LASTİK İŞ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SAKARYA VE KOCAELİ ORMANLARI İÇİN ÇALIŞIYOR

04.11.2016 - 12:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SAKARYA VE KOCAELİ ORMANLARI İÇİN ÇALIŞIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde orman alanlarında yürüttüğü çalışmamalara devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Sakarya ve Kocaeli’ndeki ormanlarda sıklık bakım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Orman alanlarında uygulanan sıklık bakımı ile ağaçların daha sağlıklı, daha canlı olmaları sağlanırken ışık ve hava ihtiyaçlarının da asgari düzeyde giderilmesi hedefleniyor. Seyreltme ve budama gibi teknik işlevlerin yerine getirildiği sıklık bakım çalışmaları neticesinde orman varlığının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması hedefleniyor. Toplam 76 bin 520 dekarlık sahada planlanan sıklık bakımının şu ana kadar 35 bin dekarını tamamlayan ekipler yılsonuna kadar da geriye kalan 41 bin 500 dekar sahanın bakımını tamamlayacak. Bakanlık tarafından şimdiye kadar Adapazarı’nda 6 bin dekar, Akyazı’da bin 270 dekar, Geyve’de bin 730 dekar, Gölcük’te 770 dekar, Hendek’te 700 dekar, İzmit ‘te 23 bin 640 dekar ve Karasu’da 820 dekar alanın sıklık bakımları tamamlandı. Sıklık Bakımlarının Yüzde 46’lık Kısmı Tamamlandı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yeni orman alanları tesis etmenin yanı sıra var olan orman varlığını korumakla da görevli bir Bakanlık olduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz Bakanlık olarak ormanlarımız için gereken hassasiyeti ziyadesiyle göstermeye çabalıyoruz. Hangi bölgemizde ne tür orman alanı varsa o türlere göre gerekli bakımları yapıyoruz. Sakarya ve Kocaeli illerimizde de sıklık bakımlarının yüzde 46’lık kısmını tamamlamış durumdayız. Geri kalan kısımları da yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın sloganı ‘Orman, su varsa hayat var’ bizde bu slogandan hareketle çalışmalarımızı sürdürerek ormanlarımızı korumaya ve orman varlığımızı artırmaya devam edeceğiz.”  
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde orman alanlarında yürüttüğü çalışmamalara devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Sakarya ve Kocaeli’ndeki ormanlarda sıklık bakım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Orman alanlarında uygulanan sıklık bakımı ile ağaçların daha sağlıklı, daha canlı olmaları sağlanırken ışık ve hava ihtiyaçlarının da asgari düzeyde giderilmesi hedefleniyor. Seyreltme ve budama gibi teknik işlevlerin yerine getirildiği sıklık bakım çalışmaları neticesinde orman varlığının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması hedefleniyor.

Toplam 76 bin 520 dekarlık sahada planlanan sıklık bakımının şu ana kadar 35 bin dekarını tamamlayan ekipler yılsonuna kadar da geriye kalan 41 bin 500 dekar sahanın bakımını tamamlayacak. Bakanlık tarafından şimdiye kadar Adapazarı’nda 6 bin dekar, Akyazı’da bin 270 dekar, Geyve’de bin 730 dekar, Gölcük’te 770 dekar, Hendek’te 700 dekar, İzmit ‘te 23 bin 640 dekar ve Karasu’da 820 dekar alanın sıklık bakımları tamamlandı.

Sıklık Bakımlarının Yüzde 46’lık Kısmı Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yeni orman alanları tesis etmenin yanı sıra var olan orman varlığını korumakla da görevli bir Bakanlık olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz Bakanlık olarak ormanlarımız için gereken hassasiyeti ziyadesiyle göstermeye çabalıyoruz. Hangi bölgemizde ne tür orman alanı varsa o türlere göre gerekli bakımları yapıyoruz. Sakarya ve Kocaeli illerimizde de sıklık bakımlarının yüzde 46’lık kısmını tamamlamış durumdayız. Geri kalan kısımları da yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın sloganı ‘Orman, su varsa hayat var’ bizde bu slogandan hareketle çalışmalarımızı sürdürerek ormanlarımızı korumaya ve orman varlığımızı artırmaya devam edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.