LASTİK İŞ
ismail

ORGANİK DİYE SATILIYOR ,ÖLDÜREBİLİR !

11.07.2019 - 13:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORGANİK DİYE SATILIYOR ,ÖLDÜREBİLİR !

‘Organk’ ya da ‘doğal’ ürün adı altında sağlıksız koşullarda satılan brçok gıda maddes, ölümcül sonuçlara yol açablyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, “Sağlıksız saklanan gıda, zehr üretr” uyarısında bulundu. Araçların arkasında uzun süre sıcak havaya maruz kalarak satılan yumurtaların salmonella gb vrüslere yatkın olduğunu söyleyen Öztaş, gıda terörünün özellkle süt ve süt ürünlernde görülebldğn de kaydederken, br dğer tehlkenn de salça le lgl olduğunu, salça zehrlenmesnn öldürebleceğn belrtt

Sağlıksız saklanan gıdalardak tehlkelere dkkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, gıda terörünün can kayıpları gb ağır sonuçlara yol açableceğn söyled. Organk adı altında, hjyenk olmayan ortamlarda tutulan gıdalardak rsklern önemsenmes gerektğn fade eden Dr. Öztaş, "Mesela araçların arkasında uzun süre sıcak havaya maruz kalarak satılan yumurtalar, salmonella gb vrüslere yatkındır. Ambalajda olmayan, ısısı olması gereken sevyede olmayan bütün ürünler besn zehrlenmesne yol açablr. Yumurta zehrlenmesnde önce bulantı hss oluşur. Baş dönmes, huzursuzluk, karın krampları, dışkılamada değşklkler, şddetl shal ve kusma da eşlk edeblr. Hastanın ateş yükselr. Yorgunluk hss ve geğrmeler de söz konusu olur. Tüm bunlar, besn aldıktan sonrak 8 saat çnde gerçekleşr” ded. Dr. Öztaş, makne kullanılmadan pet şşelerde satılan çeceklerdek rskler çn de “Dzanter ve pek çok bakter, glkozlu gıdalarda oluşablyor. Merdven altı üretmden kaçınmak gerekr. Kapağı makne değl elle kapatılmışsa o ürünü terch etmemelyz” fadelern kullandı. “ÖZELLİKLE HAMİLELER DİKKAT ETSİN" Sağlıksız koşullarda üretlmş katı ve sıvıların hamleler üzerndek etksne de vurgu yapan Uzm. Dr. Öztaş, “Üründen etklenecek anne, besn zehrlenmes geçrrse sıvı kaybı olacağı çn çocuğun da htyacı olan sıvıyı azaltarak dolaylı yoldan olumsuz etkler” ded. Gıda terörünün özellkle süt ve süt ürünlernde görülebldğn de kaydeden Dr. Öztaş, şunları söyled: "Peynrle lgl brusella ve salmonella hastalığı rsk var. Hayvandan nsana geçen tüberkülozlar var. Hayvanların süt bez kenarlarından tüberküloz geçeblr. Salmonella, tfo hastalığına yol açablr. Burada en çok korktuğumuz şey, bruselladır. Şddetldr ve gzl enfeksyona yol açar. Hayvanların süt bez kenarları y temzlenmş olmalı. Daha çok pastörze, kaynatılmış süt ve süt ürünlern güvence altına alablrz. Br dğer tehlke de salça le lgl. Salça zehrlenmes öldüreblr. Özellkle clostrdum dedğmz famlya, çok zehrl ajan çerr. Buzdolabında saklanmış ancak küflenmş ürünlerde mantar toksnlerne bağlı zehrlenmeler görüleblr.”
‘Organk’ ya da ‘doğal’ ürün adı altında sağlıksız koşullarda satılan brçok gıda maddes, ölümcül sonuçlara yol açablyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, “Sağlıksız saklanan gıda, zehr üretr” uyarısında bulundu. Araçların arkasında uzun süre sıcak havaya maruz kalarak satılan yumurtaların salmonella gb vrüslere yatkın olduğunu söyleyen Öztaş, gıda terörünün özellkle süt ve süt ürünlernde görülebldğn de kaydederken, br dğer tehlkenn de salça le lgl olduğunu, salça zehrlenmesnn öldürebleceğn belrtt

Sağlıksız saklanan gıdalardak tehlkelere dkkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, gıda terörünün can kayıpları gb ağır sonuçlara yol açableceğn söyled. Organk adı altında, hjyenk olmayan ortamlarda tutulan gıdalardak rsklern önemsenmes gerektğn fade eden Dr. Öztaş, "Mesela araçların arkasında uzun süre sıcak havaya maruz kalarak satılan yumurtalar, salmonella gb vrüslere yatkındır. Ambalajda olmayan, ısısı olması gereken sevyede olmayan bütün ürünler besn zehrlenmesne yol açablr. Yumurta zehrlenmesnde önce bulantı hss oluşur. Baş dönmes, huzursuzluk, karın krampları, dışkılamada değşklkler, şddetl shal ve kusma da eşlk edeblr. Hastanın ateş yükselr. Yorgunluk hss ve geğrmeler de söz konusu olur. Tüm bunlar, besn aldıktan sonrak 8 saat çnde gerçekleşr” ded. Dr. Öztaş, makne kullanılmadan pet şşelerde satılan çeceklerdek rskler çn de “Dzanter ve pek çok bakter, glkozlu gıdalarda oluşablyor. Merdven altı üretmden kaçınmak gerekr. Kapağı makne değl elle kapatılmışsa o ürünü terch etmemelyz” fadelern kullandı.

“ÖZELLİKLE HAMİLELER DİKKAT ETSİN"

Sağlıksız koşullarda üretlmş katı ve sıvıların hamleler üzerndek etksne de vurgu yapan Uzm. Dr. Öztaş, “Üründen etklenecek anne, besn zehrlenmes geçrrse sıvı kaybı olacağı çn çocuğun da htyacı olan sıvıyı azaltarak dolaylı yoldan olumsuz etkler” ded. Gıda terörünün özellkle süt ve süt ürünlernde görülebldğn de kaydeden Dr. Öztaş, şunları söyled: "Peynrle lgl brusella ve salmonella hastalığı rsk var.

Hayvandan nsana geçen tüberkülozlar var. Hayvanların süt bez kenarlarından tüberküloz geçeblr. Salmonella, tfo hastalığına yol açablr. Burada en çok korktuğumuz şey, bruselladır. Şddetldr ve gzl enfeksyona yol açar. Hayvanların süt bez kenarları y temzlenmş olmalı. Daha çok pastörze, kaynatılmış süt ve süt ürünlern güvence altına alablrz. Br dğer tehlke de salça le lgl. Salça zehrlenmes öldüreblr. Özellkle clostrdum dedğmz famlya, çok zehrl ajan çerr. Buzdolabında saklanmış ancak küflenmş ürünlerde mantar toksnlerne bağlı zehrlenmeler görüleblr.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.