OKULLAR YENİLENİYOR

Eğitim 08.08.2019 - 18:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULLAR YENİLENİYOR

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ilçemizdeki bazı okulları ilgilendiren konularda önemli açıklamalar yaptı.

Müdür Gülsuyu, okul binaları ve inşaatlar hakkında düşüncelerini dile getirerek “Yapılan planlama neticesinde Hacı Hali Erkut Anadolu Lisesi, alt sınıflara öğrenci almayacak. Okulumuzdaki son öğrenci mezun olana kadar Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi, eğitim faaliyetlerini sürdürecek. Son öğrenci mezun olduktan sonra okulumuz kapanacak. Aynı binada Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimlerine başlayacak. Okul kapandıktan sonra binanın bağışını sağlayan Hacı Halit Erkut Vakfı’yla yapılan protokol gereği, okulun adını Hacı Halit Erkut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak teklif edeceğiz. Şu an fiilen bir isim değişikliği yok. Her iki okulumuz, aynı bina içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürecek” dedi. ‘GARNİZON ANAOKULU, DONANMA ANAOKULU OLACAK’ Sözlerine devam eden Müdür Gülsuyu, “Askeriyenin içerisinde, oraya ait olan okul öncesi eğitim kurumu vardı. Yine burada bir bina söz konusuydu. Bu bina, Valiliğimizle yapılan protokolle Milli Eğitime devredildi. Bu binaya da Garnizon Anaokulu taşınacak. Garnizon Anaokulu da protokolde değinildiği gibi Donanma Anaokulu olacak. Söz konusu bina askeriyenin içerisinde ama belediyeye verilen 50 dönümlük alan içerisinde. O alandaki tel örgüler kaldırılınca tamamen sivile verilmiş olacak. Şu an okuldaki öncelik askeriyenin” dedi. ‘ÇAKABEY, YENİ BİNAYA GEÇİYOR’ Devam eden okul inşaatlarına da değinen Müdür Gülsuyu, “Saraylı’daki okulumuzun inşaatı devam ediyor. Sahasının dökümü yapıldı. Büyük bir ihtimalle Kurban Bayramı sonrasında geçici teslimini alacağız. Hızlı bir şekilde eğitim ve öğretime açmış olacağız. O bina 24 derslik diye geçiyor ama orada en az 40 derslik olur. Bu binaya da Çakabey Anadolu Lisesi geçmiş olacak. Yeni sene içerisinde bu okul açılacak. Çakabey’in binasına da Oyak Ortaokulu gelecek. Oyak Ortaokulu’nun binasına da Şehit İzzet Emin İmam Hatip Ortaokulu gelecek. Eski Çiftlik İlkokulu binasına da Öz-De Bir Özel Eğitim Okulu’muz geçecek” dedi.
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ilçemizdeki bazı okulları ilgilendiren konularda önemli açıklamalar yaptı.

Müdür Gülsuyu, okul binaları ve inşaatlar hakkında düşüncelerini dile getirerek “Yapılan planlama neticesinde Hacı Hali Erkut Anadolu Lisesi, alt sınıflara öğrenci almayacak. Okulumuzdaki son öğrenci mezun olana kadar Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi, eğitim faaliyetlerini sürdürecek. Son öğrenci mezun olduktan sonra okulumuz kapanacak. Aynı binada Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimlerine başlayacak. Okul kapandıktan sonra binanın bağışını sağlayan Hacı Halit Erkut Vakfı’yla yapılan protokol gereği, okulun adını Hacı Halit Erkut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak teklif edeceğiz. Şu an fiilen bir isim değişikliği yok. Her iki okulumuz, aynı bina içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

‘GARNİZON ANAOKULU, DONANMA ANAOKULU OLACAK’

Sözlerine devam eden Müdür Gülsuyu, “Askeriyenin içerisinde, oraya ait olan okul öncesi eğitim kurumu vardı. Yine burada bir bina söz konusuydu. Bu bina, Valiliğimizle yapılan protokolle Milli Eğitime devredildi. Bu binaya da Garnizon Anaokulu taşınacak. Garnizon Anaokulu da protokolde değinildiği gibi Donanma Anaokulu olacak. Söz konusu bina askeriyenin içerisinde ama belediyeye verilen 50 dönümlük alan içerisinde. O alandaki tel örgüler kaldırılınca tamamen sivile verilmiş olacak. Şu an okuldaki öncelik askeriyenin” dedi.

‘ÇAKABEY, YENİ BİNAYA GEÇİYOR’

Devam eden okul inşaatlarına da değinen Müdür Gülsuyu, “Saraylı’daki okulumuzun inşaatı devam ediyor. Sahasının dökümü yapıldı. Büyük bir ihtimalle Kurban Bayramı sonrasında geçici teslimini alacağız. Hızlı bir şekilde eğitim ve öğretime açmış olacağız. O bina 24 derslik diye geçiyor ama orada en az 40 derslik olur. Bu binaya da Çakabey Anadolu Lisesi geçmiş olacak. Yeni sene içerisinde bu okul açılacak. Çakabey’in binasına da Oyak Ortaokulu gelecek. Oyak Ortaokulu’nun binasına da Şehit İzzet Emin İmam Hatip Ortaokulu gelecek. Eski Çiftlik İlkokulu binasına da Öz-De Bir Özel Eğitim Okulu’muz geçecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.