LASTİK İŞ

ORMAN TAHRİBATI JET HIZIYLA TBMM'YE TAŞINDI

Gündem 13.05.2019 - 13:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMAN TAHRİBATI JET HIZIYLA TBMM'YE TAŞINDI

www.yenigolcuk.com'un duyurduğu Orman bir haftada nasıl bu hale geldi haberi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Gölcük Değirmendere’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda 1 hafta arayla çekilen ve yerel basında yer alan fotoğraf yapılan doğa katliamını gözler önüne serdi. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanında olan bölgede böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmiş olması konuyu sorgulamaya muhtaç hale getirdi. Bu alanda ne yapılacak? İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. BU DOĞA KATLİAMININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN BAKANLIK BİR TEDBİR ALACAK MI? Önergesinde; “Kocaeli Gölcük’e bağlı Değirmendere Mahallesi’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda doğa katliamı yapılmıştır. Birer hafta arayla çekilen ve yerel basında da yer alan fotoğraf tahribatın boyutunu gözler önüne sermiştir. İlk fotoğrafta Değirmendere sırtları tamamen ormanla kaplıyken, ikinci fotoğrafta ormanın üst bölümünün bariz şekilde kesildiği göze çarpmaktadır.” diyen Türkkan, “Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanında olan bölgede bu kurumdan habersiz böyle bir uygulamanın yapılması pek mümkün görünmemektedir.” ifadelerini kullandı. İşte Türkkan’ın soruları: 1-Kocaeli yerel basınında çıkan, Gölcük Değirmendere Mahallesi’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda yapılan doğa katliamını gözler önüne seren haberden Bakanlık olarak bilginiz var mıdır? 2-Bu ormanlık alanda yapılan tahribat, Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü bilgisi dahilinde mi gerçekleşmiştir? 3-Bu tahribatın yapılmasının gerekçeleri nelerdir? Bu konuda kimden yetki alınmış ve bu uygulama kim ya da kimler tarafından gerçekleştirilmiştir? 4-Bu ormanlık alan 1 hafta gibi kısa bir süre içinde neden çorak bir toprağa dönüştürülmüştür? Bu alanda ne yapılacaktır? 5-Doğanın katliamına yönelik bir örnek olan bu uygulamanın önüne geçilmesi için Bakanlık olarak bir tedbirde bulunulması düşünülmekte midir?
www.yenigolcuk.com'un duyurduğu Orman bir haftada nasıl bu hale geldi haberi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Gölcük Değirmendere’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda 1 hafta arayla çekilen ve yerel basında yer alan fotoğraf yapılan doğa katliamını gözler önüne serdi.

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanında olan bölgede böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmiş olması konuyu sorgulamaya muhtaç hale getirdi.

Bu alanda ne yapılacak?

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

BU DOĞA KATLİAMININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN BAKANLIK BİR TEDBİR ALACAK MI?

Önergesinde; “Kocaeli Gölcük’e bağlı Değirmendere Mahallesi’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda doğa katliamı yapılmıştır. Birer hafta arayla çekilen ve yerel basında da yer alan fotoğraf tahribatın boyutunu gözler önüne sermiştir. İlk fotoğrafta Değirmendere sırtları tamamen ormanla kaplıyken, ikinci fotoğrafta ormanın üst bölümünün bariz şekilde kesildiği göze çarpmaktadır.” diyen Türkkan, “Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün görev alanında olan bölgede bu kurumdan habersiz böyle bir uygulamanın yapılması pek mümkün görünmemektedir.” ifadelerini kullandı.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-Kocaeli yerel basınında çıkan, Gölcük Değirmendere Mahallesi’nin üst bölümlerinde kalan ormanlık alanda yapılan doğa katliamını gözler önüne seren haberden Bakanlık olarak bilginiz var mıdır?

2-Bu ormanlık alanda yapılan tahribat, Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü bilgisi dahilinde mi gerçekleşmiştir?

3-Bu tahribatın yapılmasının gerekçeleri nelerdir? Bu konuda kimden yetki alınmış ve bu uygulama kim ya da kimler tarafından gerçekleştirilmiştir?

4-Bu ormanlık alan 1 hafta gibi kısa bir süre içinde neden çorak bir toprağa dönüştürülmüştür? Bu alanda ne yapılacaktır?

5-Doğanın katliamına yönelik bir örnek olan bu uygulamanın önüne geçilmesi için Bakanlık olarak bir tedbirde bulunulması düşünülmekte midir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.