OKULLAR KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEMİZLENİYOR

Sağlık 11.03.2020 - 13:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULLAR KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEMİZLENİYOR

Koronavirüs ile ilgili Türkiye önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüsten öğrencileri korumak için "eş zamanlı hijyen" uygulamasını başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçemizdeki tüm okullarda hijyen temizliğine başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlıktan gelen yazı üzerine ilçemizdeki tüm okullarda hijyen temizliğine başladı. Öğretmenler sınıfta öğrencilere virüsten korunmanın önlemlerini anlattı. HİJYEN NASIL YAPILIYOR Sıra, masa, tahta, dolap, kapı kolları. Okulda öğrencilerin elle temas ettiği her yer dezenfekte edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüsten öğrencileri korumak için "eş zamanlı hijyen" uygulamasını başlattı. Temizlik işlemi hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda gerçekleştirilecek. Dezenfeksiyon sonrasında ve olabildiğince sıklıkla sınıflar, öğretmen odaları, idari odalar, tuvaletler, laboratuvar ve atölye gibi kapalı alanlar havalandırılarak eğitime hazır hale getirilecek. Tüm okullara ulaştırılan yüzey dezenfektanları mesleki ve teknik Anadolu liselerinde hazırlandı. Hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlarını kimya teknolojileri alanında dezenfektan üretimi yapabilen mesleki ve teknik anadolu liseleri karşılayacak. Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Konya, İçel, Kayseri, Malatya ve Hatay'da olmak üzere 8 ilde bulunan 26 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, günlük ortalama 100 ton, zararlı virüsler karşısında en hızlı etkiyi gösteren hipoklorit dezenfektan üretme kapasitesine sahip. Bu okulların ürettikleri yüzey dezefektanları Türkiye'deki okulların enfeksiyonlardan arındırılmasında kullanılacak. Hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlar, bakteri, mantar, tüberküloz, virüs gibi pek çok zararlı organizmaya karşı etkili. Uygun ölçeklerde sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmayan hipoklorit dezenfektanlar, ev temizliği, süt endüstrisi ve yüzme havuzlarında da hijyen amaçlı kullanılıyor.
Koronavirüs ile ilgili Türkiye önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüsten öğrencileri korumak için "eş zamanlı hijyen" uygulamasını başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçemizdeki tüm okullarda hijyen temizliğine başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlıktan gelen yazı üzerine ilçemizdeki tüm okullarda hijyen temizliğine başladı. Öğretmenler sınıfta öğrencilere virüsten korunmanın önlemlerini anlattı.

HİJYEN NASIL YAPILIYOR
Sıra, masa, tahta, dolap, kapı kolları. Okulda öğrencilerin elle temas ettiği her yer dezenfekte edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüsten öğrencileri korumak için "eş zamanlı hijyen" uygulamasını başlattı. Temizlik işlemi hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda gerçekleştirilecek. Dezenfeksiyon sonrasında ve olabildiğince sıklıkla sınıflar, öğretmen odaları, idari odalar, tuvaletler, laboratuvar ve atölye gibi kapalı alanlar havalandırılarak eğitime hazır hale getirilecek.

Tüm okullara ulaştırılan yüzey dezenfektanları mesleki ve teknik Anadolu liselerinde hazırlandı. Hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlarını kimya teknolojileri alanında dezenfektan üretimi yapabilen mesleki ve teknik anadolu liseleri karşılayacak. Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Konya, İçel, Kayseri, Malatya ve Hatay'da olmak üzere 8 ilde bulunan 26 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, günlük ortalama 100 ton, zararlı virüsler karşısında en hızlı etkiyi gösteren hipoklorit dezenfektan üretme kapasitesine sahip. Bu okulların ürettikleri yüzey dezefektanları Türkiye'deki okulların enfeksiyonlardan arındırılmasında kullanılacak.


Hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlar, bakteri, mantar, tüberküloz, virüs gibi pek çok zararlı organizmaya karşı etkili. Uygun ölçeklerde sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmayan hipoklorit dezenfektanlar, ev temizliği, süt endüstrisi ve yüzme havuzlarında da hijyen amaçlı kullanılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.