LASTİK İŞ

ÖĞRENCİLERE TÜRK HAVA KURUMUNU TANITTILAR

Eğitim 07.01.2019 - 17:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLERE TÜRK HAVA KURUMUNU TANITTILAR

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş Gölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Türk Hava Kurumunu tanıttı.

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Gölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk Hava Kurumu tanıtım programı düzenledi. Düzenlenen programa Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş,  Kurum Saymanı Gülsüm Tuz,  ölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu, okul öğretmenleri ile öğrenciler katılım sağladı. Programda ilk açıklamayı yapan okul müdürü Nevzat zorlu; “değerli arkadaşlar bu program çok önemlidir. Değerli başkanımız Mustafa Cintaş, Türk Hava Kurumu ile ilgili hepimizi bilgilendirecektir. Siz değerli öğrencilerimiz bu tanıtım programını iyi dinlemenizi ve Türk Hava Kurumunun faydaları iyi öğrenmenizde fayda vardır. Ülkemiz için çok önemli kurumlardan biridir” dedi. Türk Hava Kurumu ile ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu Gölcük şube başkanı Mustafa Cintaş; “değerli öğrenci arkadaşlarım, Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925 yılında İstikbal Göklerdedir öngörüsü ile Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Türk Hava Kurumunun Cumhurbaşkanı, Kuvvet Komutanları, Vali ve kaymakam üye aynı zamanda kurumun başkanıdırlar. O yılların coşkusu içinde söylenen sadece bir çift güzel söz değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne konulan bir hedef oldu. Bu amaçla 3 Mayıs 1935'de Türkkuşu kuruldu.  Atatürk'ün yıllar boyu her gittiği yerde konuşmalar yaparak gençliğe vermek istediği havacılık aşkı, havacılık coşkusu, kısa sürede sonuca ulaştı ve gençler akın akın Türkkuşu'na koşmaya başladı. Kurum, Vatan göklerine aralarında Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in de bulunduğu, birçok değerli eleman yetiştirdi. Türk Hava Kurumu Milletin zekât, fitre ve halkımızın yaptığı bağışlarla hizmet veriyor. Türk Hava Kurumu tarafından birçok pilot ve paraşütçüler yetiştirirken aynı zamanda ülkemize yangın söndürme uçakları kazandırdı. Bu gün ülkemizde yanan orman yangınlarını söndürmekte büyük katkı sağlanıyor. Eskiden bir orman yangınında dışarIdan yangın söndürücü uçaklar kiralanıyordu. Bu kurum tüm gençlerimizin eğitimi için hazırdır” dedi. 
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş Gölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Türk Hava Kurumunu tanıttı.


Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Gölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk Hava Kurumu tanıtım programı düzenledi. Düzenlenen programa Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş,  Kurum Saymanı Gülsüm Tuz,  ölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu, okul öğretmenleri ile öğrenciler katılım sağladı.

Programda ilk açıklamayı yapan okul müdürü Nevzat zorlu; “değerli arkadaşlar bu program çok önemlidir. Değerli başkanımız Mustafa Cintaş, Türk Hava Kurumu ile ilgili hepimizi bilgilendirecektir. Siz değerli öğrencilerimiz bu tanıtım programını iyi dinlemenizi ve Türk Hava Kurumunun faydaları iyi öğrenmenizde fayda vardır. Ülkemiz için çok önemli kurumlardan biridir” dedi.

Türk Hava Kurumu ile ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu Gölcük şube başkanı Mustafa Cintaş; “değerli öğrenci arkadaşlarım, Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925 yılında İstikbal Göklerdedir öngörüsü ile Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Türk Hava Kurumunun Cumhurbaşkanı, Kuvvet Komutanları, Vali ve kaymakam üye aynı zamanda kurumun başkanıdırlar. O yılların coşkusu içinde söylenen sadece bir çift güzel söz değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne konulan bir hedef oldu. Bu amaçla 3 Mayıs 1935'de Türkkuşu kuruldu. 

Atatürk'ün yıllar boyu her gittiği yerde konuşmalar yaparak gençliğe vermek istediği havacılık aşkı, havacılık coşkusu, kısa sürede sonuca ulaştı ve gençler akın akın Türkkuşu'na koşmaya başladı. Kurum, Vatan göklerine aralarında Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in de bulunduğu, birçok değerli eleman yetiştirdi. Türk Hava Kurumu Milletin zekât, fitre ve halkımızın yaptığı bağışlarla hizmet veriyor. Türk Hava Kurumu tarafından birçok pilot ve paraşütçüler yetiştirirken aynı zamanda ülkemize yangın söndürme uçakları kazandırdı. Bu gün ülkemizde yanan orman yangınlarını söndürmekte büyük katkı sağlanıyor. Eskiden bir orman yangınında dışarIdan yangın söndürücü uçaklar kiralanıyordu. Bu kurum tüm gençlerimizin eğitimi için hazırdır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.