LASTİK İŞ
ismail

ORMAN YANGINLARINA ÖNLEM ALINDI

Gündem 06.07.2019 - 11:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMAN YANGINLARINA ÖNLEM ALINDI

Olası orman yangınlarına karşı tüm hazırlıklar tamamlandı

Orman yangınları ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdı Kaptanoğlu; “mevsim normallerinin üstünde yükselen hava sıcaklarıyla birlikte ormanlık sahalarda yangın tehlikesinin arttığı şu günlerde Gölcük Orman İşletme müdürlüğü olarak yangınla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı Yaz aylarının kızgın sıcaklarında ormanlarda yangın riski artıyor. Olası bir orman yangınında yapılacak olan müdahale için çalışmalarını yaptığını belirten Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “orman yangınlarına müdahalede en önemli hususun yangına ilk müdahale süresinin olduğu vurguladı. Türkiye’de orman yangınlarında fiili müdahale süresinin 13 dakika olduğunu belirten Kaptanoğlu, Gölcük olarak biz bu süreyi daha da aşağıya çekmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlenen kırsal alan ve orman yangınlarına müdahale eğitimi aldık. Alanda yangın söndürme işçileri Sakarya Orman Bölge müdürlüğünce düzenlenen yangın tatbikatı denetlendi.     Görev sahamızda gelen yangınların yüzde 90 nı insan kaynaklı olduğu, bu büyük kısmının tedbirsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirtti. Orman idaresince belirtilen piknik ve mesire yerleri dışında ateş yakmanın yasak olduğunu, ancak zaman, zaman piknik ateşi nedeni ile yangınlarla karşılaştık. Halkımız bu konuda daha çok dikkatli davranması gerekir. Civar köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın anız yakma geleneğinden vazgeçmelerinin orman yangınlarının önlenmesi için büyük bir adım olacağını belirten Kaptanoğlu, anız ve benzeri bitki örtüsü yakmanın orman kanunun hükmünce yasaklandığını ayrıca anız yakmanın toprak, toprakları verimsizleştiriyor. Bu nedenle hem teknik olarak hem de yasal olarak anız yakma işleminin yanlıştır. Vatandaşlarımızın uyarılarımız hususunda hassas davranmalarını, ormanlık alanlarında görülecek en küçük dumanı bile 112 numaralı telefona bildirmeleri çok önemlidir” dedi.   Fahri HANER    
Olası orman yangınlarına karşı tüm hazırlıklar tamamlandı

Orman yangınları ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdı Kaptanoğlu; “mevsim normallerinin üstünde yükselen hava sıcaklarıyla birlikte ormanlık sahalarda yangın tehlikesinin arttığı şu günlerde Gölcük Orman İşletme müdürlüğü olarak yangınla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı

Yaz aylarının kızgın sıcaklarında ormanlarda yangın riski artıyor. Olası bir orman yangınında yapılacak olan müdahale için çalışmalarını yaptığını belirten Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu; “orman yangınlarına müdahalede en önemli hususun yangına ilk müdahale süresinin olduğu vurguladı. Türkiye’de orman yangınlarında fiili müdahale süresinin 13 dakika olduğunu belirten Kaptanoğlu, Gölcük olarak biz bu süreyi daha da aşağıya çekmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlenen kırsal alan ve orman yangınlarına müdahale eğitimi aldık. Alanda yangın söndürme işçileri Sakarya Orman Bölge müdürlüğünce düzenlenen yangın tatbikatı denetlendi.  

 

Görev sahamızda gelen yangınların yüzde 90 nı insan kaynaklı olduğu, bu büyük kısmının tedbirsizlik ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirtti. Orman idaresince belirtilen piknik ve mesire yerleri dışında ateş yakmanın yasak olduğunu, ancak zaman, zaman piknik ateşi nedeni ile yangınlarla karşılaştık. Halkımız bu konuda daha çok dikkatli davranması gerekir. Civar köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın anız yakma geleneğinden vazgeçmelerinin orman yangınlarının önlenmesi için büyük bir adım olacağını belirten Kaptanoğlu, anız ve benzeri bitki örtüsü yakmanın orman kanunun hükmünce yasaklandığını ayrıca anız yakmanın toprak, toprakları verimsizleştiriyor. Bu nedenle hem teknik olarak hem de yasal olarak anız yakma işleminin yanlıştır. Vatandaşlarımızın uyarılarımız hususunda hassas davranmalarını, ormanlık alanlarında görülecek en küçük dumanı bile 112 numaralı telefona bildirmeleri çok önemlidir” dedi.

 

Fahri HANER    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.