Okullarda Kayıt Ücreti Alınmayacak

Gündem 26.08.2013 - 22:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Okullarda Kayıt Ücreti Alınmayacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS” bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS” bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldığını belirtti.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Türkiye`de bulunan bütün resmi ilkokulların birinci sınıflarına toplamda 1 milyon 863 bin 230 öğrenci, 5. sınıfa ise 1 milyon 237 bin 986 öğrencinin kayıtlarının ikametgah adreslerine göre yerleştirme işleminin yapıldığını açıkladı.  KAYIT ÜCRETİ YOK  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılıyor. Bu yolla, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 863 bin 230 öğrencinin tamamı 1. sınıflara 1 milyon 237 bin 986 öğrenci ise 5. sınıflara yerleştirildi. Velilerin, bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekler. Bu uygulama ile velilerimiz herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaktadırlar” dedi.  KİMSE MAĞDUR OLMAYACAKGazi Orata okulunun kapanmasının ardından her hangi bir sıkıntı yaşanmadan eğitime devam edileceğini belirten Demir “Gazi Orta Okulunun öğrencileri Dumupınar ve Barbaror ilköğretim okuluna kaydırıldı. Tersane, Çiftlik okullarının mevcut binaları yıkılmadan yenileri yapılacak. Veliler ulaşım anlamında mağdur olmasınlar diye ikili eğitim sistemine geçilecek. Öğrenciler sabah ve öğlen olarak okula gelecekler. Bunun için müfettişler inceleme yapıyor”dedi.  ÖĞRETMENLER AÇIKTA KALMADI Gazi Orta okulunun kapanmasının ardından yöneticilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmediğini belirten Demir “Gazi Orta okulu kapandı. Okulda görev yapan yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz kendi istekleri doğrultusunda tayinleri yapıldı”dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS” bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS” bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldığını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Türkiye`de bulunan bütün resmi ilkokulların birinci sınıflarına toplamda 1 milyon 863 bin 230 öğrenci, 5. sınıfa ise 1 milyon 237 bin 986 öğrencinin kayıtlarının ikametgah adreslerine göre yerleştirme işleminin yapıldığını açıkladı. 

KAYIT ÜCRETİ YOK 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir öğrenci yerleştirme işleminin “MERNİS bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılıyor. Bu yolla, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 863 bin 230 öğrencinin tamamı 1. sınıflara 1 milyon 237 bin 986 öğrenci ise 5. sınıflara yerleştirildi. Velilerin, bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekler. Bu uygulama ile velilerimiz herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştirmiş olmaktadırlar” dedi.

 KİMSE MAĞDUR OLMAYACAKGazi Orata okulunun kapanmasının ardından her hangi bir sıkıntı yaşanmadan eğitime devam edileceğini belirten Demir “Gazi Orta Okulunun öğrencileri Dumupınar ve Barbaror ilköğretim okuluna kaydırıldı. Tersane, Çiftlik okullarının mevcut binaları yıkılmadan yenileri yapılacak. Veliler ulaşım anlamında mağdur olmasınlar diye ikili eğitim sistemine geçilecek. Öğrenciler sabah ve öğlen olarak okula gelecekler. Bunun için müfettişler inceleme yapıyor”dedi. 

ÖĞRETMENLER AÇIKTA KALMADI

Gazi Orta okulunun kapanmasının ardından yöneticilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmediğini belirten Demir “Gazi Orta okulu kapandı. Okulda görev yapan yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz kendi istekleri doğrultusunda tayinleri yapıldı”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.