşırı sevgi gösterir.     Bütün tutumları çocuk merkezlidir. Bu tip ailelerde çocuk ne derse o olur.  SONUÇ OLARAK KAYBEDEN AİLEDE ÇOCUK; bencil, sevgi arsızı, kural tanımayan, doyumsuz kişilik yapılarına sahip olabilmektedirler. Bu çocuklar ev hayatı ve sosyal hayatta geçimsiz, sosyal yönleri zayıf ve benmerkezci bir yapıya sahip bir görünüm çizerler. DEMOKRATİK TUTARLI İdeal aile tipine uygun bir yapıdır. Bu tip ailede temel kural ve kısıtlamalar haricinde çocuklar özgür bir şekilde, fakat sorumluluklarının bilincinde olarak yetişirler. Hoşgörülü, destekleyici, güven verici, çocuklarını seven ve benimseyen, ilişkileri sevgi ve saygıya dayanan, sorunları konuşup danışarak çözümleyen anne babalardır.  Aile içinde güven ve şeffaflık vardır. Aile huzurludur. Birbirlerine karşı açık ve nettirler.
Gölcük Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencilerinin Hz. Muhammedin Hayatı (SİYER) Kitap okuma saati her Perşembe ve Cuma Günleri Halk Kütüphanesine yapıyorlar.

Bir çok genç internet ve televizyondan kafasını kaldırmıyor. Bir çoğu ise halk Kütüphanesinin nerede olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyor. Öğrenciler artık kütüphanelere gidip kitap okumaya ve ders çalışmaya başladı. Gölcük Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencilerinin Hz. Muhammedin Hayatı (SİYER) Kitap okuma saati her Perşembe ve Cuma Günleri Halk Kütüphanesine yapıyorlar. Öğrencilerin yeniden kütüphane alışkanlığı başlaması yetkilileri ve velileri sevindiriyor.
KÜTÜPHANEDE SEMİNER
Şirinköy Anaokulu Velilerine Yönelik Rehberlik Uzmanı Hülya Celep, Aile Tutumları ve İletişim Konulu Seminerini Kütüphane Konferans Salonunda verdi. Celep "  bazı aileler Çocuklarını çok fazla serbest bırakırlar. Bilinçli olarak sınır koymaktan kaçınırlar. Karışmayın ben çok çektim, o çekmesin.    Bu tip ailelerde çocuk tek hükmedendir. Aile tüm hayatını çocuğun istek ve arzusuna göre belirler. Aile çocuğa aşırı sevgi gösterir.     Bütün tutumları çocuk merkezlidir. Bu tip ailelerde çocuk ne derse o olur. 
SONUÇ OLARAK KAYBEDEN AİLEDE ÇOCUK; bencil, sevgi arsızı, kural tanımayan, doyumsuz kişilik yapılarına sahip olabilmektedirler. Bu çocuklar ev hayatı ve sosyal hayatta geçimsiz, sosyal yönleri zayıf ve benmerkezci bir yapıya sahip bir görünüm çizerler.
DEMOKRATİK TUTARLI
İdeal aile tipine uygun bir yapıdır. Bu tip ailede temel kural ve kısıtlamalar haricinde çocuklar özgür bir şekilde, fakat sorumluluklarının bilincinde olarak yetişirler. Hoşgörülü, destekleyici, güven verici, çocuklarını seven ve benimseyen, ilişkileri sevgi ve saygıya dayanan, sorunları konuşup danışarak çözümleyen anne babalardır. 
Aile içinde güven ve şeffaflık vardır. Aile huzurludur. Birbirlerine karşı açık ve nettirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.