LASTİK İŞ
ismail

ÖNEMLİ OLAN MADDEYE BAĞLANMAMAKTIR

28.11.2019 - 15:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖNEMLİ OLAN MADDEYE BAĞLANMAMAKTIR

Kızılelma Ocakları Kocaeli İl Temsilciği tarafından gerçekleştirilen ‘Uyuşturucu Madde ve Teknolojik Bağımlılık’ panelinde konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, “Önemli olan maddeye başlamamaktır. Madde bağımlılığını bitirmekten daha önemli olan şey, başlatmamak için mücadele etmektir” dedi

 Kızılelma Ocakları Kocaeli İl Temsilciği tarafından Sivil Toplum Merkezinde ‘Uyuşturucu Madde ve Teknolojik Bağımlılık’ paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, Psikolog  Candan Kurt ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi Polisleri Banu Mercan ile Tarık Güngör yer aldı. Kızılelma Ocakları İl Başkanı Ömer Uçar’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Remzi Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.   MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ Programın açılış konuşmasını yapan Kızılelma Ocakları İl Başkanı Ömer Uçar, “ Gençlerimiz Avrupaları gençlere özenmekte. Çocuklarımız artık eski oyunları oynamaktan uzak bir şekilde bilgisayar ve cep telefonu başında geçiriyorlar. Eskiden çocukların eve giriş saati akşam ezanı ile birlikte oluyordu. Şimdi ise aileler çocuklarını dışarıya çıkarabilmek için çaba sarf ediyorlar. Teknoloji ve uyuşturucu bağımlılığı noktasında Kızılelma Ocağı olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. HERKES RİSK ALTINDA Panelde Teknoloji bağımlılığı ile ilgili konuşan Psikolog Candan Kurt, “Günümüzde çocukları en fazla tehdit eden şey teknoloji oluyor. Ailelerin bize ilettiği şikayetlerin başında çocukların ödevlerini yapmadıkları fakat cep telefonsuzda hareket etmedikleri oluyor. Bağımlılık kişinin yaptığı bir işte kontrolünü kaybetmesidir.  İnternette ve bilgisayar başında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsak bağımlılık konusunda bu belirtilerden bir tanesi oluyor. Teknoloji bağımlılığı konusunda herkes risk altındadır.   BAĞIMLI OLABİLİRSİNİZ Sözlerini sürdüren Kurt, “Bir evde sohbet ve diyalog olmuyorsa, teknoloji aygıtlarla olan ilişki daha yoğun bir hale geliyor. Sosyal Medya gerçek hayatımızın önüne geçiyorsa bu bağımlı olabilirsiniz. Günlük hayatı ve işleri engelliyorsa yine bağımlı olabilirsiniz.  Bağımlılıktan korunmak için yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltılmalıdır. Yerini doldurmalı ve kullanımı azalttığınızda yeni faaliyetlere yönelmek gerekiyor” dedi.   İNTERNET ÜZERİNDEN SATIN ALINABİLİR DURUMA GELDİ Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, “ Ülkemizde madde bağımlılığını karşı mücadele eden 600’e yakım gönüllü kuruluş var. Madde bağımlılığı konusunda eskiden belli maddeler vardı. Şuanda mücadele edeceğimiz çok fazla madde ortaya çıktı. Eskiden sokakta satılan bu maddeler, internet üzerinden satın alınabilir duruma geldi. Önemli olan maddeye başlamamaktır. Madde bağımlılığını bitirmekten daha önemli olan şey, başlatmamak için mücadele etmektir. Tedavi olduktan sonra aynı ortama dönen insan sayısı çok fazla. AMATEM’ler tek başına yeterli değildir” dedi.
Kızılelma Ocakları Kocaeli İl Temsilciği tarafından gerçekleştirilen ‘Uyuşturucu Madde ve Teknolojik Bağımlılık’ panelinde konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, “Önemli olan maddeye başlamamaktır. Madde bağımlılığını bitirmekten daha önemli olan şey, başlatmamak için mücadele etmektir” dedi

 Kızılelma Ocakları Kocaeli İl Temsilciği tarafından Sivil Toplum Merkezinde ‘Uyuşturucu Madde ve Teknolojik Bağımlılık’ paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, Psikolog  Candan Kurt ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi Polisleri Banu Mercan ile Tarık Güngör yer aldı. Kızılelma Ocakları İl Başkanı Ömer Uçar’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Remzi Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Kızılelma Ocakları İl Başkanı Ömer Uçar, “ Gençlerimiz Avrupaları gençlere özenmekte. Çocuklarımız artık eski oyunları oynamaktan uzak bir şekilde bilgisayar ve cep telefonu başında geçiriyorlar. Eskiden çocukların eve giriş saati akşam ezanı ile birlikte oluyordu. Şimdi ise aileler çocuklarını dışarıya çıkarabilmek için çaba sarf ediyorlar. Teknoloji ve uyuşturucu bağımlılığı noktasında Kızılelma Ocağı olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

HERKES RİSK ALTINDA

Panelde Teknoloji bağımlılığı ile ilgili konuşan Psikolog Candan Kurt, “Günümüzde çocukları en fazla tehdit eden şey teknoloji oluyor. Ailelerin bize ilettiği şikayetlerin başında çocukların ödevlerini yapmadıkları fakat cep telefonsuzda hareket etmedikleri oluyor. Bağımlılık kişinin yaptığı bir işte kontrolünü kaybetmesidir.  İnternette ve bilgisayar başında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsak bağımlılık konusunda bu belirtilerden bir tanesi oluyor. Teknoloji bağımlılığı konusunda herkes risk altındadır.

 

BAĞIMLI OLABİLİRSİNİZ

Sözlerini sürdüren Kurt, “Bir evde sohbet ve diyalog olmuyorsa, teknoloji aygıtlarla olan ilişki daha yoğun bir hale geliyor. Sosyal Medya gerçek hayatımızın önüne geçiyorsa bu bağımlı olabilirsiniz. Günlük hayatı ve işleri engelliyorsa yine bağımlı olabilirsiniz.  Bağımlılıktan korunmak için yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltılmalıdır. Yerini doldurmalı ve kullanımı azalttığınızda yeni faaliyetlere yönelmek gerekiyor” dedi.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIN ALINABİLİR DURUMA GELDİ

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, “ Ülkemizde madde bağımlılığını karşı mücadele eden 600’e yakım gönüllü kuruluş var. Madde bağımlılığı konusunda eskiden belli maddeler vardı. Şuanda mücadele edeceğimiz çok fazla madde ortaya çıktı. Eskiden sokakta satılan bu maddeler, internet üzerinden satın alınabilir duruma geldi. Önemli olan maddeye başlamamaktır. Madde bağımlılığını bitirmekten daha önemli olan şey, başlatmamak için mücadele etmektir. Tedavi olduktan sonra aynı ortama dönen insan sayısı çok fazla. AMATEM’ler tek başına yeterli değildir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.