ORGAN BAĞIŞLAYIN CANA CAN VERİN

Sağlık 22.11.2018 - 18:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORGAN BAĞIŞLAYIN CANA CAN VERİN

Organ bağışında duyarlı davranan Seda Üçgül; “yaşam için organ bekleyen insanlar için organlarımı bağışta bulundum. Yani cana cam katmak için organlarımız bağışlıyorum” dedi.

Organ ve doku bağış haftasının ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ ve doku bağış standı açıldı. Açılan standa organ doku bağış hakkında bilgi veren birim hemşiresi Gülay Karataş; “ülkemiz genelinde organ nakli için bekleyen birçok hastamız var. Bu hastalarımızın organ nakli için hastanemizde her Perşembe olduğu gibi bu Perşembe günü organ bağış standını kurduk. Bu standımız halkımızdan çok ilgi görüyor. Kimisi belirli organlarını bağışlarken kimisi de tüm organlarını bağışta bulunuyor. Bu gün organ bağışçılarımızdan Seda Üçgül ve Vedat Yılmaz, tüm organlarını bağışlayarak kaydını yaptırdı. Bizde hastanemiz adına kendilerine organ bağış kartlarını veriyoruz; “dedi. Organlarını bağışlayan Seda Üçgül; “öncelikle insan yaşamına çok değer veren Hastanemiz olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Organ ve doku bağışı çok önemli bir çalışmadır. İşte cana can katmak buna denir. Organ bağışı her insanın bir vatandaşlık görevi diyen düşünüyorum. Bende bu bağışı kendime bir görev olarak görüyorum. Bundan dolayı tüm organlarımız bağışlıyorum. En azında birden fazla insana yaşam desteğini vermiş olurum. Buda beni çok ama çok mutlu ediyor” dedi. Organını bağışlayan Vedat Yılmaz; “hastanemizde kurulan organ doku bağış standı gerçekten insanlık için çok önemli bir çalışmadır. Basında takip ettiğimiz kadarıyla hastanelerde yaşama tutunması için birçok hasta insanlarımız organ naklini bekliyor. Bu insanlarımızın yaşama tutunması için ırgan bağışında bulunmak istedim. Ben öldüğümde bir organım bir insana nakledildiğinde o hasta insanımız yaşama tutunmuş olur. Kimin ne olacağı hiçbir zaman belli değil. Belki benimde organa ihtiyacım olabilir. Bunları düşünerek organ bağışında bulundum. Bu bağıştan dolayı çok mutlu oldum” dedi. Fahri Haner 
Organ bağışında duyarlı davranan Seda Üçgül; “yaşam için organ bekleyen insanlar için organlarımı bağışta bulundum. Yani cana cam katmak için organlarımız bağışlıyorum” dedi.

Organ ve doku bağış haftasının ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ ve doku bağış standı açıldı. Açılan standa organ doku bağış hakkında bilgi veren birim hemşiresi Gülay Karataş; “ülkemiz genelinde organ nakli için bekleyen birçok hastamız var. Bu hastalarımızın organ nakli için hastanemizde her Perşembe olduğu gibi bu Perşembe günü organ bağış standını kurduk. Bu standımız halkımızdan çok ilgi görüyor. Kimisi belirli organlarını bağışlarken kimisi de tüm organlarını bağışta bulunuyor. Bu gün organ bağışçılarımızdan Seda Üçgül ve Vedat Yılmaz, tüm organlarını bağışlayarak kaydını yaptırdı. Bizde hastanemiz adına kendilerine organ bağış kartlarını veriyoruz; “dedi.

Organlarını bağışlayan Seda Üçgül; “öncelikle insan yaşamına çok değer veren Hastanemiz olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Organ ve doku bağışı çok önemli bir çalışmadır. İşte cana can katmak buna denir. Organ bağışı her insanın bir vatandaşlık görevi diyen düşünüyorum. Bende bu bağışı kendime bir görev olarak görüyorum. Bundan dolayı tüm organlarımız bağışlıyorum. En azında birden fazla insana yaşam desteğini vermiş olurum. Buda beni çok ama çok mutlu ediyor” dedi.

Organını bağışlayan Vedat Yılmaz; “hastanemizde kurulan organ doku bağış standı gerçekten insanlık için çok önemli bir çalışmadır. Basında takip ettiğimiz kadarıyla hastanelerde yaşama tutunması için birçok hasta insanlarımız organ naklini bekliyor. Bu insanlarımızın yaşama tutunması için ırgan bağışında bulunmak istedim. Ben öldüğümde bir organım bir insana nakledildiğinde o hasta insanımız yaşama tutunmuş olur. Kimin ne olacağı hiçbir zaman belli değil. Belki benimde organa ihtiyacım olabilir. Bunları düşünerek organ bağışında bulundum. Bu bağıştan dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.