LASTİK İŞ
ismail

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Sağlık 06.11.2019 - 15:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Organ ve doku bağışı haftası dolayısıyla Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Sabri Medişoğlu organ bağışının önemi ve bu konuda ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Medişoğlu “ Kişi hayatta iken, tıbben yaşam sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine organ bağışı denir” dedi.

Organ ve doku  bağışı haftası dolayısıyla Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Sabri Medişoğlu organ bağışının önemi ve bu konuda ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında  açıklamada bulundu. 18 YAŞINDAN SONRA HERKES ORGAN BAĞIŞLAYABİLİR Medişoğlu “ Kişi hayatta iken, tıbben yaşam sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine organ bağışı denir. 18 yaşını dolduran akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Bağışçı olabilmek için ilçe sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile hekimliklerinde bulunan organ bağışı birimlerinde ve bu kurumlarcaaçık alanlar ve çeşitli kamu alanlarında kurulan stantlarda organ bağışı formunu doldurmak yeterlidir. Doldurulan formlar Türkiye Organ Doku Bağışı Bilgi Sistemi (TODBS) kayıt edilir. Bağışçı bilgileri Sağlık Bakanlığı sisteminde gizlenir ve asla paylaşılmaz”dedi. AİLENİN ONAY VERMESİ GEREKİYOR Medişoğlu “Organ bağışında bulunan kişinin tıbben yaşamının sona ermesi halinde kişinin organ bağışı kartı olsa dahi aileden yazılı onay alınmadan organ bağışı yapılamaz.Organ bağışı bir niyettir. Önceden bağışlanmış olması vasiyet taşıdığından ailelerin daha rahat karar vermesine yardımcı olmaktadır.  Müdürlüğümüz organ bağışı birimince organ bağışı hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için kent meydanlarında,okul ve yurtlarda,kamu ve özel kurumlarda,fuar, panayır ve festival alanlarında,alışveriş merkezleri ve sanayi bölgelerinde stantlar kurularak organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtları alınıp kartları teslim edilmektedir.Hafta boyunca organ bağışı birimimiz tarafından Gölcük ve Değirmendere Meslek Yüksekokulu,İhsaniye Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitimlerde Dr. Filiz ADANUR organ bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak gençlerimizin konu hakkında doğru bilgiye ulaşmasını sağlamıştır.Anıtparkta açılan standımızda vatandaşlarımıza bilgilendirici broşürler dağıtılarak farkındalık oluşturulmuştur. Bağışlanan her organ filizlenen yeni bir candır. Siz de organlarınızı bağışlayarak bir cana umut olabilirsiniz. Organ bağışı hakkında bilgi edinmek ve bağışta bulunmak isteyenler için Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Biriminden Emine Canlı'nın iletişim bilgileri Telefon:4121836 email: olcukorganbagisi@gmail.com”
Organ ve doku bağışı haftası dolayısıyla Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Sabri Medişoğlu organ bağışının önemi ve bu konuda ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Medişoğlu “ Kişi hayatta iken, tıbben yaşam sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine organ bağışı denir” dedi.

Organ ve doku  bağışı haftası dolayısıyla Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Sabri Medişoğlu organ bağışının önemi ve bu konuda ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında  açıklamada bulundu.

18 YAŞINDAN SONRA HERKES ORGAN BAĞIŞLAYABİLİR
Medişoğlu “ Kişi hayatta iken, tıbben yaşam sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesine organ bağışı denir.
18 yaşını dolduran akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Bağışçı olabilmek için ilçe sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile hekimliklerinde bulunan organ bağışı birimlerinde ve bu kurumlarcaaçık alanlar ve çeşitli kamu alanlarında kurulan stantlarda organ bağışı formunu doldurmak yeterlidir. Doldurulan formlar Türkiye Organ Doku Bağışı Bilgi Sistemi (TODBS) kayıt edilir. Bağışçı bilgileri Sağlık Bakanlığı sisteminde gizlenir ve asla paylaşılmaz”dedi.

AİLENİN ONAY VERMESİ GEREKİYOR
Medişoğlu “Organ bağışında bulunan kişinin tıbben yaşamının sona ermesi halinde kişinin organ bağışı kartı olsa dahi aileden yazılı onay alınmadan organ bağışı yapılamaz.Organ bağışı bir niyettir. Önceden bağışlanmış olması vasiyet taşıdığından ailelerin daha rahat karar vermesine yardımcı olmaktadır.
 Müdürlüğümüz organ bağışı birimince organ bağışı hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için kent meydanlarında,okul ve yurtlarda,kamu ve özel kurumlarda,fuar, panayır ve festival alanlarında,alışveriş merkezleri ve sanayi bölgelerinde stantlar kurularak organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtları alınıp kartları teslim edilmektedir.Hafta boyunca organ bağışı birimimiz tarafından Gölcük ve Değirmendere Meslek Yüksekokulu,İhsaniye Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitimlerde Dr. Filiz ADANUR organ bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak gençlerimizin konu hakkında doğru bilgiye ulaşmasını sağlamıştır.Anıtparkta açılan standımızda vatandaşlarımıza bilgilendirici broşürler dağıtılarak farkındalık oluşturulmuştur.
Bağışlanan her organ filizlenen yeni bir candır. Siz de organlarınızı bağışlayarak bir cana umut olabilirsiniz. Organ bağışı hakkında bilgi edinmek ve bağışta bulunmak isteyenler için Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Biriminden Emine Canlı'nın iletişim bilgileri Telefon:4121836
email: olcukorganbagisi@gmail.com”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.