LASTİK İŞ
ismail

ÖĞRENCİLER YERLİ MALI ÜRÜNLERİ TANIDI

Eğitim 10.12.2018 - 11:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLER YERLİ MALI ÜRÜNLERİ TANIDI

Piyalepaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Aylin Nur Sargın gözetiminde semt pazarı ve alış-veriş merkezlerini gezerek “Yerli üretim, Türk malı ürünleri” tanıdı

12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de tüm okullarda kutlanan “Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası” öncesi Piyalepaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Aylın Nur Sargın gözetiminde çarşı-Pazar dolaşarak yerli üretim ve Türk malı ürünleri tanıma programı gerçekleştirdi. Piyalepaşa İlkokulu yakınında Cuma günleri kurulan semt pazarına otuz öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen gezide, öğrenciler ellerinde taşıdıkları bilgilendirici panolarla pazarcı esnafına merak ettikleri tüm  soruları sorup, sohbet ve röportajlarla bilgi sahibi oldu. Ayrıca ürünlerin nerelerde, hangi şartlarda yetiştirildiği ve pazara gelinceye kadar ne tür aşamalardan geçildiğini öğrenen öğrencilerin oldukça keyifli oldukları gözlendi. Bu yaş çocuklarımızın yerinde görerek öğrenmeleri çok önemliydi Sınıf öğretmeni Aylin Nur Sargın, “ özellikle bu yaş öğrenci grubumuzun bizzat çarşı-pazar gezerek yerli malı ürünlerimizi öğrenmelerinin daha etkili olacağını düşünerek okul yönetimi ve velilerimizle aldığımız kararla, ilk iş okulumuzun hemen yanında Cuma günleri kurulan pazarımızı gezdik. Pazar sonrası yine yakın iki farklı markete giderek, bu kez ürünler ve barkodları inceleyerek 869 nolu barkodun önemine dikkat çektik. Bundan sonraki her türlü alış-verişlerinde mutlaka barkodun okunarak yerli malı ürün olduğu tespitini yaparak hareket edilmesi ve bu becerinin geliştirilerek, birlikte aileleriyle yaptıkları alış-verişlerde onları da  ikaz ederek Türk malı ürünleri alma bilincinin oluşturulmasını amaçladık. Böylece yerli üretim ve Türk malı ürünlerin kullanılmasının yaygınlaştırılması ve toplum bilincinin küçük yaşta oluşturulması ve böylece hedefimize ulaşma yolunda önemli bir adım atmanın keyfini yaşadığımızı düşünüyoruz” dedi.
Piyalepaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Aylin Nur Sargın gözetiminde semt pazarı ve alış-veriş merkezlerini gezerek “Yerli üretim, Türk malı ürünleri” tanıdı

12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de tüm okullarda kutlanan “Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası” öncesi Piyalepaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Aylın Nur Sargın gözetiminde çarşı-Pazar dolaşarak yerli üretim ve Türk malı ürünleri tanıma programı gerçekleştirdi. Piyalepaşa İlkokulu yakınında Cuma günleri kurulan semt pazarına otuz öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen gezide, öğrenciler ellerinde taşıdıkları bilgilendirici panolarla pazarcı esnafına merak ettikleri tüm  soruları sorup, sohbet ve röportajlarla bilgi sahibi oldu. Ayrıca ürünlerin nerelerde, hangi şartlarda yetiştirildiği ve pazara gelinceye kadar ne tür aşamalardan geçildiğini öğrenen öğrencilerin oldukça keyifli oldukları gözlendi.

Bu yaş çocuklarımızın yerinde görerek öğrenmeleri çok önemliydi

Sınıf öğretmeni Aylin Nur Sargın, “ özellikle bu yaş öğrenci grubumuzun bizzat çarşı-pazar gezerek yerli malı ürünlerimizi öğrenmelerinin daha etkili olacağını düşünerek okul yönetimi ve velilerimizle aldığımız kararla, ilk iş okulumuzun hemen yanında Cuma günleri kurulan pazarımızı gezdik. Pazar sonrası yine yakın iki farklı markete giderek, bu kez ürünler ve barkodları inceleyerek 869 nolu barkodun önemine dikkat çektik. Bundan sonraki her türlü alış-verişlerinde mutlaka barkodun okunarak yerli malı ürün olduğu tespitini yaparak hareket edilmesi ve bu becerinin geliştirilerek, birlikte aileleriyle yaptıkları alış-verişlerde onları da  ikaz ederek Türk malı ürünleri alma bilincinin oluşturulmasını amaçladık. Böylece yerli üretim ve Türk malı ürünlerin kullanılmasının yaygınlaştırılması ve toplum bilincinin küçük yaşta oluşturulması ve böylece hedefimize ulaşma yolunda önemli bir adım atmanın keyfini yaşadığımızı düşünüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.