OKULLARDA TEDBİRLER ALINIYOR

Eğitim 24.07.2020 - 16:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULLARDA TEDBİRLER ALINIYOR

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, okulların 31 Ağustos tarihi itibariyle açılması yönünde alınan karar ve okullarda koronavirüse karşı alınan ve alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Mert, “Okullarımızda her türlü tedbiri alıyoruz” dedi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,31 Ağustos Pazartesi günü itibariyle okulların açılmasına yönelik olarak alınan karar ve bu kapsamda okullarda, koronavirüse karşı alınan ve alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Okullarımızın 31 Ağustos’ta tamamen açılmasını temenni ediyoruz ve hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bununla alakalı olarak okullarımızın hepsinde boya badana işlemi yapılacak ve bu çalışmalar bayram öncesine kadar bitirilecek. Böylelikle okullarımız eğitime hazır hale gelecek” ifadelerine yer verdi.  ‘EKSTRA ÇALIŞMALAR DA OLACAK’ Sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, “Pandemi sürecinde uyguladığımız bazı kriterler vardı. Sosyal mesafe ve dezenfekte kuralları vardı. LGS’de aldığımız kuralların aynısı, eğitim sürecinde de devam edecek. Okullar, sürekli olarak dezenfekte edilecek. Hizmetli sayıları çok tutulmaya çalışılacak. Bu noktada mümkün olduğunca daha çok hizmetli ile öğrencilerimizin olmadığı anlarda, çok kullanılan yerler olan sınıf, koridor gibi yerlerin dezenfekte edilmesi ile ilgili ekstra çalışmalar olacak. Bazı meslek liselerinde dezenfektan üretimi yapılıyor. Hepsi onaylı. Kocaeli’deki tüm okullara dağıtımları yapılıyor. İlçemizdeki tüm okullarımızda dezenfektanlar mevcut” ifadelerini kullandı.  ‘GEREKLİ ÖZEN VE HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİZ’ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, açıklamasının devamında, “Okullarımızda bununla ilgili olarak ilaçlayabileceğimiz materyaller de var. Okullarımıza bu materyallerin dağıtımını yaptık. Yapabilenler kendi personelleri vasıtasıyla, yapamayanlar Milli Eğitim Müdürlüğü veya belediyeden destek alarak bu işlemi gerçekleştirecek. Hijyen kuralları ile ilgili olarak okul müdürlerimizle, okullar açılmadan önce yapacağımız toplantılarda hijyen kurallarını konuşacağız. Bu noktada bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün yapacağı toplantıda alınacak kararları da okul müdürlerimize hatırlatacağız. Gerekli özen ve hassasiyeti çocuklarımıza göstereceğiz. Çocuklarımız, hepimizin evlatları. Her birinin üzerine titriyoruz. Onları da koronavirüse karşı her zaman korumaya özen göstereceğiz” dedi. 
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, okulların 31 Ağustos tarihi itibariyle açılması yönünde alınan karar ve okullarda koronavirüse karşı alınan ve alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Mert, “Okullarımızda her türlü tedbiri alıyoruz” dedi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,31 Ağustos Pazartesi günü itibariyle okulların açılmasına yönelik olarak alınan karar ve bu kapsamda okullarda, koronavirüse karşı alınan ve alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Okullarımızın 31 Ağustos’ta tamamen açılmasını temenni ediyoruz ve hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bununla alakalı olarak okullarımızın hepsinde boya badana işlemi yapılacak ve bu çalışmalar bayram öncesine kadar bitirilecek. Böylelikle okullarımız eğitime hazır hale gelecek” ifadelerine yer verdi.

 ‘EKSTRA ÇALIŞMALAR DA OLACAK’
Sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, “Pandemi sürecinde uyguladığımız bazı kriterler vardı. Sosyal mesafe ve dezenfekte kuralları vardı. LGS’de aldığımız kuralların aynısı, eğitim sürecinde de devam edecek. Okullar, sürekli olarak dezenfekte edilecek. Hizmetli sayıları çok tutulmaya çalışılacak. Bu noktada mümkün olduğunca daha çok hizmetli ile öğrencilerimizin olmadığı anlarda, çok kullanılan yerler olan sınıf, koridor gibi yerlerin dezenfekte edilmesi ile ilgili ekstra çalışmalar olacak. Bazı meslek liselerinde dezenfektan üretimi yapılıyor. Hepsi onaylı. Kocaeli’deki tüm okullara dağıtımları yapılıyor. İlçemizdeki tüm okullarımızda dezenfektanlar mevcut” ifadelerini kullandı.

 ‘GEREKLİ ÖZEN VE HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİZ’
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, açıklamasının devamında, “Okullarımızda bununla ilgili olarak ilaçlayabileceğimiz materyaller de var. Okullarımıza bu materyallerin dağıtımını yaptık. Yapabilenler kendi personelleri vasıtasıyla, yapamayanlar Milli Eğitim Müdürlüğü veya belediyeden destek alarak bu işlemi gerçekleştirecek. Hijyen kuralları ile ilgili olarak okul müdürlerimizle, okullar açılmadan önce yapacağımız toplantılarda hijyen kurallarını konuşacağız. Bu noktada bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün yapacağı toplantıda alınacak kararları da okul müdürlerimize hatırlatacağız. Gerekli özen ve hassasiyeti çocuklarımıza göstereceğiz. Çocuklarımız, hepimizin evlatları. Her birinin üzerine titriyoruz. Onları da koronavirüse karşı her zaman korumaya özen göstereceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.