ÖĞRETMENLER İLK DERSE GİRMEYECEK !

Eğitim 05.04.2015 - 16:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÖĞRETMENLER İLK DERSE GİRMEYECEK !

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen’li öğretmenler, meslektaşları Halil Serkan Öz’e uygulanan tutuma tepki göstermek için yarın okullarda ilk derse girmeyecek

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun Termal Fen Lisesi ziyareti sırasında azarladığı Halil Serkan Öz’ün kendisi için düzenlenen yürüyüşte yaşamını yitirmesi üzerine tepkiler giderek artıyor. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi tarafından konuyla ilgili olarak düzenlenen basın açıklamasında vali Cebiroğlu istifaya çağrıldı. Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, yarın il genelinde ilk derslere girilmeyeceğini ifade etti. PROTESTO EDECEKLERYaşanan olayı protesto edeceklerini aktaran başkan Suca Omurca, “Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın, birincil derecede sorumlusu Yalova valisidir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir” dedi. Suca Omurca, vali sorumluluğundaki hastanelerde anjiyo için alt yapı eksikliğinin giderilmemiş olmasını da dikkat çekti. AYMAZLIK ÖRNEĞİOmurca, “Belli ki vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiş. Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını ‘destan yazmak’ olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği ‘cebir’ görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. Cebiroğlu’nun ‘Vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz’ demesi aymazlık örneğidir” açıklamasında bulundu. ŞİDDET VE BASKILARYaşanan bu olayla ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi de bir açıklama yaptı. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kamu çalışanları yaşadıkları devasa ekonomik, sosyal ve mesleki problemlerin yanı sıra uğradıkları şiddet ve baskılar nedeniyle de önemli sıkıntılarla karşı karşıyadır. Gün geçmiyor ki, kamu çalışanlarına yönelik şiddet ve taciz vakaları haber bültenlerine konu olmasın. UYARI EYLEMİBunun son örneğine de Yalova’da şahit olduk. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır. Halil Serkan Öz öğretmenimiz bugün aramızda yok. Eğitim çalışanları olarak bugün bir daha böylesi acı ve olumsuz olayların yaşanmaması için uyarı eylemi yapıyor ve ilk derslerimize girmiyoruz.” Türk Eğitim-Sen’li eğitimciler, yarın saat 12:30’da Endüstri Meslek Lisesi önünde bir açıklama da yapacak.
Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen’li öğretmenler, meslektaşları Halil Serkan Öz’e uygulanan tutuma tepki göstermek için yarın okullarda ilk derse girmeyecek


Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun Termal Fen Lisesi ziyareti sırasında azarladığı Halil Serkan Öz’ün kendisi için düzenlenen yürüyüşte yaşamını yitirmesi üzerine tepkiler giderek artıyor. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi tarafından konuyla ilgili olarak düzenlenen basın açıklamasında vali Cebiroğlu istifaya çağrıldı. Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, yarın il genelinde ilk derslere girilmeyeceğini ifade etti.

PROTESTO EDECEKLER
Yaşanan olayı protesto edeceklerini aktaran başkan Suca Omurca, “Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın, birincil derecede sorumlusu Yalova valisidir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir” dedi. Suca Omurca, vali sorumluluğundaki hastanelerde anjiyo için alt yapı eksikliğinin giderilmemiş olmasını da dikkat çekti.

AYMAZLIK ÖRNEĞİ
Omurca, “Belli ki vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiş. Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını ‘destan yazmak’ olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği ‘cebir’ görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. Cebiroğlu’nun ‘Vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz’ demesi aymazlık örneğidir” açıklamasında bulundu.


ŞİDDET VE BASKILAR
Yaşanan bu olayla ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi de bir açıklama yaptı. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kamu çalışanları yaşadıkları devasa ekonomik, sosyal ve mesleki problemlerin yanı sıra uğradıkları şiddet ve baskılar nedeniyle de önemli sıkıntılarla karşı karşıyadır. Gün geçmiyor ki, kamu çalışanlarına yönelik şiddet ve taciz vakaları haber bültenlerine konu olmasın.

UYARI EYLEMİ
Bunun son örneğine de Yalova’da şahit olduk. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır. Halil Serkan Öz öğretmenimiz bugün aramızda yok. Eğitim çalışanları olarak bugün bir daha böylesi acı ve olumsuz olayların yaşanmaması için uyarı eylemi yapıyor ve ilk derslerimize girmiyoruz.” Türk Eğitim-Sen’li eğitimciler, yarın saat 12:30’da Endüstri Meslek Lisesi önünde bir açıklama da yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.