OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMASIN

Eğitim 10.03.2018 - 12:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMASIN

Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Okuma-Yazma Seferberliği çalışmalarına katılan öğrenciler sertifikalarını aldılar. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Okuma yazma kursuna daha önce katılanlara sertifikalarını verdik. İlçemizde okuma yazma bilmeyen 500 kişiyi tespit ettik. Açılacak kurslarımız ile Gölcük’te okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak” dedi.

Tersane İlkokulunda gerçekleştirilen sertifika törenine Kaymakam Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca katıldı.   OKUMAYAN KALMAYACAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu okur yazarlık seferberliği ile ilgili Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu bilgi verdi. Gülsuyu, “İlçemizde okuma yazma bilmeyen 500 kişiyi tespit ettik. Açılacak kurslarımız ile Gölcük’te okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak” dedi.   SEFERBERLİK BAŞLATILDI Okuma yazma bilmeyen vatandaşların kendilerine en yakın okullara veya Halk Eğitim Merkezi’ne başvurmalarının yeterli olduğunu belirten Gülsuyu, “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” adı altında başlatmış olan proje kapsamında 1. Kademe ve 2 kademe olmak üzere okur yazarlık seferberliği başlatıldı. 1 kademe de ilk okuma yazma ilkokul bölümü, ikinci kademede ise okur yazar durumunu geliştirme ortaokul bölümü şeklinde yönlendirme yapılması genelgeyle bildirildi. İlçemizde de bu konuda gerekli olan toplantılar yapıldı. Kaymakamlığımızın başkanlığında, Müftülük, Belediye, Sağlık, Aile Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Milli Eğitim olarak toplantımızı gerçekleştirdik. İlçemizde okur yazarlığı olmayan yaklaşık 500’e yakın vatandaşımızın olduğunu tespit ettik. Bu kişilerin biran önce okur yazarlık belgesi alması için çalışmalar başlatıldı.   BİR KİŞİ İÇİN BİLE KURS AÇILACAK Gülsuyu “Okuma yazma seferberliği ile ilgili öncelik Halk Eğitim Merkezi olmak üzere en yakınında bulunan okula başvuruda bulunabilecekler. Bu okuma yazma kurslarının açılması için bir kişinin olması yeterli olacaktır. Kursun başlaması için öyle 10 kişilik grup olması gerekiyor şeklinde bir şartı yok. Aynı zamanda evden çıkmayacak durumda olan hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza da evde eğitim almaları söz konusu, bu vatandaşlarımız gerekli olan eğitim evlerinde alabilmeleri için eğitmenler evlerinde ders verebilecekler ” dedi.  
Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Okuma-Yazma Seferberliği çalışmalarına katılan öğrenciler sertifikalarını aldılar. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Okuma yazma kursuna daha önce katılanlara sertifikalarını verdik. İlçemizde okuma yazma bilmeyen 500 kişiyi tespit ettik. Açılacak kurslarımız ile Gölcük’te okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak” dedi.
Tersane İlkokulunda gerçekleştirilen sertifika törenine Kaymakam Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca katıldı.
 
OKUMAYAN KALMAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu okur yazarlık seferberliği ile ilgili Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu bilgi verdi. Gülsuyu, “İlçemizde okuma yazma bilmeyen 500 kişiyi tespit ettik. Açılacak kurslarımız ile Gölcük’te okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak” dedi.
 
SEFERBERLİK BAŞLATILDI
Okuma yazma bilmeyen vatandaşların kendilerine en yakın okullara veya Halk Eğitim Merkezi’ne başvurmalarının yeterli olduğunu belirten Gülsuyu, “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” adı altında başlatmış olan proje kapsamında 1. Kademe ve 2 kademe olmak üzere okur yazarlık seferberliği başlatıldı. 1 kademe de ilk okuma yazma ilkokul bölümü, ikinci kademede ise okur yazar durumunu geliştirme ortaokul bölümü şeklinde yönlendirme yapılması genelgeyle bildirildi. İlçemizde de bu konuda gerekli olan toplantılar yapıldı. Kaymakamlığımızın başkanlığında, Müftülük, Belediye, Sağlık, Aile Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Milli Eğitim olarak toplantımızı gerçekleştirdik. İlçemizde okur yazarlığı olmayan yaklaşık 500’e yakın vatandaşımızın olduğunu tespit ettik. Bu kişilerin biran önce okur yazarlık belgesi alması için çalışmalar başlatıldı.
 
BİR KİŞİ İÇİN BİLE KURS AÇILACAK
Gülsuyu “Okuma yazma seferberliği ile ilgili öncelik Halk Eğitim Merkezi olmak üzere en yakınında bulunan okula başvuruda bulunabilecekler. Bu okuma yazma kurslarının açılması için bir kişinin olması yeterli olacaktır. Kursun başlaması için öyle 10 kişilik grup olması gerekiyor şeklinde bir şartı yok. Aynı zamanda evden çıkmayacak durumda olan hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza da evde eğitim almaları söz konusu, bu vatandaşlarımız gerekli olan eğitim evlerinde alabilmeleri için eğitmenler evlerinde ders verebilecekler ” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.