LASTİK İŞ

ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Sağlık 13.12.2018 - 18:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Gölcük İlçe Sağlık ekipleri ilçemizde ki okullarda sağlık taramalarına devam ediyor. Ekipler Hisareyn ve Müfitsaner İlkokulu 1.sınıf öğrencilerine işitme tarama testi yaptı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülmekte olan Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı kapsamında 1 sınıf öğrencilerine test yapıldı.  Okul çağı çocuklarda sık görülen işitme kayıplarının erken tanısına yönelik olarak tarama programı devam etmektedir. Tarama programı kapsamında ilçemizdeki kamu, özel ilköğretim okullarında eğitim gören 1.sınıf öğrencilerine işitme taraması yapılmaktadır. Tarama sırasında çocuklar uygulayıcı tarafından risk faktörleri açısından sorgulanacak ve risk faktörlerinden herhangi birinin varlığı durumunda, test yapıldıktan sonra çocuk testten geçse de kalsa da mutlaka işitme taraması rehberinde bulunan sevk formu ile kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına sevkleri ve takipleri yapılacaktır. Yapılan tarama testleri, birinci basamakta sunulan diğer sağlık hizmetleri gibi ücretsizdir. İlimizde kamu, özel ilköğretim okullarında 1.sınıfta eğitim gören çocuklara, program çerçevesinde dönem sonuna kadar   merkez ve tüm ilçelerde taramanın tamamlanması planlanmıştır.  UZMANA SEVK EDİLECEK Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmekte. İlimizde ilköğretim 1’inci sınıfa devam eden çocuklara görevli ebe, hemşire, sağlık memuru ya da odyomtristler tarafından, okullarda tarama odyometri cihazı ile işitme taraması yapılacak olup testte şüpheli sonuç çıkanlara 48 saat-1 hafta içinde test tekrarı yapılacak. Testte işitme kaybı şüphesi tespit edilen çocuklar ilimizde çalışan kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarına sevk edilecek. KBB uzmanı tarafından sorun saptanan ya da klinik tanısı konamayan çocuklar ileri tanı ve tedavi amacıyla referans merkezlere sevk edilecek.
Gölcük İlçe Sağlık ekipleri ilçemizde ki okullarda sağlık taramalarına devam ediyor. Ekipler Hisareyn ve Müfitsaner İlkokulu 1.sınıf öğrencilerine işitme tarama testi yaptı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülmekte olan Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı kapsamında 1 sınıf öğrencilerine test yapıldı.

 Okul çağı çocuklarda sık görülen işitme kayıplarının erken tanısına yönelik olarak tarama programı devam etmektedir. Tarama programı kapsamında ilçemizdeki kamu, özel ilköğretim okullarında eğitim gören 1.sınıf öğrencilerine işitme taraması yapılmaktadır. Tarama sırasında çocuklar uygulayıcı tarafından risk faktörleri açısından sorgulanacak ve risk faktörlerinden herhangi birinin varlığı durumunda, test yapıldıktan sonra çocuk testten geçse de kalsa da mutlaka işitme taraması rehberinde bulunan sevk formu ile kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına sevkleri ve takipleri yapılacaktır. Yapılan tarama testleri, birinci basamakta sunulan diğer sağlık hizmetleri gibi ücretsizdir. İlimizde kamu, özel ilköğretim okullarında 1.sınıfta eğitim gören çocuklara, program çerçevesinde dönem sonuna kadar   merkez ve tüm ilçelerde taramanın tamamlanması planlanmıştır. 

UZMANA SEVK EDİLECEK
Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmekte. İlimizde ilköğretim 1’inci sınıfa devam eden çocuklara görevli ebe, hemşire, sağlık memuru ya da odyomtristler tarafından, okullarda tarama odyometri cihazı ile işitme taraması yapılacak olup testte şüpheli sonuç çıkanlara 48 saat-1 hafta içinde test tekrarı yapılacak. Testte işitme kaybı şüphesi tespit edilen çocuklar ilimizde çalışan kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarına sevk edilecek. KBB uzmanı tarafından sorun saptanan ya da klinik tanısı konamayan çocuklar ileri tanı ve tedavi amacıyla referans merkezlere sevk edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.