ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI

Gölcük 18.03.2015 - 19:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde Gölcük Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı Anma Programı düzenlendi. Öğrencilerin Çanakkale Savaşını anlatan performansları duygulu anlar yaşattı.

Programa katılım oldukça yoğun oldu. Programa Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CH İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri E. Fatih bayram, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Programa bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra  Okul Müdürü Faruk Yağcıoğlu, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Yağcıoğlu “Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Boğazı'nı savaş gemileriyle zorlayarak aşma, böylece İstanbul'a kavuşma isteği Avrupa büyük devletlerinin öteden beri özlemidir. 1914 yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla İngiltere ve Fransa işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada'dan Boğaz'ın ağzına doğru yaklaştılar. Buradan istihkamlarımıza doğru ateş açtılar, İngilizler Seddülbahir ve Ertuğrul tabyalarını, Fransızlar da Anadolu yakasında Kumkale ve Orhaniye tabyalarını havantopu ile dövdüler. Cephaneliğimize isabet eden top mermisiyle on bir ton barut havaya uçtu, subay ve erlerimiz şehit düştü, İngiliz Donanma Komutanı Amiral Carden Çanakkale önlerinde gösteriler yaptı, düşman denizaltıları boğazı geçmeye kalktılar. 24 Kasım 1914 günü bir Fransız denizaltısı Boğaz sularında görüldü. bu denizaltıyı gören topçularımız düşman üstüne ateş yağdırmaya başladı. 2 Aralık günü İngiliz denizaltısı da bir deneme yaptı. Derinden engelleri aşarak Boğaz'a girdi. İkinci grupta İngiliz Kalyon Kaptanı komutasında Ocean, İrresistible, Wengeance Majestic gibi savaş gemileri yer almıştı” dedi. Daha sonra öğrenciler Çanakkale’yi anlatan tiyatro gösterileriyle sahne aldı. Ayrıca öğrenciler Çanakkale Zaferi şiirlerini okuyarak salonda duygulu anlar yaşamasına neden oldu. ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ Programın sonunda İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde Gölcük Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı Anma Programı düzenlendi. Öğrencilerin Çanakkale Savaşını anlatan performansları duygulu anlar yaşattı.

Programa katılım oldukça yoğun oldu. Programa Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CH İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri E. Fatih bayram, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Programa bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Daha sonra  Okul Müdürü Faruk Yağcıoğlu, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Yağcıoğlu “Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Boğazı'nı savaş gemileriyle zorlayarak aşma, böylece İstanbul'a kavuşma isteği Avrupa büyük devletlerinin öteden beri özlemidir. 1914 yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla İngiltere ve Fransa işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada'dan Boğaz'ın ağzına doğru yaklaştılar. Buradan istihkamlarımıza doğru ateş açtılar, İngilizler Seddülbahir ve Ertuğrul tabyalarını, Fransızlar da Anadolu yakasında Kumkale ve Orhaniye tabyalarını havantopu ile dövdüler. Cephaneliğimize isabet eden top mermisiyle on bir ton barut havaya uçtu, subay ve erlerimiz şehit düştü, İngiliz Donanma Komutanı Amiral Carden Çanakkale önlerinde gösteriler yaptı, düşman denizaltıları boğazı geçmeye kalktılar. 24 Kasım 1914 günü bir Fransız denizaltısı Boğaz sularında görüldü. bu denizaltıyı gören topçularımız düşman üstüne ateş yağdırmaya başladı. 2 Aralık günü İngiliz denizaltısı da bir deneme yaptı. Derinden engelleri aşarak Boğaz'a girdi. İkinci grupta İngiliz Kalyon Kaptanı komutasında Ocean, İrresistible, Wengeance Majestic gibi savaş gemileri yer almıştı” dedi. Daha sonra öğrenciler Çanakkale’yi anlatan tiyatro gösterileriyle sahne aldı. Ayrıca öğrenciler Çanakkale Zaferi şiirlerini okuyarak salonda duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Programın sonunda İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.