OKUL ÇEVRELERİNE SIKI DENETİM GELİYOR

Eğitim 15.09.2017 - 13:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKUL ÇEVRELERİNE SIKI DENETİM GELİYOR

2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemine Pazartesi günü başlıyor. Kocaeli valiliği eğitim dönemi için sıkı önlemler aldı. Okul önlerinde beklemeyi ve seyyar satıcıları yasakladı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemine Pazartesi günü başlıyor. Kocaeli valiliği eğitim dönemi için sıkı önlemler aldı. Okul önlerinde beklemeyi ve seyyar satıcıları yasakladı. KÖTÜ İNSANLARA KARŞI KORUMA Valilikten yapılan açıklamada velilerin eğitime devam eden çocuklarını huzur ve güven ortamı içerisinde okullara göndermeleri, okul çıkışı yine sağlık, güven ve huzur içerisinde evlerine dönmeleri, toplumun temel taşları olarak eğitim ve öğretim gören çocuklarımızı; uyuşturucu, uyarıcı madde bağımlılığından ve bunların ticaretini yapan kötü ve art niyetli kişi ve grupların tehlikelerinden korumak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. maddesine göre Valiliğimizce aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır. OKUL ÇEVRELERİNE YABANCI YAKLAŞTIRILMAYACAK İlimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde, giriş ve çıkışları ile çevrelerinde öğrencilerin aileleri, velileri ve okul idarecileri, öğretmenleri ile okul çalışanları dışında ilgisiz kişi veya gruplar ile seyyar satıcıların bulunmaları, buralarda bekleme yapmalarının, SİGARA SATANA CEZA Okulların çevrelerinde bulunan market, bakkal ve büfelerde öğrencilere tek dal diye tabir edilen sigara satışının, (18 yaşından küçüklere sigara satışı kanunen yasak), İNTERNET CAFELER YASAK Okul çevrelerinde bulunan internet kafelere okulların açık olduğu saatlerde öğrencilerin alınmasının, YASAKLANMASINA, karara uymayanlar hakkında okullarda Valiliğimizce görevlendirilen irtibat görevlileri ve kolluk kuvvetlerince, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi gereğince idari yaptırım tutanağı düzenlenerek 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesine göre mülki amirliklerce cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir.  
2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemine Pazartesi günü başlıyor. Kocaeli valiliği eğitim dönemi için sıkı önlemler aldı. Okul önlerinde beklemeyi ve seyyar satıcıları yasakladı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemine Pazartesi günü başlıyor. Kocaeli valiliği eğitim dönemi için sıkı önlemler aldı. Okul önlerinde beklemeyi ve seyyar satıcıları yasakladı.

KÖTÜ İNSANLARA KARŞI KORUMA
Valilikten yapılan açıklamada velilerin eğitime devam eden çocuklarını huzur ve güven ortamı içerisinde okullara göndermeleri, okul çıkışı yine sağlık, güven ve huzur içerisinde evlerine dönmeleri, toplumun temel taşları olarak eğitim ve öğretim gören çocuklarımızı; uyuşturucu, uyarıcı madde bağımlılığından ve bunların ticaretini yapan kötü ve art niyetli kişi ve grupların tehlikelerinden korumak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. maddesine göre Valiliğimizce aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.

OKUL ÇEVRELERİNE YABANCI YAKLAŞTIRILMAYACAK
İlimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde, giriş ve çıkışları ile çevrelerinde öğrencilerin aileleri, velileri ve okul idarecileri, öğretmenleri ile okul çalışanları dışında ilgisiz kişi veya gruplar ile seyyar satıcıların bulunmaları, buralarda bekleme yapmalarının,

SİGARA SATANA CEZA
Okulların çevrelerinde bulunan market, bakkal ve büfelerde öğrencilere tek dal diye tabir edilen sigara satışının, (18 yaşından küçüklere sigara satışı kanunen yasak),

İNTERNET CAFELER YASAK
Okul çevrelerinde bulunan internet kafelere okulların açık olduğu saatlerde öğrencilerin alınmasının,

YASAKLANMASINA, karara uymayanlar hakkında okullarda Valiliğimizce görevlendirilen irtibat görevlileri ve kolluk kuvvetlerince, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi gereğince idari yaptırım tutanağı düzenlenerek 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesine göre mülki amirliklerce cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.