LASTİK İŞ
ismail

ÖĞRENCİLERE OTOBÜSTE EĞİTİM

Eğitim 24.12.2018 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLERE OTOBÜSTE EĞİTİM

Gelecek nesiller UlaşımPark ile bilinçlendiriliyor

UlaşımPark, ulaşım alanında kazandığı başarıların yanı sıra eğitimde de kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Aralık 2017’de başlayan ‘’toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz’’ projesi kapsamındaki eğitimler aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler ilk olarak Akçaray hattına yakın konumda olan ilk ve ortaokullara yapılıyor.   ÖNCE SINIFTA UlaşımPark tarafından başlatılan ‘’toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz’’ projesi kapsamında okul ziyaretleri devam ediyor. Proje kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine seans halinde eğitimler veriliyor. Okullarda çeşitli aktiviteler yapan UlaşımPark son ziyaret ettiği 30 Ağustos İlk ve Ortaokulunun önüne otobüs getirerek farkındalık oluşturmaya çalıştı. Öğrencilere ilk etapta konferans salonunda video destekli otobüs ve tramvayda toplu ulaşım kuralları eğitimi verildi. Konferans salonunda verilen eğitim sonrası çocuklara rozet ve kitap dağıtıldı.   SONRA OTOBÜSTE Salondaki eğitim sona erdikten sonra kitapları ile birlikte çocuklar otobüse alındı. Otobüste UlaşımPark eğitmeni ile birlikte müdür yardımcısı ve öğretmenler yer aldı. Çocukları otobüse bindirerek otobüs içinde uyulması gereken kurallar anlatıldı. Ayrıca çocuklara yaşlı, hamile ve engelli yolculara verilmesi gereken öncelik ve bu yolcularımızın oturması gereken koltuklar gösterilerek çocuklar bilinçlendirildi. Çocukların otobüs içerisindeki yaşadıkları heyecan görülmeye değerdi.   TOPLAM 13.065 ÇOCUĞA EĞİTİM Toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz projesine 1 yıl önce başlayan UlaşımPark eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Eğitimlere ilk etapta Akçaray tramvay hattı yakınında bulunan ilk ve ortaokullarla başlayan UlaşımPark, projenin devamında Kocaeli’nde bulunan tüm ilk ve ortaokullara eğitim vermeyi planlıyor. 1 yılda 20 okulu ziyaret eden UlaşımPark, toplamda 13.065 öğrenciye ‘’toplu ulaşım kuralları’’ eğitimini verdi.   HEM TRAMVAY, HEM OTOBÜS KURALLARI Kocaeli genelinde 12 tramvay ve 336 otobüsün işletmeciliğini yapan UlaşımPark, geleceğin teminatı olarak gösterilen çocuklara ‘’toplu ulaşım kuralları’’ eğitimi veriyor. Çocuklara hem otobüs, hem tramvayda uyulması gereken toplu ulaşım kuralları anlatılıyor. Eğitimin içeriğinde ise; nezaket kuralları, Kocaeli Kart, hijyen, KOBİS, tramvay ve otobüs içerisindeki seyahat halinde uyulması gereken kurallar anlatılıyor. Eğitimin sonunda çocuklara yaşanmış kaza videoları gösterilerek eğitim son buluyor.
Gelecek nesiller UlaşımPark ile bilinçlendiriliyor

UlaşımPark, ulaşım alanında kazandığı başarıların yanı sıra eğitimde de kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Aralık 2017’de başlayan ‘’toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz’’ projesi kapsamındaki eğitimler aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler ilk olarak Akçaray hattına yakın konumda olan ilk ve ortaokullara yapılıyor.

 

ÖNCE SINIFTA

UlaşımPark tarafından başlatılan ‘’toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz’’ projesi kapsamında okul ziyaretleri devam ediyor. Proje kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine seans halinde eğitimler veriliyor. Okullarda çeşitli aktiviteler yapan UlaşımPark son ziyaret ettiği 30 Ağustos İlk ve Ortaokulunun önüne otobüs getirerek farkındalık oluşturmaya çalıştı. Öğrencilere ilk etapta konferans salonunda video destekli otobüs ve tramvayda toplu ulaşım kuralları eğitimi verildi. Konferans salonunda verilen eğitim sonrası çocuklara rozet ve kitap dağıtıldı.

 

SONRA OTOBÜSTE

Salondaki eğitim sona erdikten sonra kitapları ile birlikte çocuklar otobüse alındı. Otobüste UlaşımPark eğitmeni ile birlikte müdür yardımcısı ve öğretmenler yer aldı. Çocukları otobüse bindirerek otobüs içinde uyulması gereken kurallar anlatıldı. Ayrıca çocuklara yaşlı, hamile ve engelli yolculara verilmesi gereken öncelik ve bu yolcularımızın oturması gereken koltuklar gösterilerek çocuklar bilinçlendirildi. Çocukların otobüs içerisindeki yaşadıkları heyecan görülmeye değerdi.

 

TOPLAM 13.065 ÇOCUĞA EĞİTİM

Toplu ulaşım kurallarını öğreniyoruz projesine 1 yıl önce başlayan UlaşımPark eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Eğitimlere ilk etapta Akçaray tramvay hattı yakınında bulunan ilk ve ortaokullarla başlayan UlaşımPark, projenin devamında Kocaeli’nde bulunan tüm ilk ve ortaokullara eğitim vermeyi planlıyor. 1 yılda 20 okulu ziyaret eden UlaşımPark, toplamda 13.065 öğrenciye ‘’toplu ulaşım kuralları’’ eğitimini verdi.

 

HEM TRAMVAY, HEM OTOBÜS KURALLARI

Kocaeli genelinde 12 tramvay ve 336 otobüsün işletmeciliğini yapan UlaşımPark, geleceğin teminatı olarak gösterilen çocuklara ‘’toplu ulaşım kuralları’’ eğitimi veriyor. Çocuklara hem otobüs, hem tramvayda uyulması gereken toplu ulaşım kuralları anlatılıyor. Eğitimin içeriğinde ise; nezaket kuralları, Kocaeli Kart, hijyen, KOBİS, tramvay ve otobüs içerisindeki seyahat halinde uyulması gereken kurallar anlatılıyor. Eğitimin sonunda çocuklara yaşanmış kaza videoları gösterilerek eğitim son buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.