LASTİK İŞ

OKULDA DEPREM OLURSA

Gündem 08.03.2017 - 09:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULDA DEPREM OLURSA

Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu, Sivil Savunma Kulübünün Yaptığı Deprem Tatbikatı Gerçeğini aratmadı. Görevli Öğretmen ve Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği tatbikat hepimize deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı ve hazırlıklar konusunda bilgilendirdi.

Sınıflarda Akıllı Tahtalarda Afetlerle ilgili, deprem anında davranış biçimleri ve okulda deprem anında yapılacaklarla ilgili Sivil Savunma Kulübü tarafından bilgilendirmeler ve depremde davranış şekilleriyle ilgili videolar tahliye konusunda bilgilendirmeler yapıldı Öğrenciler, Deprem tatbikatı senaryosu gereği, Deprem sarsıntısı başlangıcı olarak okulun alarmı çaldı. Sınıflarda Öğrenciler verilen alarm da sınıflarda ( Çök, Kapan ve Tutun ) pozisyonu alarak depremin geçmesini beklediler. Deprem bitiş zilinden sonra  senaryo gereği sınıflardan tahliye başladı. OKUL TAHLİYE EDİLDİ Sivil Savunma Kulübü tarafından verilen bilgide “Olası bir depremde yapılması gerekenler sınıflarda öğrencilere anlatıldı daha sonra tüm okul personeli ve Öğrenciler okul idaresi ve Öğretmenler tarafından tahliye edildi. Bir ay geçecek süreçte tüm okullarımızın eğitimlerini tamamlayacağız. 2017 yılında okul eğitimlerinde hedefimiz 20 bini aşkın Öğrencimize ulaşmaktır." dedi DEPREM BİZİM GERÇEĞİMİZ Okullarda Öğrencilere yönelik Afet bilinç eğitimlerinin devam edeceğini belirten yetkililer "Okulmuzuda Afet Bilinç Eğitimi ve Tahliye tatbikatları Başarılı bir şekilde yapıldı. Yıllar geçtikçe Öğrencilerimiz öğretmenlerinin ve okul idarelerinin duyarlılığı sayesinde afetlerde Bilinçli bir topluma doğru gidiyoruz. Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu öğrencilerimize ve öğretmenlere Afet Bilinç Eğitimi verildi. Okul Tahliye edilerek Toplanma bölgelerinde toplanıldı. Deprem bizim gerçeğimiz bunu bilerek yaşayacağız" diye konuştular. YARALILAR TEHLİYE EDİLDİ Sınıf Başkanları ve Öğretmenler Sınıflarının Yoklamalarını aldılar. Eksikleri Okul İdaresine bildirdiler. Binada mahsur kalan birçok yaralı öğrenci, olduğu tespitinden sonra sivil savunma Kulübü Öğretmeni ve öğrencileri tekrar okula girerek arkadaşlarını aramaya başladılar. Bulunan yaralıları dışarı çıkarıldı.  Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü eğitmenleri "Okulda yapılan deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz" dedi. 
Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu, Sivil Savunma Kulübünün Yaptığı Deprem Tatbikatı Gerçeğini aratmadı. Görevli Öğretmen ve Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği tatbikat hepimize deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı ve hazırlıklar konusunda bilgilendirdi.

Sınıflarda Akıllı Tahtalarda Afetlerle ilgili, deprem anında davranış biçimleri ve okulda deprem anında yapılacaklarla ilgili Sivil Savunma Kulübü tarafından bilgilendirmeler ve depremde davranış şekilleriyle ilgili videolar tahliye konusunda bilgilendirmeler yapıldı

Öğrenciler, Deprem tatbikatı senaryosu gereği, Deprem sarsıntısı başlangıcı olarak okulun alarmı çaldı. Sınıflarda Öğrenciler verilen alarm da sınıflarda ( Çök, Kapan ve Tutun ) pozisyonu alarak depremin geçmesini beklediler. Deprem bitiş zilinden sonra  senaryo gereği sınıflardan tahliye başladı.
OKUL TAHLİYE EDİLDİ
Sivil Savunma Kulübü tarafından verilen bilgide “Olası bir depremde yapılması gerekenler sınıflarda öğrencilere anlatıldı daha sonra tüm okul personeli ve Öğrenciler okul idaresi ve Öğretmenler tarafından tahliye edildi. Bir ay geçecek süreçte tüm okullarımızın eğitimlerini tamamlayacağız. 2017 yılında okul eğitimlerinde hedefimiz 20 bini aşkın Öğrencimize ulaşmaktır." dedi

DEPREM BİZİM GERÇEĞİMİZ
Okullarda Öğrencilere yönelik Afet bilinç eğitimlerinin devam edeceğini belirten yetkililer "Okulmuzuda Afet Bilinç Eğitimi ve Tahliye tatbikatları Başarılı bir şekilde yapıldı. Yıllar geçtikçe Öğrencilerimiz öğretmenlerinin ve okul idarelerinin duyarlılığı sayesinde afetlerde Bilinçli bir topluma doğru gidiyoruz. Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu öğrencilerimize ve öğretmenlere Afet Bilinç Eğitimi verildi. Okul Tahliye edilerek Toplanma bölgelerinde toplanıldı. Deprem bizim gerçeğimiz bunu bilerek yaşayacağız" diye konuştular.

YARALILAR TEHLİYE EDİLDİ
Sınıf Başkanları ve Öğretmenler Sınıflarının Yoklamalarını aldılar. Eksikleri Okul İdaresine bildirdiler. Binada mahsur kalan birçok yaralı öğrenci, olduğu tespitinden sonra sivil savunma Kulübü Öğretmeni ve öğrencileri tekrar okula girerek arkadaşlarını aramaya başladılar. Bulunan yaralıları dışarı çıkarıldı. 

Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü eğitmenleri "Okulda yapılan deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.