LASTİK İŞ

ÖRCÜN'LÜ KADINLAR AŞURE DAĞITTI

08.10.2017 - 16:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖRCÜN'LÜ KADINLAR AŞURE DAĞITTI

Örcün Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle mahalleli kadınlar tarafından kazanlarda pişirilen aşureler, misafirlere ikram edildi.

Etkinliği düzenleyen kadınlardan Saadet Çelebi, muharrem ayında evlerde aşure pişirme geleneğini bu yıl genele yaymak istediklerini ifade ederek, "Her muharrem ayında evlerimizde aşure yaparak ikram ederken, bu yıl bir ilki uygulamak istedik. Örcünlü kadınlar olarak 500 kişilik aşure pişirdik." dedi. Etkinliğe, Gölcük Kaymakam Mustafa Altıntaş'ın eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in eşi Feriha Ellibeş, İlçe Turizm ve Kültür Müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetli katıldı.    
Örcün Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle mahalleli kadınlar tarafından kazanlarda pişirilen aşureler, misafirlere ikram edildi.

Etkinliği düzenleyen kadınlardan Saadet Çelebi, muharrem ayında evlerde aşure pişirme geleneğini bu yıl genele yaymak istediklerini ifade ederek, "Her muharrem ayında evlerimizde aşure yaparak ikram ederken, bu yıl bir ilki uygulamak istedik. Örcünlü kadınlar olarak 500 kişilik aşure pişirdik." dedi.

Etkinliğe, Gölcük Kaymakam Mustafa Altıntaş'ın eşi Funda AltıntaşGölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in eşi Feriha Ellibeş, İlçe Turizm ve Kültür Müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetli katıldı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.