LASTİK İŞ

ÖĞRENCİLERE SU TASARRUFU ÖĞRETİLDİ

Ekonomi 03.03.2016 - 17:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÖĞRENCİLERE SU TASARRUFU ÖĞRETİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, Tersane İlk okulu öğrencilerine “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” semineri ile farkındalık oluşturuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “22 Mart Dünya Su Günü” münasebetiyle ilk okul öğrencilerine “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” farkındalığı oluşturmak amacı ile seminer verildi. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU’nun ortaklaşa düzenlediği, Programa okul müdürü, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı seminerde, İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında eğitim verdi. ATIK SU ARITIMI VE SUYUN ÖNEMİ VURGULANDI Seminerde çocuklara özellikle su tasarrufu ile bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından bahsetti. Sinevizyon gösterimiyle desteklenen seminerde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarılmaya çalışıldı. OYUN İSTASYONU İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, “Oyun İstasyonu” adlı tiyatro grubunun, doğaçlama tiyatro oyunlarıyla çocukları eğlendirdiler. Tiyatro oyuncuları, sergiledikleri oyunda çocukları da bizzat oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirip hem de “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” hakkındaki önemli bilgileri aktardılar.
Büyükşehir Belediyesi, Tersane İlk okulu öğrencilerine “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” semineri ile farkındalık oluşturuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “22 Mart Dünya Su Günü” münasebetiyle ilk okul öğrencilerine “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” farkındalığı oluşturmak amacı ile seminer verildi.



Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU’nun ortaklaşa düzenlediği, Programa okul müdürü, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı seminerde, İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında eğitim verdi.

ATIK SU ARITIMI VE SUYUN ÖNEMİ VURGULANDI
Seminerde çocuklara özellikle su tasarrufu ile bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından bahsetti. Sinevizyon gösterimiyle desteklenen seminerde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarılmaya çalışıldı.

OYUN İSTASYONU İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, “Oyun İstasyonu” adlı tiyatro grubunun, doğaçlama tiyatro oyunlarıyla çocukları eğlendirdiler. Tiyatro oyuncuları, sergiledikleri oyunda çocukları da bizzat oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirip hem de “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” hakkındaki önemli bilgileri aktardılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.