LASTİK İŞ
ismail

ORGANLAR TOPRAK DEĞİL HAYAT OLSUN

Sağlık 03.10.2019 - 18:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORGANLAR TOPRAK DEĞİL HAYAT OLSUN

Kocaeli Organ Bağışı ve Organ Nakil Koordinasyon Toplantısı 2 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Organ Bağışı ve Organ Nakil Koordinasyon Toplantısı 2 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin HOŞ, başkanlar, kamu ve özel hastaneleri başhekimleri, kamu ve özel hastanelerde görev yapan yoğun bakım uzmanları,  Organ Nakil Koordinatörleri ve yardımcıları katılım sağladı. Toplantıda ilimizde 2019 yılında yapılan beyin ölümü tespiti ve donör çıkarımı çalışmaları değerlendirilerek devamında yapılacak çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı’ nın açılış konuşması ve sunumu ile başlayan toplantıda, Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş tarafından interaktif ve coşkulu bilgilendirmeler ile tecrübe paylaşımları yapıldı. Organ bağışlamanın öneminden bahseden bugün Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş “Kocaeli’nin ve Marmara Bölgesinin en önemli buluşmalarından birisini yaşadık. Bu değerli toplantıda bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılması gerektiğini konuştuk. Bağış bekleyen hastalarımızın dermanı yok. Biz bu büyük aile ile onların sesiyiz. Ülkemizde organ bağışı konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Organlarımız toprak değil, hayat olmalı” dedi. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ise gerçekleştirdiği konuşmasında “Kocaeli olarak bu konuyu önemsiyor ve tüm gayretimizle çalışıyoruz. İlimizde senkronize ve çok başarılı bir organ bağış-nakil ekibi bulunmakta. Bizler çalışırken hastaları anne baba, kardeş ve çocuklarımız olarak düşünüyor ve empati duygusuyla hareket ediyoruz. Verilerimize bakıldığında ise Türkiye çapında genelde ilk üçteyiz. Derince ’de Hali hazırda Böbrek Nakil Merkezimiz bulunmakta ve çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. İlerleyen dönemde ise Kocaeli’ne Karaciğer Nakil Merkezi’de kurmak istiyoruz. Bizler idareci olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Kocaeli Organ Bağışı ve Organ Nakil Koordinasyon Toplantısı 2 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Organ Bağışı ve Organ Nakil Koordinasyon Toplantısı 2 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin HOŞ, başkanlar, kamu ve özel hastaneleri başhekimleri, kamu ve özel hastanelerde görev yapan yoğun bakım uzmanları,  Organ Nakil Koordinatörleri ve yardımcıları katılım sağladı. Toplantıda ilimizde 2019 yılında yapılan beyin ölümü tespiti ve donör çıkarımı çalışmaları değerlendirilerek devamında yapılacak çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı’ nın açılış konuşması ve sunumu ile başlayan toplantıda, Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş tarafından interaktif ve coşkulu bilgilendirmeler ile tecrübe paylaşımları yapıldı.

Organ bağışlamanın öneminden bahseden bugün Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş “Kocaeli’nin ve Marmara Bölgesinin en önemli buluşmalarından birisini yaşadık. Bu değerli toplantıda bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılması gerektiğini konuştuk. Bağış bekleyen hastalarımızın dermanı yok. Biz bu büyük aile ile onların sesiyiz. Ülkemizde organ bağışı konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Organlarımız toprak değil, hayat olmalı” dedi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ise gerçekleştirdiği konuşmasında “Kocaeli olarak bu konuyu önemsiyor ve tüm gayretimizle çalışıyoruz. İlimizde senkronize ve çok başarılı bir organ bağış-nakil ekibi bulunmakta. Bizler çalışırken hastaları anne baba, kardeş ve çocuklarımız olarak düşünüyor ve empati duygusuyla hareket ediyoruz. Verilerimize bakıldığında ise Türkiye çapında genelde ilk üçteyiz. Derince ’de Hali hazırda Böbrek Nakil Merkezimiz bulunmakta ve çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. İlerleyen dönemde ise Kocaeli’ne Karaciğer Nakil Merkezi’de kurmak istiyoruz. Bizler idareci olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.