OKULDA 20 BİN MASKE ÜRETİLİYOR

Gölcük 06.05.2020 - 17:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULDA 20 BİN MASKE ÜRETİLİYOR

(COVİT 19) Virüsten korunmak amaçlı olarak Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kantin bölümü maske üretim alanı olarak düzenleyen okul idaresi ve okulu n gönüllü öğretmenleri tarafından günde 20 bin maske üreterek kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak verdiler.

Öncelikle ÇİN’de başlayan COVİD 19 virüs kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu kapsamda ülkemize de yayılan Virüsten korunmak için devletimiz tarafından önemli bir şekilde önlem alındı. Virüsten korunmak için Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantin bölümü maske üretim alanı olarak okul yönetimi tarafından düzenlendi. Üretim makinalarını yerleştirdikten sonra maske üretimine başladılar. Maske üretimini okul öğretmenleri gönüllü olarak sırasıyla her gün maske üretimini yaptılar. Bu güne kadar 240 bin maske üreterek Kocaeli Valiliğinin talimatı ile belirlediği kamu kurumlarına ücretsiz olarak veriliyor. Bu güne kadar öncelikle hastane, emniyet müdürlüğüne salık kuruluşları ve benzeri kurumlara verildi.    Üretilen maskelerle ilgili kısa bir açıklama yapan okul müdürü Metin Yalaz; “virüs dolayısı ile maskeye büyük bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. Okul idaresi olarak birlikte bir karar alarak maske imalatına başladık. İmalata başlarken ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından maske bezi verildi. Okulumuzun gönüllü öğretmenleri tarafından sırayla değişimli bir şekilde günde bin maske ürettik. Üretilen maskelerin lastikleri takılması için Gölcük Halk Eğitim Merkezi ve Gölcük AKV Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gönderilerek maske lastikleri takıldıktan sonra tekrar okulumuza getiriliyor. Biz burada dezenfektan makinasında dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte edildikten sonra el değmeden ambalajına koyuyoruz. Bu güne kadar toplam 240 maske valimizin belirttiği kurumlarımıza verdik. Bu maske imalatımızın devamında ise artık ücretli olarak devam ederiz. Fiyatı ise bakanlığımızın belirlediği fiyatı baz alarak hizmetlerimizi devam ederiz” dedi.   Fahri Haner       
(COVİT 19) Virüsten korunmak amaçlı olarak Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kantin bölümü maske üretim alanı olarak düzenleyen okul idaresi ve okulu n gönüllü öğretmenleri tarafından günde 20 bin maske üreterek kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak verdiler.

Öncelikle ÇİN’de başlayan COVİD 19 virüs kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu kapsamda ülkemize de yayılan Virüsten korunmak için devletimiz tarafından önemli bir şekilde önlem alındı. Virüsten korunmak için Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantin bölümü maske üretim alanı olarak okul yönetimi tarafından düzenlendi. Üretim makinalarını yerleştirdikten sonra maske üretimine başladılar. Maske üretimini okul öğretmenleri gönüllü olarak sırasıyla her gün maske üretimini yaptılar. Bu güne kadar 240 bin maske üreterek Kocaeli Valiliğinin talimatı ile belirlediği kamu kurumlarına ücretsiz olarak veriliyor. Bu güne kadar öncelikle hastane, emniyet müdürlüğüne salık kuruluşları ve benzeri kurumlara verildi. 

 

Üretilen maskelerle ilgili kısa bir açıklama yapan okul müdürü Metin Yalaz; “virüs dolayısı ile maskeye büyük bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. Okul idaresi olarak birlikte bir karar alarak maske imalatına başladık. İmalata başlarken ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından maske bezi verildi. Okulumuzun gönüllü öğretmenleri tarafından sırayla değişimli bir şekilde günde bin maske ürettik. Üretilen maskelerin lastikleri takılması için Gölcük Halk Eğitim Merkezi ve Gölcük AKV Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gönderilerek maske lastikleri takıldıktan sonra tekrar okulumuza getiriliyor. Biz burada dezenfektan makinasında dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte edildikten sonra el değmeden ambalajına koyuyoruz. Bu güne kadar toplam 240 maske valimizin belirttiği kurumlarımıza verdik. Bu maske imalatımızın devamında ise artık ücretli olarak devam ederiz. Fiyatı ise bakanlığımızın belirlediği fiyatı baz alarak hizmetlerimizi devam ederiz” dedi.

 

Fahri Haner     

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.