LASTİK İŞ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİĞİ YAPILDI

Eğitim 14.05.2019 - 18:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİĞİ YAPILDI

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik olarak hazırlanan okul öncesi eğitim şenliğinde minik öğrencilerin gösterileri tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik olarak hazırlanan okul öncesi eğitim şenliğinde minik öğrencilerin gösterileri tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gölcük Anıtpark'ta okul öncesi öğrencilere yönelik eğitim şenliği programı düzenledi. Düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürleri Yakup Alptekin, Abdülhalik Köse ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.     OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Garnizon anaokulu müdürü Serap Kuşağlıikiz  “Okul öncesi eğitim, çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı, anadilinin geliştiği, temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı bir Öğrenme sürecini temel almaktadır, okulöncesi dönem, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat İsteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönemidir. Çocuğun kendini tanıması, kendi potansiyelinin ve geliştirilmesi gereken yönlerinin farkına varması büyük ölçüde bu dönemde gerçekleşir. Bu dönem içinde çocuğa verilecek olan fırsatlar ve olumlu yetişkin desteği çocuğun yaşama en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar.  Bu gerekçeler doğrultusunda Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizde okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve okullaşma oranın yüzde yüz hedefine ulaşılması yönünde çok önemli adımlar atılmaktadır. Gururla söyleyebiliriz ki Gölcük ilçesi yüzde yüz okullaşma oranı hedefine oldukça yaklaşmıştır. Bizler, ilçemizde bulunan bağımsız anaokulları olarak tüm çocukların okulöncesi eğitimden faydalanması adına üzerimize düşen görevi yapmalıyız  Okul öncesi eğitimin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamuoyu oluşturmak, anne-babaların ve toplumun dikkatini çekmek, Okul öncesi eğitimin gerekliliğini geniş kitlelere aktarmak amacıyla okul öncesi Eğitimin önemini ve gerekliliğini her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. İnsanlık değerlerini çocuklar yoluyla aktarır ve bu aktarım, çocukluk döneminde başlar. İstenilen ahlaki ve sosyal değerlerin gelecekte de var olması için bizlere destek verin, verin ki yarınlara daha hazır daha bilinçli, daha aydınlık minicik ellerin yüreklerine dokunalım” dedi. Bu konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri müzik eşliğinde yöresel halk oyunları oynadılar.  Fahri Haner 
Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik olarak hazırlanan okul öncesi eğitim şenliğinde minik öğrencilerin gösterileri tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencilere yönelik olarak hazırlanan okul öncesi eğitim şenliğinde minik öğrencilerin gösterileri tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gölcük Anıtpark'ta okul öncesi öğrencilere yönelik eğitim şenliği programı düzenledi. Düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürleri Yakup Alptekin, Abdülhalik Köse ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.    

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİ
Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Garnizon anaokulu müdürü Serap Kuşağlıikiz  “Okul öncesi eğitim, çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı, anadilinin geliştiği, temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı bir Öğrenme sürecini temel almaktadır, okulöncesi dönem, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat İsteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönemidir. Çocuğun kendini tanıması, kendi potansiyelinin ve geliştirilmesi gereken yönlerinin farkına varması büyük ölçüde bu dönemde gerçekleşir. Bu dönem içinde çocuğa verilecek olan fırsatlar ve olumlu yetişkin desteği çocuğun yaşama en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar. 

Bu gerekçeler doğrultusunda Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizde okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve okullaşma oranın yüzde yüz hedefine ulaşılması yönünde çok önemli adımlar atılmaktadır. Gururla söyleyebiliriz ki Gölcük ilçesi yüzde yüz okullaşma oranı hedefine oldukça yaklaşmıştır. Bizler, ilçemizde bulunan bağımsız anaokulları olarak tüm çocukların okulöncesi eğitimden faydalanması adına üzerimize düşen görevi yapmalıyız 

Okul öncesi eğitimin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamuoyu oluşturmak, anne-babaların ve toplumun dikkatini çekmek, Okul öncesi eğitimin gerekliliğini geniş kitlelere aktarmak amacıyla okul öncesi Eğitimin önemini ve gerekliliğini her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. İnsanlık değerlerini çocuklar yoluyla aktarır ve bu aktarım, çocukluk döneminde başlar. İstenilen ahlaki ve sosyal değerlerin gelecekte de var olması için bizlere destek verin, verin ki yarınlara daha hazır daha bilinçli, daha aydınlık minicik ellerin yüreklerine dokunalım” dedi. Bu konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri müzik eşliğinde yöresel halk oyunları oynadılar. 

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.