''ÖN SEÇİME ZAMANIMIZ YOK''

Asayiş 08.10.2018 - 17:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''ÖN SEÇİME ZAMANIMIZ YOK''

İzmit Belediye Başkan adayını belirleme yöntemi hakkında konuşan CHP’li üç vekil, ön seçimin zaman kaybı olduğunu; doğru yöntemin üye bazında temayül ve kamuoyu yoklaması olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi, İzmit Belediye Başkan adayını belirleme noktasında, halen daha ön seçim mi yoksa atama mı olacağına karar vermedi. CHP Kocaeli Milletvekilleri İzmit’te ısrarla hakim eşliğinde ön seçim yapılmasını istemediklerini belirttiler. Tüm partililer yüksek sesle ön seçim olması gerektiğini savunurken vekiller ön seçimi aday belirleme noktasında zaman kaybı olarak gördüklerini söylediler. DOĞRU YÖNTEM TEMAYÜLDÜR  Milletvekili Haydar Akar, ”Milletvekilleri ön seçim istemiyor algısı yanlış bir algıdır. Ben şahsen üye bazında temayül yoklaması olması taraftarıyım. Yerel seçimler için hakim denetiminde yapılacak ön seçimin ardından aday belirlemede geç kalabiliriz. O yüzden İzmit Belediye Başkan adayını erken belirlemek için tüm üyeler ile yapılacak temayül yoklaması daha doğru bir yöntem olabilir” açıklamasında bulundu. STK’YA SORMAK GEREKİR  Milletvekili Tahsin Tarhan, ”Bu saatte hakim eşliğinde ön seçimi doğru olmadığını düşünüyorum. Öncelikli olarak ilçelerdeki başvuruların belli olması gerekiyor. Rekabet anlamında süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Ön seçim takvimini bekleyemeyiz. Üye bazında temayül yoklaması yapılması en doğru seçim olacaktır.  Gerekirse halkımıza, sivil toplum örgütlerine sormak gerekir” dedi. ÖN SEÇİM YAPAMAYIZ  Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ”İzmit Belediye Başkan adayımızı belirlemek için üye bazında temayül yapılmalı. Temayülün yanında kamuoyuna ve sivil toplum örgütlerine de sorulmalı. Çünkü sadece üyelerimizin değil, seçmenin tercihi de çok önemli. Hakim karşısındaki ön seçime zamanımız yok. Seçimden 45 gün önce ön seçim yapamayız. Adayımızın erken çıkması örgütümüzün adına daha sağlıklı olacaktır” ifadelerini kullandı.  
İzmit Belediye Başkan adayını belirleme yöntemi hakkında konuşan CHP’li üç vekil, ön seçimin zaman kaybı olduğunu; doğru yöntemin üye bazında temayül ve kamuoyu yoklaması olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi, İzmit Belediye Başkan adayını belirleme noktasında, halen daha ön seçim mi yoksa atama mı olacağına karar vermedi. CHP Kocaeli Milletvekilleri İzmit’te ısrarla hakim eşliğinde ön seçim yapılmasını istemediklerini belirttiler. Tüm partililer yüksek sesle ön seçim olması gerektiğini savunurken vekiller ön seçimi aday belirleme noktasında zaman kaybı olarak gördüklerini söylediler.

DOĞRU YÖNTEM TEMAYÜLDÜR 
Milletvekili Haydar Akar, ”Milletvekilleri ön seçim istemiyor algısı yanlış bir algıdır. Ben şahsen üye bazında temayül yoklaması olması taraftarıyım. Yerel seçimler için hakim denetiminde yapılacak ön seçimin ardından aday belirlemede geç kalabiliriz. O yüzden İzmit Belediye Başkan adayını erken belirlemek için tüm üyeler ile yapılacak temayül yoklaması daha doğru bir yöntem olabilir” açıklamasında bulundu.

STK’YA SORMAK GEREKİR 

Milletvekili Tahsin Tarhan, ”Bu saatte hakim eşliğinde ön seçimi doğru olmadığını düşünüyorum. Öncelikli olarak ilçelerdeki başvuruların belli olması gerekiyor. Rekabet anlamında süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Ön seçim takvimini bekleyemeyiz. Üye bazında temayül yoklaması yapılması en doğru seçim olacaktır.  Gerekirse halkımıza, sivil toplum örgütlerine sormak gerekir” dedi.

ÖN SEÇİM YAPAMAYIZ 
Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ”İzmit Belediye Başkan adayımızı belirlemek için üye bazında temayül yapılmalı. Temayülün yanında kamuoyuna ve sivil toplum örgütlerine de sorulmalı. Çünkü sadece üyelerimizin değil, seçmenin tercihi de çok önemli. Hakim karşısındaki ön seçime zamanımız yok. Seçimden 45 gün önce ön seçim yapamayız. Adayımızın erken çıkması örgütümüzün adına daha sağlıklı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.