LASTİK İŞ
ismail

OKUL GİBİ ROBOT: ALBERT

27.11.2017 - 09:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKUL GİBİ ROBOT: ALBERT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı atölye çalışmaları 3. gününde de devam etti. Robot Albert, Robotik Kodlama ve Microsoft atölyelerinde ziyaretçiler birbirinden ilginç deneyimler yaşadı.

ROBOTİK KODLAMA Kocaeli Bilim Merkezi tarafından kurulan “Mucit Dünyası-Robotik Kodlama Atölyesi”nde çocuklar yaptıkları yazılımları robota yüklüyorlar. Bu yükledikleri kodlamalar sayesinde robota istedikleri hareketleri yaptırabiliyorlar. Bu atölyede çocuklar yazılı kodların gerçek robotikte karşılığını görebiliyorlar. Eğitmenler robotik kodlama atölyesinin Kocaeli Bilim Merkezi’nde hafta sonları yapıldığını isteyenlerin randevu alarak katılabileceğini söyledi.   OKUL GİBİ ROBOT: ALBERT Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından biri olan adını Einsten’in den alan “Robot Albert”. Çocuklara kodlama, algoritma eğitimi veren Albert, üzerine konulan telefon ile vücut haline geliyor. 3-10 yaş arası çocuklar için kart okutma sistemiyle çalışan robot eğlenerek kodlamayı öğretmeyi amaçlıyor. Konular ise ünite ünite devam ediyor. Özellikle okul öncesi kodlama eğitiminde büyük yer tutuyor. Bilişim uzmanı Halit Calayır, ”Algoritma eğitiminin okul öncesinde başlaması için önemli bir araç. Sıralı algoritma gibi konuları öğretiyor” dedi.   YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SERTİFİKASI Microsoft standında ise öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olarak mesleki eğitim sağlanıyor. Ardında ise öğretmenlere yenilikçi öğretmen sertifikası veriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı atölye çalışmaları 3. gününde de devam etti. Robot Albert, Robotik Kodlama ve Microsoft atölyelerinde ziyaretçiler birbirinden ilginç deneyimler yaşadı.

ROBOTİK KODLAMA

Kocaeli Bilim Merkezi tarafından kurulan “Mucit Dünyası-Robotik Kodlama Atölyesi”nde çocuklar yaptıkları yazılımları robota yüklüyorlar. Bu yükledikleri kodlamalar sayesinde robota istedikleri hareketleri yaptırabiliyorlar. Bu atölyede çocuklar yazılı kodların gerçek robotikte karşılığını görebiliyorlar. Eğitmenler robotik kodlama atölyesinin Kocaeli Bilim Merkezi’nde hafta sonları yapıldığını isteyenlerin randevu alarak katılabileceğini söyledi.

 

OKUL GİBİ ROBOT: ALBERT

Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından biri olan adını Einsten’in den alan “Robot Albert”. Çocuklara kodlama, algoritma eğitimi veren Albert, üzerine konulan telefon ile vücut haline geliyor. 3-10 yaş arası çocuklar için kart okutma sistemiyle çalışan robot eğlenerek kodlamayı öğretmeyi amaçlıyor. Konular ise ünite ünite devam ediyor. Özellikle okul öncesi kodlama eğitiminde büyük yer tutuyor. Bilişim uzmanı Halit Calayır, ”Algoritma eğitiminin okul öncesinde başlaması için önemli bir araç. Sıralı algoritma gibi konuları öğretiyor” dedi.

 

YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SERTİFİKASI

Microsoft standında ise öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olarak mesleki eğitim sağlanıyor. Ardında ise öğretmenlere yenilikçi öğretmen sertifikası veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.