LASTİK İŞ

OKULLARDA YASAKLI GIDALARA İZİN YOK

Sağlık 30.09.2017 - 15:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKULLARDA YASAKLI GIDALARA İZİN YOK

Büyükşehir ile ilçe zabıta ekipleri, eğitim ve öğretim dönemi boyunca okul kantinlerini denetlemeye devam edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyelerin zabıta ekipleri, okulların eğitim öğretime başlamasıyla öğrencilerin sağlığı için denetimlere başladı. Başlatılan denetimler kapsamında bugüne kadar İzmit ve Başiskele ilçelerindeki okul kantinlerinde hijyen, temizlik ve son kullanma etiketi üzerine denetimler yapılıyor. İzmit ve Başiskele’de başlayan denetim ve kontroller eğitim öğretim dönemi boyunca diğer tüm ilçelerde de gerçekleştirilecek.   YASAKLI GIDALARA İZİN YOK İlk olarak İzmit ve Başiskele ilçelerindeki okullarda başlayan denetimler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan gazlı içecekler ve aperatif çeşitli yiyeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Yasaklı gıdaların satıldığı kantinlerde bulunan içecek ve yiyecekler, zabıta ekiplerinin özverili çalışmalarıyla toplanıyor. Böylelikle yasaklı gıdalar öğrencilerin eline ulaşmadan okul kantinlerinden uzaklaştırılıp, öğrencilerin sağlıklı gıdalara erişimi sağlanıyor.   BELGE VE RUHSAT KONTROLLERİ YAPILIYOR Zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri içecek ve yiyecek denetimlerinin yanında okul kantinlerinin ruhsat, hijyen sertifikası ve diğer belgelerin de kontrollerini yapıyor.    
Büyükşehir ile ilçe zabıta ekipleri, eğitim ve öğretim dönemi boyunca okul kantinlerini denetlemeye devam edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyelerin zabıta ekipleri, okulların eğitim öğretime başlamasıyla öğrencilerin sağlığı için denetimlere başladı. Başlatılan denetimler kapsamında bugüne kadar İzmit ve Başiskele ilçelerindeki okul kantinlerinde hijyen, temizlik ve son kullanma etiketi üzerine denetimler yapılıyor. İzmit ve Başiskele’de başlayan denetim ve kontroller eğitim öğretim dönemi boyunca diğer tüm ilçelerde de gerçekleştirilecek.

 

YASAKLI GIDALARA İZİN YOK

İlk olarak İzmit ve Başiskele ilçelerindeki okullarda başlayan denetimler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan gazlı içecekler ve aperatif çeşitli yiyeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Yasaklı gıdaların satıldığı kantinlerde bulunan içecek ve yiyecekler, zabıta ekiplerinin özverili çalışmalarıyla toplanıyor. Böylelikle yasaklı gıdalar öğrencilerin eline ulaşmadan okul kantinlerinden uzaklaştırılıp, öğrencilerin sağlıklı gıdalara erişimi sağlanıyor.

 

BELGE VE RUHSAT KONTROLLERİ YAPILIYOR

Zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri içecek ve yiyecek denetimlerinin yanında okul kantinlerinin ruhsat, hijyen sertifikası ve diğer belgelerin de kontrollerini yapıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.